breaking newsΕλλάδα

Σύλληψη ατόμων στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως στον Εβρο – Τούρκος «έσπασε την άμυνα» και άναψε φωτιά!

Δύο άτομα που κινούνταν σε ΖΑΠ (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) συνέλαβαν αστυνομικοί στο Πραγγί. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ένα ανδρόγυνο δημοσιογράφων από τη Γερμανία οι οποίοι φωτογράφιζαν περάσματα…

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, βρίσκονταν στη ΖΑΠ,  είπαν ότι βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να καταγράψουν σε ρεπορτάζ τις επιστροφές προσφύγων από τη Γερμανία στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, μέσω του Έβρου ποταμού, τον οποίο διασχίζουν παράνομα.

Οι δημοσιογράφοι, κινήθηκαν στη ΖΑΠ χωρίς άδεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Εκεί ισχυρίστηκαν ότι στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας που θα αποφασίσει για την τύχη τους, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποιά ακριβώς είναι η κατηγορία.

 Είναι γνωστή η σχέση Γερμανών-Τουρκίας… Και εδικά αυτές τις ύποπτες μέρες.

Πολλοί Γερμανοί εκτελούν χρέη κατασκόπων για λογαριασμό των Τούρκων.

Νωρίτερα είχαμε ένα ακόμη περίεργο περιστατικό

Ένας Τούρκος, περίπου τριάντα ετών πέρασε τα Ελληνοτουρκικά σύνορα από το Κάραγατς στις Καστανιές Ορεστιάδας του Έβρου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Λίγο μετά τις πέντε το πρωί ο νεαρός Τούρκος, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, κοντά στο σημείο όπου αιχμαλωτίστηκαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί την περασμένη Πέμπτη.

Όπως είπαν, είδαν καπνούς από φωτιά και όταν πλησίασαν, αντίκρισαν τον νεαρό Τούρκο, ο οποίος προσπαθούσε να ζεσταθεί.

 

Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Άντρες από τον αστυνομικό σταθμό των Καστανιών, μετέβησαν στην περιοχή όπου πήραν μαζί τους τον νεαρό Τούρκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε πολιτικό άσυλο στην χώρα μας.

Και μη χειρότερα…

Οι Τούρκοι μας δουλεύουν…

Εκδόθηκαν αυστηρές εντολές μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές και τα όσα ακολούθησαν, μπαίνουν στο παιχνίδι και οι Ειδικές Δυνάμεις, ενώ φαίνεται να απελευθερώθηκαν και οι κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση που περίπολος Τούρκων επιχειρήσει να περάσει σε ελληνικό έδαφος.

Ειδικότερα, μετά από συνεχείς συσκέψεις αποφασίστηκε και εφαρμόζεται ήδη οι ομάδες των στρατιωτικών που κάνουν τις περιπολίες στην Ελληνοτουρκική οριογραμμή στον Έβρο, να υπερτριπλασιαστούν.

Κατόπιν τούτου, από δύο άτομα που έβγαιναν ως τώρα οι περιπολούντες, αυξήθηκαν σε επτά και ανάμεσα σε αυτούς θα είναι στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων με εμπειρία σε επιχειρήσεις ανορθόδόοξου πολέμου.

Παράλληλα, ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί και για τον τρόπο κίνησης πάνω στην οριογραμμή, όπως και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί αιφνιδιασμός, καθώς κανείς πια δε μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας.

 

 

.pentapostagma.gr/

Back to top button