breaking newsΔιεθνή

Δήλωση – βόμβα από ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας αν παραχωρήσει εδάφη υπέρ της Ρωσίας

Η Ουκρανία μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εάν συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη που αρνείται να αναγνωρίσει ως μέρος της Ρωσίας, δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Stian Jensen σε συνέντευξη του, μεταδίδει το ρωσικό TASS

“Πιστεύω στη λύση του παραδείγματος: η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ”, είπε ο Jensen σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang. “Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μετάβαση”

Ο Jensen επανέλαβε επίσης αυτό που είχε πει νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg:

«Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί». Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα εάν το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Jensen είπε ότι οι συζητήσεις για ένα πιθανό καθεστώς μετά τον πόλεμο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και ότι τίθενται ερωτήματα σχετικά με την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία. “Δεν λέω ότι θα έπρεπε. Αλλά θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση”, εξήγησε.

Η λύση της Ρωσίας

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin δήλωσε σε συνέντευξή του στο TASS νωρίτερα ότι για να επιλυθεί η σύγκρουση, πρέπει να επιβεβαιωθούν τα αρχικά θεμέλια της κυριαρχίας της Ουκρανίας – το ουδέτερο, αδέσμευτο και μη πυρηνικό της καθεστώς. Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει επίσης να αναγνωριστούν νέες εδαφικές πραγματικότητες, η αποστρατικοποίηση και η αποναζικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών της και των εθνικών μειονοτήτων πρέπει να διασφαλιστούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου».

Αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία είναι να παραδοθεί – Medvedev (Ρωσία): Δεν θέλουν ειρήνη ΗΠΑ, Κίεβο

Την θέση πως αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι να παραδοθεί και να συνθηκολογήσει, έτσι ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για την ειρήνη διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος, Dmitry Medvedev, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο και τις ΗΠΑ ότι δεν θέλουν μια ειρηνική επίλυση του ουκρανικού.

«Οι άνθρωποι που υποφέρουν στα χαρακώματα μιας διαιρεμένης χώρας, αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι να παραδοθούν. Αυτό ίσως να άνοιγε το δρόμο για την ειρήνη. Αλλά ούτε η Ουάσινγκτον ούτε το Κίεβο θέλουν την ειρήνη. Η Αμερική θέλει πλήρη εξουσία και για αυτήν, δεν την ενδιαφέρουν οι ζωές των Ουκρανών» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.

«Το εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος της αντεπίθεσης του Κιέβου δουλεύει πλέον ασταμάτητα, στέλνοντας χιλιάδες άτυχους ανθρώπους να σφαγιαστούν. Αλλά η δουλειά του δεν πρόκειται να βοηθήσει άλλο το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο έχει ήδη εισέλθει στο στάδιο της μεταθανάτιας σήψης. Είναι αδύνατο να γαλβανίσει το πτώμα του» υποστηρίζει ο Medvedev.

Δεν θα δουν τίποτα άλλο παρά μόνο θάνατο

Αναφερόμενος στο αίτημα της κυβέρνησης Biden προς το Κογκρέσο για την έγκριση χορήγησης 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο νέας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Medvedev υπογράμμισε πως «ο πεφωτισμένος κόσμος ανατρίχιασε εκ νέου, όταν έμαθε για τη διάθεση δεκάδων ανούσιων δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα ζόμπι από τη χώρα 404».

«Οι καμικάζι των δυτικών τανκ που καίγονται, δεν θα δουν αυτά τα χρήματα της Ουάσινγκτον. Δεν θα δουν τίποτα, παρά μόνο θάνατο» ανέφερε ο Medvedev, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά χρήματα «για την γεροντοκρατούμενη ελίτ των ΗΠΑ και τους υπηρέτες της στην ΕΕ» είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. «Σε τελική ανάλυση, ο μύθος της «μεγάλης αντεπίθεσης» υποστηρίζει τον μύθο της «μεγάλης οικονομίας του δολαρίου» υποστήριξε ο Medvedev.

Aslund (Σουηδός διπλωμάτης): Το ΝΑΤΟ κινδυνεύει με διάλυση

Η επανεκλογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Σουηδός οικονομολόγος και διπλωμάτης A. Aslund. O Trump δεν είπε ποτέ ούτε μια αρνητική λέξη για τον Putin. Ο Trump κατά μια έννοια είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται για τον Putin. Γνωρίζουμε καλά ότι ο Trump σχεδόν τελείωσε το ΝΑΤΟ και ήθελε να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμμαχία.

Ο Bolton, ο πρώην σύμβουλός του για την εθνική ασφάλεια είπε ότι σίγουρα θα το πράξει αν επανεκλεγεί», τόνισε ο Aslund. Κατά τον Aslund ο Trump αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Δύσης «στο σύνολό της». Πολλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, προσπαθούν να πουν ότι οι ΗΠΑ είναι πάντα στο πλευρό τους, ανεξάρτητα από την ηγεσία στις ΗΠΑ.

Ο Σουδός διπλωμάτης Aslund, υποστηρίζει ότι αυτό δεν ισχύει καθόλου. Ο Trump έχει τονίσει ότι εάν κερδίσει τις εκλογές το 2024, θα μπορέσει να αποτρέψει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, συνέδεσε επίσης την αμερικανική βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία με τα μεγάλα κέρδη της οικογένειας του διαδόχου του Biden σε αυτή τη χώρα και κάλεσε στο Κογκρέσο να αρνηθεί να διαθέσει νέα ποσά.

primenews

Back to top button