Διεθνή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Με στοχευμένο χτύπημα ο ουκρανικός στρατός δολοφόνησε φιλορώσο τ. Ουκρανό βουλευτή. ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ: Δολοφόνησαν πολιτικό που ήταν εκ γενετής ανάπηρος! O Alexei Zhuravko ΖΕΙ. Ζ .

Γύρω στις 5:30 π.μ., ο στρατός Ουκρανίας βομβάρδισε το Play Hotel στο κέντρο της Χερσώνας, με HIMARS. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, 2 άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής της Verkhovna Rada ( πριν από το πραξικόπημα του 2014) φιλορώσος πολιτικός Alexei Zhuravko. Πρόκειται για πολιτική δολοφονία αφού ήταν στοχευμένο χτύπημα την επαύριο ακριβώς μηνύματος του αποθανόντος ότι πάει Χερσώνα για να μείνει για να υποστηρίξει το δημοψήφισμα. Είναι επίσης ναζιστική θηριωδία καθώς δολοφόνησαν έναν εκ γενετής ανάπηρο πολιτικό με ειδικές ανάγκες.

Δεν διέμενε κανείς στρατιωτικός εκεί. Το ξενοδοχείο στη Χερσώνα χτυπήθηκε από ουκρανικό πυραυλικό χτύπημα, το πρώην μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου Alexei Zhuravko σκοτώθηκε, ένας ακόμη θάνατος αναφέρεται επίσης, ο πολεμικός ανταποκριτής του RT Murad Gazdiev και η ομάδα του ήταν επίσης στο ξενοδοχείο αλλά επέζησαν.

Το θύμα ήταν φιλορώσος πολιτικός και διέφυγε από την Ουκρανία το 2015 για ν΄αποφύγει τη δίωξη. Το καθεστώς του Κιέβου τον είχε κατηγορήσει για δημιουργία τρομοκρατικής οργάνωσης. Επέστρεψε στη Χερσώνα τον Απρίλιο. Η πολιτική του καριέρα επικεντρώθηκε κυρίως στα δικαιώματα των αναπήρων.

Στόχος στην Οδησσό χτυπήθηκε από ρωσικό drone, πιθανότατα και πάλι Shahed. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ήταν το Αρχηγείο της Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης του ουκρανικού στρατού .

Οδησσός

Γιατί; Εδώ είναι ένα βίντεο που τράβηξε ο Alexey Zhuravko μια μέρα πριν, όπου λέει ότι επρόκειτο να μείνει στο Kherson και να το αποκαταστήσει, ότι το δημοψήφισμα θα προχωρήσει. Είχε στοχοποιηθεί εσκεμμένα. https://t.me/AlexeyZhuravko/34971…
Ήταν ανάπηρος από τη γέννησή του, ένας πολύ θαρραλέος άνθρωπος.

dimpenews.com

Back to top button