Ελλάδα

ΠPOΔΟΣlΑ….Aπoστρατικoπoιnσn τωv vnσιων. Ξεκιvά η απoσυρσn τωv Τεθ. Oxnμάτων Μάxnς ΒMΡ-1…

Ξεκινά η απόσυρση των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης BMP-1 από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της ΑΣΔΕΝ.

Τα ΤΟΜΑ αποσύρονται προκειμένου να παραδοθούν στο καθεστώς Ζελένσκι.

Δεν προβλέπεται αντικατάστασή τους από αντίστοιχο αριθμό ΤΟΜΑ, ούτε φυσικά από τα «αρχαία», κατασκευής 1978-1985 ΤΟΜΑ Marder-1A3 που από τις μάντρες της Rheinmetall (της οποίας όλη η αντιπροσωπεία κατέληξε στην φυλακή στην Ελλάδα για μίζες τα περασμένα χρόνια) που τα δίνει ως «δώρο» στην Ελλάδα για να πάρει την προμήθεια των 2 δισ. ευρώ των TOMA Lynx!

Αδιάψευστος μάρτυρας το «νεκροταφείο» των Marder-1A3 σε μάντρα έξω από την πόλη Rockensussra, στην κεντρική Γερμανία:

Θυμίζουμε πως τα Marder-1Α3 μαζεύτηκαν ξεκοιλιασμένα από μάντρες της Γερμανίας, συναρμολογήθηκαν όπως-όπως και στέλνονται στην Ελλάδα για να πετύχουν οι Γερμανοί «με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια»:

Την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γοργό ρυθμό

Την ενίσχυση της Ουκρανίας με τα πολύτιμα BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. και την ακτίνα δράσης των 4.500 μέτρων (έναντι 1800 μέτρων του πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1A3)

Tην διάθεση των «αρχαίων» Marder-1A3 στην Ελλάδα και την εξασφάλιση πώλησης μεγάλων ποσοτήτων ανταλλακτικών τα επόμενα χρόνια και

Την πώληση των Lynx στην τιμή-ευκαιρία των 10 εκατ. ευρώ ανά όχημα!

Μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα έχουν φύγει τα περίπου 130 ΤΟΜΑ BMP-1 από το Αιγαίο αφήνοντας ακάλυπτους του σχηματισμούς, ειδικά από αεραποβάσεις και θα έχουν παραληφθεί -λένε οι Γερμανοί- 30 Marder-1A3.

Ακόμα και αν αποσύρονταν ταυτόχρονα με την άφιξη των Marder-1A3 (κάτι που ΔΕΝ θα γίνει) θα περνούσαν τουλάχιστον δύο χρόνια και θα χρειάζονταν να διατεθούν χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης για το γερμανικό ΤΟΜΑ από τον Ελληνικό Στρατό.

πηγη

Back to top button