Διεθνή

Βέλγος Συνταγματολόγος Maxime Binet: αυτό που θα μείνει από αυτήν την κρίση είναι ο θάνατος του νεοφιλελευθερισμού.Το δημοκρατικό μας μοντέλο επιδεινώθηκε.

Στο “Πρέπει να μιλήσουμε”, ο Maxime Binet δέχθηκε το νομικό και Συνταγματολόγο Marc Uyttendaele. Η παγκόσμια πανδημία έχει επηρεάσει την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα, αλλά οικονομικάο αντίκτυπος είναι ο μεγαλύτερος σύμφωνα με τον δικηγόρο. “Αυτό που πιθανότατα θα κρατήσουμε από αυτήν την παγκόσμια κρίση είναι ο θάνατος του νεοφιλελευθερισμού“, εξισορροπεί από την αρχή… “Το δημοκρατικό μας μοντέλο επιδεινώθηκε”, επισημαίνει. “Το ερώτημα είναι μάλλον αν έχει επιδεινωθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης ή αν η πανδημία είναι μόνο τ΄αποκαλυπτήρια της υπάρχουσας επιδείνωσης, υπάρχει συζήτηση επ΄αυτού”.

Αναφορικά με το ρόλο της δικαιοσύνης στη φάση της κρίσης ο Marc Uyttendaele εξηγεί ότι αν το φόντο ήταν το δημόσιο συμφέρον η μορφή η φόρμα δεν ήταν πάντα λελογισμένη.. (σσ κι αυτό σ΄ένα Βέλγιο όπου κανένας υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν επιβλήθηκε…)

Image

«Αυτή η προσέγγιση της χρήσης ενός νόμου που δεν είχε την ίδια τελική χρησιμότητα καθώς και η παρέμβαση υπουργικών διατάξεων, από άποψη νομικής αισθητικής, θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη!” lalibre 3/8/21

dimpenews.com

Back to top button