breaking newsκοινωνία

Αποστράτευσαν τον πυροσβέστη που κατέθεσε ότι ήξεραν για νεκρούς πριν τη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα

Ο υποστράτηγος Ράμφος έχει καταθέσει ότι στις 23:00 της 23ης Ιουλίου είχε διαβιβάσει «στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς» – Μαζί του αποστρατεύθηκε ο υποστράτηγος επιχειρήσεων και τουλάχιστον άλλοι 5 άνωτεροι αξιωματικοί – Πολλά τα ερωτήματα

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα και εύλογους συνειρμούς προκαλεί η αποστράτευση δύο στρατηγών της Πυροσβεστικής και τουλάχιστον πέντε ακόμη ανώτερων αξιωματικών στις φετινές κρίσεις του Σώματος. 

Μπορεί ο αρχηγός Βασίλειος Ματθαιόπουλος να παρέμεινε στη θέση του όμως αποστρατεύτηκαν ο συντονιστής υποστήριξης του αρχηγείου υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε ότι γνώριζαν στο αρχηγείο του Σώματος για τους νεκρούς, πριν τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Ράμφος φαίνεται να διαβίβασε στις 8 το βράδυ “Προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο”ενώ στις 11 το βράδυ δηλαδή ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο ίδιος είχε διαβιβάσει πως “στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς.
Όλα τα άτομα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά”. Λίγο αργότερα συμπλήρωσε πως “αναφέρω ότι τελείωσε το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς….”.
Ο κ. Ράμφος ένας από τους μάχιμους στρατηγούς του Σώματος όπως λένε άνθρωποι που συνομίλησαν μαζί του, είναι φορτισμένος συναισθηματικά καθώς φεύγει από το Σώμα που τόσο αγάπησε και υπηρετούσε πιστά χρόνια, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στους λόγους της αποστρατείας του ή να αφήσει κάποια αιχμή. 

Επίσης αποστρατεύτηκε και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Π.Σ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι γύρισε άρον- άρον για να συνδράμει επιχειρησιακά. Όσοι συνομίλησαν μαζί του λένε ότι είναι πικραμένος και απογοητευμένος από την αποστρατεία του και ενδέχεται να αντιδράσει στην απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων. 

Αξίζει να επισημανθεί πως οι κρίσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα καθώς δεν έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, είναι εκκαθαριστικές για τα ανώτατα κλιμάκια του Σώματος καθώς φεύγουν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί και πολλοί ταξίαρχοι.

Στην επιστολή του ο αντιστράτηγος Γιόβας σημειώνει πως «αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου» και πως «δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης προσώπων και σκοπιμοτήτων».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αθήνα, 31/1/2019

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Κωνσταντίνου Δημ. Γιόβα Υπαρχηγού Επιχειρήσεων

Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αποστρατεύομαι με το βαθμό του Αντιστρατήγου Π.Σ και αποχωρώ από τη θέση του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων ύστερα από 32 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

Αισθάνομαι την ανάγκη, αυτή τη μέρα, να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου στις Ελληνικές κυβερνήσεις που μου εμπιστεύτηκαν θέσεις ευθύνης, σε όλους τους συναδέλφους μου ανεξάρτητα θέσης, ιδιότητας και βαθμού, στους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνεργάστηκα διαχρονικά, στα ΜΜΕ και σε όλους τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους άξιους συνεργάτες μου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Πελοποννήσου, Αττικής, Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Στ. Ελλάδας και Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μου ως Αξιωματικός παρέμεινα σταθερός στις αρχές, τις αξίες μου ,στα ιδανικά του Σώματος και την προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου και ικανοποιημένος, διότι εκπληρώθηκαν οι στόχοι μου. Αποχωρώ περήφανος χωρίς καμία πικρία, έχοντας μόνο αγάπη για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους συναδέλφους μου. Δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης προσώπων και σκοπιμοτήτων, έχοντας πάντα πλήρη επίγνωση καθήκοντος και χρέους. Αποτίω φόρο τιμής στους ήρωες συναδέλφους μου που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή, την περιουσία των πολιτών αλλά και του κράτους.

Ευχαριστώ το Θεό και τους Αγίους Τρεις εν Καμίνω Παίδες που με προστάτευσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και με αξίωσαν να φύγω υγιής σήμερα.

Θέλω για πρώτη φορά δημοσίως ως μια ελάχιστη αναγνώριση προσφοράς να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου που μου συμπαραστάθηκαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης και τους γονείς μου για τις αρχές και τις αξίες που μου έδωσαν.

Εύχομαι στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος δύναμη, υγεία, τύχη και κάθε επιτυχία στο έργο της.

Θα ήθελα να κλείσω αυτή την επιστολή μου με ένα απόφθεγμα του Μ. Λουντέμη:

«Να φύγεις με το κεφάλι ψηλά

Και να κλείνεις την πόρτα χαμογελώντας.

Γιατί εσύ ένιωσες, δεν κρύφτηκες.

Γιατί εσύ ότι είχες να δώσεις το έδωσες.

Και γιατί, πολύ απλά, σε περιμένουν άλλα καλύτερα

που μόνο όταν φύγεις θα τα συναντήσεις.»

Κωνσταντίνος Δημ. Γιόβας

Αντιστράτηγος Π.Σ

Υπαρχηγός Επιχειρήσεων

 

.protothema.gr/

 

Back to top button