breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δρ. Μαλόουν: Τα εμβόλια για τον COVID-19 πλήττουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλούν πιο σοβαρή ασθένεια και επαναμολύνσεις

Το παράδοξο είναι ότι οι περισσότερες από τις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού έχουν επίσης τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από COVID-19 στον κόσμο…

Νέα, αρκετά… «περίεργα» ευρήματα βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας για τα πολυαναμενόμενα κάποτε και ίσως «θαυματουργά» εμβόλια, όπως ισχυρίζονταν και διατυμπάνιζαν ειδικοί και κυβερνήσεις, με τις παρενέργειες που καταγράφονται ή τις επιβλαπείς μακροχρόνιες επιδράσεις τους να ανησυχού.

Μια μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έλαβαν πολλαπλά ενισχυτικά εμβολίου για τον COVID-19 αφού αρχικά είχαν μολυνθεί με το αρχικό στέλεχος του ιού από τη Wuhan είναι πιο επιρρεπείς σε χρόνια επαναμόλυνση από την παραλλαγή Όμικρον.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα άτομα που έχουν λάβει πολλά ενισχυτικά εμβολίου για τον COVID-19 είναι ολοένα και περισσότερο αυτά που καταλήγουν στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα COVID-19, που μερικές φορές καταλήγουν σε θάνατο, δήλωσε ο επιστήμονας και γιατρός Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν.

Σε μια συνέντευξη του για το πρόγραμμα « Crossroads » του EpochTV, ο Μαλόουν, εφευρέτης της τεχνολογίας εμβολίων mRNA , είπε ότι αυτό το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ονομάζεται «ανοσολογική αποτύπωση», όπου η αρχική έκθεση σε ένα στέλεχος ιού μπορεί να εμποδίσει το σώμα να παράγει αρκετό εξουδετερώνοντας αντισώματα έναντι ενός νεότερου στελέχους.

Πρόσθεσε ότι αυτή η διαδικασία επιδεινώνεται μάλιστα από πολλαπλούς εμβολιασμούς. «Σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε αυτά τα σύνολα δεδομένων που δείχνουν ότι, δυστυχώς, οι άνθρωποι που πεθαίνουν και νοσηλεύονται είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολλαπλά εμβολιασμένοι» είπε. «Δεν είναι αυτοί που έχουν φυσική ανοσία».

Εμβόλια βασισμένα σε παλιά στελέχη

Τα εμβόλια COVID-19 που κυκλοφορούν επί του παρόντος βασίζονται στο στέλεχος της Γουχάν, γνωστό και ως SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια που τώρα αναγνωρίζεται ως COVID-19. Ένας αριθμός στελεχών έχει εμφανιστεί και έχει γίνει κυρίαρχο από τότε που επικρατούσε το στέλεχος της Γουχάν, συμπεριλαμβανομένης της κυρίαρχης παραλλαγής Όμικρον.

Το πρόβλημα είναι ότι τα εμβόλια COVID-19 χρησιμοποιούν μόνο ένα από τα συστατικά ολόκληρου του ιού, που είναι μια πρωτεΐνη ακίδας, έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου που έλαβε ένα εμβόλιο mRNA εκπαιδεύεται να ανταποκρίνεται μόνο σε αυτό το συστατικό, εξήγησε ο Μαλόουν.

«Αν αυτό το αντιγόνο έχει αλλάξει ελαφρώς και το ανοσοποιητικό σύστημα εξακολουθεί να αντιδρά σαν να είναι το παλιό», είπε. Τα εμβόλια για τον COVID-19 βασίζονται στην πρωτεΐνη ακίδας του αρχικού ιού που εντοπίστηκε στη Γουχάν. Αυτό το στέλεχος του ιού δεν υπάρχει πλέον και δεν κυκλοφορεί πλέον στον πληθυσμό, είπε ο Μαλόουν.

Εάν ένα εμβόλιο που βασίζεται σε ένα πλέον ανενεργό ιικό στέλεχος χορηγείται επανειλημμένα, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να εστιάζει όλο και περισσότερο στο αντιγόνο που παρέχεται μέσω του εμβολίου και να αγνοεί οτιδήποτε άλλο είναι ελαφρώς διαφορετικό, εξήγησε ο Μαλόουν.

Το φαινόμενο είναι γνωστό εδώ και καιρό στον τομέα της εμβολιολογίας, είπε ο Μαλόουν, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα προτιμούν να μην το… συζητούν, είπε.

Ανοσία εμβολίου έναντι φυσικής ανοσίας

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο -πολλοί από τους οποίους είχαν μολυνθεί από την παραλλαγή του ιού και έλαβαν επίσης τρεις ή τέσσερις δόσεις εμβολίου COVID-19- ανέπτυξαν χρόνιες επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις από την παραλλαγή Όμικρον, είπε ο Μαλόουν, επικαλούμενος ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Science.

