breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ενεργειακή και επισιτιστική κρίση στην Ευρώπη: Για γενικό μπλακ άουτ προετοιμάζεται η Αυστρία!

Ο ένας μετά τον άλλον διάφοροι αναλυτές αλλά και επιστήμονες και άνθρωποι της αγοράς προειδοποιούν για τον κίνδυνο σοβαρής ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης φέτος τον χειμώνα στην Ευρώπη.

Στην γραμμή αυτή η Αυστρία προετοιμάζεται για ένα μεγάλο μπλακ άουτ. «Το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξει, αλλά πότε», παραδέχτηκε η υπουργός Άμυνας της χώρας, Klaudia Tanner, η οποία εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι αυτός ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί.

Η χώρα, η οποία προλαβαίνει την πανδημία Covid-19, την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό για την επόμενη κρίση, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα The Spanish.

Έτσι, η αυστριακή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια ενημερωτική εκστρατεία με επίκεντρο τη διαφήμιση στα κυριότερα μέσα ενημέρωσης και τις αφίσες στους δρόμους. Το μήνυμα είναι σαφές: πρέπει να προμηθευτείτε προμήθειες στο σπίτι για να επιβιώσετε χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα.

Βασικά, οι αρχές συνιστούν να προμηθευτείτε καύσιμα, κεριά, μπαταρίες, κονσέρβες τροφίμων και πόσιμο νερό. Η συμβουλή είναι να έχετε αρκετά αποθέματα για το ισοδύναμο δύο εβδομάδων κατασκήνωσης.

Δεν θα είναι λιγότερο σημαντικό να συμφωνήσετε σε ένα σύστημα συνεργασίας με συγγενείς και γείτονες, ώστε κανείς να μην απομονωθεί ή παραμεληθεί.

Χωρίς διαδίκτυο, φωτεινούς σηματοδότες …

Η διακοπή ρεύματος μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες, από τεχνικές βλάβες έως υπερφορτώσεις λόγω αιχμών στο σύστημα.

Αν συμβεί αυτό, οι Αυστριακοί θα μείνουν χωρίς διαδίκτυο, χωρίς τηλεφωνία, χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιήσουν ΑΤΜ ή να κυκλοφορούν χωρίς φανάρια.

Όπως εξήγησε ένας αντισυνταγματάρχης στο πρακτορείο Efe, οι στρατιωτικοί στρατώνες θα είναι αυτάρκεις ήδη από το 2025 και θα χρησιμεύουν ως υποστήριξη για τους πυροσβέστες ή τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας όταν φτάσει, αν φτάσει, το φοβερό μπλακ άουτ.

Ο στρατός έχει επίσης πραγματοποιήσει ασκήσεις, ελιγμούς αντίδρασης για να δράσει αποτελεσματικά όταν έρθει η ώρα να το πράξει.

pronews.

Back to top button