Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ FSB: ΑΥΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΤΑΓΚΙΝ. Δολοφόνοι της κόρης Ντάγκιν 2 γυναίκες πράκτορες μυστικών υπηρεσιών Ουκρανίας. Παρούσες στο Φεστιβάλ Παράδοσης διέφυγαν στην Εσθονία!

Δολοφόνοι της κόρης Ντάγκιν για μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας 2 Ουκρανές. Παρούσες στο Φεστιβάλ Παράδοσης διέφυγαν στην Εσθονία! Ταξίδεψαν στη Μόσχα με πινακίδες 3 χωρών και διέφυγαν στο εξωτερικό την ημέρα της δολοφονίας

Η FSB ανακοίνωσε την εξιχνίαση της δολοφονίας της Daria Dugina. Σύμφωνα με το τμήμα, πίσω από την έκρηξη του αυτοκινήτου βρίσκονται οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

Η FSB ανακάλυψε ότι το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου παγιδεύθηκε από την Ουκρανή 43χρονη Natalya Vovk που θεωρείται η άμεση φυσική αυτουργός. Μαζί με την κόρη της νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο με την Dugina και την ακολούθησε με ένα Mini Cooper.

Την ημέρα του εγκλήματος, η Vovk και η κόρη της ήταν στο φεστιβάλ Παράδοσης και αμέσως μετά την έκρηξη έφυγαν μέσω του Πσκοφ για την Εσθονία.

Η δολοφονία του Dugina σύμφωνε με ρώσικες FSB διαπράχθηκε από Ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες για λογαριασμό των οποίων ενήργησε η πολίτης Ουκρανίας Natalia Vovk, γεννημένη το 1979. Έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με την κόρη της Sofia Shaban που θεωρείται συνεργάτης στην τρομοκρατική επίθεση. Νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στο κτίριο όπου έμενε η Dugina στη Μόσχα.
Το Mini Cooper χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύσει την Dugina. Οι αριθμοί άλλαξαν σε αυτό τρεις φορές – χρησιμοποιήθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας του DPR, του Καζακστάν και της Ουκρανίας. Την ημέρα του εγκλήματος, η Vovk και η κόρη της ήρθαν στο φεστιβάλ Παράδοσης και μετά την έκρηξη, διέφυγαν μέσω του Pskov στην Εσθονία!

O εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο από απόσταση. Τρομοκράτες του Κιέβου.

Η FSB ισχυρίζεται ότι η δολοφονία της κόρης του φιλοσόφου Alexander Dugin Darya λύθηκε. Το παράτολμο έγκλημα φέρεται να προετοίμασαν και διέπραξαν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Δολοφόνος φέρεται η πολίτης της Ουκρανίας Natalia Vovk. Σύμφωνα με την FSB, την ημέρα του εγκλήματος, η Vovk και η κόρη της έφτασαν στο φεστιβάλ Παράδοσης και μετά την ελεγχόμενη έκρηξη του αυτοκινήτου της Dugina, έφυγαν για την Εσθονία.

Το μήνυμα του Κέντρου Δημοσίων Σχέσεων της FSB της Ρωσίας (διαθέσιμο στη Δημοκρατία) αναφέρει ότι η Natalia Vovk, γεννημένη το 1979, έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με την κόρη της Σοφία.

«Την ημέρα της δολοφονίας, η Vovk και η κόρη της ήταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition, όπου η Dugina ήταν παρούσα ως επίτιμη καλεσμένη. Μετά από μια ελεγχόμενη έκρηξη ενός αυτοκινήτου Toyota Land Cruiser Prado που οδηγούσε ο Dugina, στις 21 Αυγούστου, η Vovk και η κόρη της έφυγαν μέσω της περιοχής Pskov στην Εσθονία», αναφέρει η FSB.

Το τμήμα ισχυρίζεται επίσης ότι ο Vovk και η κόρη του νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στη Μόσχα στο σπίτι όπου ζούσε η Dugina – έτσι ο δράστης μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις της Daria και να λαμβάνει πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της. Για την παρακολούθηση χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο μάρκας Mini Cooper. Το FSB λέει ότι κατά την είσοδό του στη Ρωσία, το αυτοκίνητο Vovk είχε αριθμούς DPR – E982ХН DPR, στη Μόσχα – Καζακστάν αριθμούς 172AJD02 και όταν έφευγε στο εξωτερικό – ουκρανικούς αριθμούς AH7771IP. Πλέον όλα τα υλικά της έρευνας έχουν μεταφερθεί στην Ανακριτική Επιτροπή.

Ένα αυτοκίνητο Land Cruiser Prado με την 30χρονη Daria Dugina ανατινάχθηκε στην περιοχή της Μόσχας το βράδυ της 20ης Αυγούστου στον αυτοκινητόδρομο Mozhaisk κοντά στο χωριό Bolshie Vyazemy. Η Daria Dugina οδηγούσε από το φεστιβάλ Παράδοσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Πούσκιν στο Ζαχάροβο. Ο πατέρας της έδωσε μια διάλεξη στην Παράδοση. Σύμφωνα με τον μουσικό Pyotr Lundstrem, ο Alexander Dugin υποτίθεται ότι επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο που είχε εκραγεί, αλλά μπήκε σε ένα άλλο. Ο ίδιος ο Ντούγκιν έφτασε σύντομα στο σημείο της έκρηξης. Τα κανάλια Telegram δημοσίευσαν ένα βίντεο: στέκεται με το κεφάλι στα χέρια του.

Έχει ανοίξει ποινική υπόθεση για φόνο που διαπράχθηκε με γενικά επικίνδυνο τρόπο (ρήτρα «ε», μέρος 2, άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας). Ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Alexander Bastrykin, έδωσε εντολή να το μεταφέρει στην παραγωγή του Κύριου Τμήματος Ερευνών του TFR “για περαιτέρω άμεση, συνολική και αντικειμενική έρευνα”. Το τμήμα πιστεύει ότι η δολοφονία της Dugina είναι κατά παραγγελία.

Εγκληματολόγοι και ανακριτές εξέτασαν αρχικά την εμπλοκή των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών στη δολοφονία της Ντάρια Λουγκίνα. Η δολοφονία με κίνητρο κοινωνικών δραστηριοτήτων ονομάστηκε ως η κύρια εκδοχή του εγκλήματος. Με τη σειρά του, το Κίεβο δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στη δολοφονία της Daria Dugina. Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, ανακοίνωσε στον αέρα του εθνικού τηλεμαραθώνιου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι «αν επιβεβαιωθεί η εκδοχή του ουκρανικού ίχνους στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα από τις αρμόδιες αρχές, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας στο Κίεβο». Ο πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμας Ilya Ponomarev, ο οποίος ζει τώρα στην Ουκρανία, δήλωσε ότι κάποιος «Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός» (NRA) διέπραξε τη δολοφονία του Dugina.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι ένας συντηρητικός Ρώσος φιλόσοφος, ο συγγραφέας της λεγόμενης ευρασιατικής έννοιας, ο οποίος τεκμηρίωσε ιδεολογικά και προετοίμασε τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Η κόρη του Ντάρια φρόντισε για τις υποθέσεις του πατέρα της, που δημοσιεύτηκε στους πόρους υπέρ του Κρεμλίνου RT και Tsargrad, και υποστήριξε επίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο, συμπεριλήφθηκε προσωπικά στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

dimpenews.com

Back to top button