breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πάνε για παλινόρθωση της κοβιντοκρατίας δηλ. της υγειονομικής χούντας; Στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας θέτουν σε εφαρμογή υγειονομικό πρωτόκολλο αντι-covid19 με μάσκες κι αποστάσεις!!

Πάνε για παλινόρθωση της κοβιντοκρατίας δηλ. της υγειονομικής χούντας; Εκεί που κανείς δεν συζήταγε για κόβιντ ο Έλληνας απερχόμενος Πρωθυπουργός δήλωσε θετικός προκαλώντας αίσθηση… ( και κυρίως γιατί του έδωσε διαστάσεις με βιντεάκι διάγγελμα που θύμισε την αλήστου μνήμης εποχή).. Τώρα μαθαίνουμε ότι στη Γαλλία ένα πρωτόκολλο αντι-COVID19 θα τεθεί σέ εφαρμογή κατά τη διάρκεια του πιο δημοφιλούς και πιο σημαντικού αθλητικού γεγονότος στη χώρα αυτή στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας- Tour de France 2023 που θα γίνει από 1η έως 23 Ιουλίου. Τα μέλη των ομάδων θα οφείλουν κυρίως να φέρουν μάσκες και να σέβονται την κοινωνική απόσταση-χειρονομία φραγμού. (LCI)

Το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένα περιορισμένη πρόσβαση στη γραμμή τερματισμού για τα μέλη κάθε ομάδας και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μάντρα για δημοσιογράφους και καλεσμένους ιδιαίτερα. Για τους δρομείς, θα είναι θέμα περιορισμού των αλληλεπιδράσεων όσο το δυνατόν περισσότερο εκτός της «φούσκας» που επανέρχεται σε ισχύ γύρω από τον αγώνα, ιδίως αποφεύγοντας το φαγητό έξω αλλά και πολύ κοντά στους θεατές ( selfies και τα αυτόγραφα θα απαγορεύονται )

Οι διοργανωτές του Amaury Sport Organization (ASO) δεν έχουν επιβεβαιώσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του Grande Boucle. Αλλά μια συνάντηση με τους αθλητικούς διευθυντές, το Σάββατο την παραμονή του Critérium du Dauphiné, κατέστησε δυνατό τον καθορισμό των περιγραμμάτων, μάθαμε από πολλά μέλη της ομάδας.le figaro.

dimpenews.com

Back to top button