breaking newsΚύπροςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κύπρος-Διαμαρτυρία για μέτρα στα σχολεία από Ισότητα – Ενωμένους Γονείς

Διαμαρτυρία για μέτρα στα σχολεία από Ισότητα - Ενωμένους Γονείς
 Επιστολή, η οποία επισυνάπτεται, προς τον Υπουργό Υγείας, Υπουργό Παιδείας και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα σχετικά με το θέμα του οδικού χάρτη και την σειρά μέτρων για άνοιγμα των σχολείων, απέστειλαν σήμερα το Κλαδικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα και το Σωματείο Ενωμένοι Γονείς Κύπρου, οι οποίοι προγραμματίζουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό, στις 31 Αυγούστου, στις 9 το πρωί.

Στην επιστολή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «πλέον δεν βρισκόμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά» όσον αφορά τη νόσο covid-19 και οι πολίτες δεν μπορούν να συνεχίσουν να δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Κυβέρνησης και ανοχή σε αδιαφανείς διαδικασίες και αβάσιμα μέτρα».

«Τα μέτρα που εδώ και 2,5 χρόνια συστήνουν οι ειδικοί (μάσκες, τεστ, καραντίνα, εμβόλια και αποστάσεις) έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά, με τους ίδιους τους ειδικούς, μεταξύ άλλων, να το ομολογούν. Για πόσο ακόμα θα συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμε τα παιδιά μας με υποχρεωτικά παρεμβατικά τεστ, καραντίνες και χρήση μάσκας στα σχολεία; Γιατί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κοινωνία και στα σχολεία; Με ποια επιστημονικά δεδομένα και ποιες μελέτες συνεχίζει το Υπουργείο Υγείας και η ομάδα συμβούλων του να ετοιμάζουν σειρά μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων;», διερωτώνται.

Αναφέρουν πως βάσει της έρευνας που διεξάχθηκε από τους ίδιους διαφάνηκε πως από τους 642 ερωτηθέντες γονείς, ποσοστό των 93% δεν συμφωνεί καθόλου με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας σχετικά με τα ενδεχόμενα νέα μέτρα στα σχολεία για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2022/23 που αφορούν μάσκες, τεστ, αποστάσεις κλπ.

«Συγκεκριμένα, το 95% πιστεύουν ότι το μέτρο της μάσκας δεν είναι καθόλου απαραίτητο στα παιδιά και το 81% δεν είναι καθόλου απαραίτητο στους ενήλικες. Στην ερώτηση εάν υπάρχει εμπιστοσύνη στις αποφάσεις των ειδικών υγείας της Κυβέρνησης σήμερα, το 92% των ερωτηθέντων απάντησαν ‘καθόλου’».

«Θεωρούμε ότι είναι καιρός να ομαλοποιηθεί πλήρως η ζωή μας και να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς φόβο, ιδιαίτερα τα παιδιά μας που έχουν υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά τα τελευταία χρόνια. Θεωρούμε επίσης ότι χρειάζεται να υπάρξει οδηγία για σύσταση και όχι υποχρεωτικότητα για την χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους και η διενέργεια τεστ όπως γίνεται μόνο στους συμπτωματικούς», προσθέτουν.

Ωστόσο, συνεχίζουν στην επιστολή τους, «αφού συνεχίζονται να παίρνονται αποφάσεις χωρίς εμάς, για εμάς και τα παιδιά μας, θέλουμε να δείξουμε την αντίθεση μας στα προτεινόμενα μέτρα για άνοιγμα των σχολείων, στηρίζοντας την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό στις 31 Αυγούστου στις 9 π.μ., όπου θα εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο τα νέα μέτρα».

ΚΥΠΕ

Back to top button