Μια άλλη εργασία που δημοσιεύτηκε στο Nature δείχνει ότι η εξέλιξη του ιού δεν προέρχεται από τον γενικό πληθυσμό, αλλά από ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους που έχουν λάβει πολλαπλές δόσεις εμβολίου, είπε ο Μαλόουν, και περίπου το 30% του υψηλά εμβολιασμένου πληθυσμού έχει επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προωθούμενη αφήγηση ότι οι μη εμβολιασμένοι θέτουν σε κίνδυνο τον ευρύτερο πληθυσμό, σημείωσε ο Μαλόουν.

Η φυσική ανοσία από μια λοίμωξη COVID-19 διαρκεί τουλάχιστον 14 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της ανοσίας έναντι των στελεχών Όμικρον, είπε ο Μαλόουν, επικαλούμενος επιστημονική εργασία από το Κατάρ που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί. Η ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο, ωστόσο, διαρκεί μόνο μερικούς μήνες, πρόσθεσε. Όταν κάποιος μολυνθεί από τον αρχικό ιό, αυτό το άτομο θα δημιουργήσει μια ανοσολογική απόκριση που περιλαμβάνει «όλα τα είδη πρωτεϊνών από τον ιό», με την προϋπόθεση ότι δεν έχει βιώσει υπερβολικό ανοσοποιητικό αποτύπωμα», εξήγησε ο Μαλόουν.

«Το πρόβλημα με αυτά τα μονοσθενή εμβόλια, ή τα εμβόλια μονού αντιγόνου, είναι ότι οδηγούν όλη την ανοσολογική σας απόκριση ενάντια σε ένα πράγμα σε αντίθεση με ολόκληρο τον ιό. Το παράδοξο είναι ότι οι περισσότερες από τις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού έχουν επίσης τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από COVID-19 στον κόσμο», είπε ο Malone. «Είναι πιθανό ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την τάση», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Our World in Data , μόνο το 1,4% του πληθυσμού της Αϊτής έχει εμβολιαστεί και η χώρα έχει καταγράψει 838 θανάτους από COVID-19, ποσοστό 73 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Στη Νότια Αφρική, όπου το 32%του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, έχουν σημειωθεί σχεδόν 102.000 θάνατοι, ποσοστό 1.717 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 75% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και περισσότεροι από 184.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 2.736 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο. Και στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 67 τοις εκατό του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και 1,03 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό, ποσοστό 3.058 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Άλλα προβλήματα με τα εμβόλια

Ο Μαλόουν επεσήμανε ακόμα ένα πρόβλημα με τα τρέχοντα εμβόλια mRNA.

Όταν ένα εμβόλιο εγχέεται στο χέρι ενός ασθενούς, το RNA από το εμβόλιο, το οποίο είναι ένα τροποποιημένο RNA, υποτίθεται ότι θα διαρκέσει μόνο για μερικές ώρες, αλλά μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ δείχνει ότι «το RNA κολλάει στο σώμα μας για τουλάχιστον 60 μέρες».

Ωστόσο, η κυβέρνηση υπολογίζει μόνο τις παρενέργειες και τις ασθένειες του εμβολίου που καταγράφονται στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) εντός των πρώτων δύο εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό, παρόλο που το φάρμακο είναι ακόμα στο σώμα μας δύο μήνες αργότερα, είπε ο Mαλόουν.

«Το RNA από το εμβόλιο παράγει περισσότερη πρωτεΐνη από ό,τι η φυσική μόλυνση», είπε. «Αυτό έχει νόημα για το γιατί βλέπουμε περισσότερα ανεπιθύμητα συμβάντα με τα εμβόλια από ό,τι βλέπουμε με την ίδια τη μόλυνση, επειδή η ακίδα είναι μια τοξίνη».

Το VAERS ιδρύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολιασμού.

Το σύστημα βασίζεται σε άτομα για την αποστολή αναφορών και δεν προορίζεται να προσδιορίσει εάν ένα αναφερόμενο πρόβλημα υγείας προκλήθηκε από ένα εμβόλιο, αλλά «είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον εντοπισμό ασυνήθιστων ή απροσδόκητων προτύπων αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να υποδεικνύουν πιθανό πρόβλημα ασφάλειας με ένα εμβόλιο», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Ο Μαλόουν, πρόεδρος και συνιδρυτής της Διεθνούς Συμμαχίας Ιατρών και Επιστημόνων Ιατρών, είπε ότι περισσότεροι από 17.000 γιατροί και επιστήμονες έχουν υπογράψει μια δήλωση που δηλώνει κατηγορηματικά  ότι τα γενετικά εμβόλια πρέπει να αποσυρθούν.

«Αυτά τα γενετικά εμβόλια δεν λειτουργούν», συμπλήρωσε.

Prime News

Back to top button