Διεθνή

Βιοτρομοκρατία στη Νέα Υόρκη. Οι υγειονομικές της αρχές αναφέρουν πως εκατοντάδες μολύνθηκαν από ιό της πολιομυελίτιδας! Σπέρνουν ιούς.. Δικαιώνεται η Ρωσία που κατηγορεί ΗΠΑ για σκόπιμη ανάπτυξη και μετάδοση του covid19 και γι ανάμειξή τους σε ευλογιά πιθήκων;

Βιοτρομοκρατία στη Νέα Υόρκη. Οι υγειονομικές της αρχές αναφέρουν πως εκαταοντάδες άτομα μολύνθηκαν από τον ιό της πολιομυελίτιδας! Σπέρνουν ιούς.. Δικαιώνεται η Ρωσία που κατηγορεί ΗΠΑ για σκόπιμη ανάπτυξη και μετάδοση του covid19 και γι ανάμειξή τους σε ευλογιά πιθήκων;

Επαναφέρουν νεκρές ασθένειες.. Ένα λοιμικό Μεσαίωνα καραντίνας και ζώνης υγειονομικής παρθενίας….. Oι ιοί απελευθερώνονται σαν τζίνι για την επιβολή κοινωνικού ελέγχου, ολοκληρωτισμού κι υγειονομικού δεσποτισμού αλλά και για τα υπερκέρδη των Big Pharma. Μετατρέπουν τον κόσμο σε ένα αποστειρωμένο παγκόσμιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Πειραματόζωα υποχείρια στις διαθέσεις νοσηρών Φρανκενστάιν.

Το Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης προειδοποιεί εκατοντάδες άτομα ότι ίσως μολύνθηκαν από πολιομυελίτιδα αφότου ο ιός ανιχνεύθηκε στα λύματα μεταδίδει το cbsnews.Η πολιομυελίτιδα έχει εμφανιστεί σπάνια στις ΗΠΑ από τότε που κηρύχθηκε εξαλειφθείσα πριν από περισσότερα από 40 χρόνια.Το τελευταίο κρούσμα ταυτοποιήθηκε πριν 10 χρόνια. Επαναφέρουν νεκρές ασθένειες.

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης προειδοποιεί ότι εκατοντάδες μπορεί να έχουν προσβληθεί από πολιομυελίτιδα μετά τον εντοπισμό του ιού στα λύματα Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης βρήκαν ενδείξεις πρόσθετων κρουσμάτων ιού πολιομυελίτιδας σε δείγματα λυμάτων από δύο διαφορετικές κομητείες, οδηγώντας τους να προειδοποιήσουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί με τον δυνητικά σοβαρό ιό.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης ανέφερε το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στη χώρα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, στην κομητεία Rockland, βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι το κρούσμα συνέβη σε έναν προηγουμένως υγιή νεαρό ενήλικα, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος και εμφάνισε παράλυση στα πόδια του. Έκτοτε, τρία θετικά δείγματα λυμάτων από την κομητεία Rockland και τέσσερα από τη γειτονική Orange County ανακαλύφθηκαν και συνδέθηκαν γενετικά με το πρώτο κρούσμα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε δελτίο τύπου την Πέμπτη, υποδηλώνοντας ότι ο ιός της πολιομυελίτιδας εξαπλώνεται στις τοπικές κοινότητες. Τα νεότερα δείγματα ελήφθησαν από δύο τοποθεσίες στο Orange County τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και μία τοποθεσία στην κομητεία Rockland τον Ιούλιο.

«Με βάση τα προηγούμενα κρούσματα πολιομυελίτιδας, οι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε ένα κρούσμα παραλυτικής πολιομυελίτιδας που παρατηρείται, μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες άλλα άτομα που έχουν μολυνθεί», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της Πολιτείας Δρ. Mary T. Bassett. “Σε συνδυασμό με τα τελευταία ευρήματα λυμάτων, το Τμήμα αντιμετωπίζει τη μεμονωμένη περίπτωση πολιομυελίτιδας ως απλώς την κορυφή του παγόβουνου πολύ μεγαλύτερης πιθανής εξάπλωσης. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα, αυτό που γνωρίζουμε είναι σαφές: ο κίνδυνος της πολιομυελίτιδας είναι παρών στο New York σήμερα».

Το τμήμα υγείας επανέλαβε ότι διερευνά ακόμη την προέλευση του ιού και είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν το μολυσμένο άτομο στην κομητεία Rockland συνδέεται με τα άλλα κρούσματα.

Η πολιομυελίτιδα είναι «μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια», ανέφερε το κρατικό υπουργείο Υγείας. Είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να μεταδοθεί από άτομα που δεν έχουν ακόμη συμπτώματα. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως εντός 30 ημερών από τη μόλυνση και μπορεί να είναι ήπια ή να μοιάζουν με γρίπη. Μερικοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί μπορεί να παραλύσουν ή να πεθάνουν.

Πριν από την εισαγωγή του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στη δεκαετία του 1950, χιλιάδες Αμερικανοί πέθαναν από επιδημίες πολιομυελίτιδας και δεκάδες χιλιάδες, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά, έμειναν με παράλυση. Μετά από μια επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού, η πολιομυελίτιδα κηρύχθηκε επίσημα εξαλειφθείσα στις ΗΠΑ το 1979.

Οι μη εμβολιασμένοι Νεοϋορκέζοι ενθαρρύνονται να εμβολιαστούν αμέσως, δήλωσε το υπουργείο Υγείας. Τα μη εμβολιασμένα άτομα που ζουν, εργάζονται ή περνούν χρόνο στην κομητεία Rockland, την κομητεία Orange και την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Τα περισσότερα παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν λάβει το εμβόλιο πολιομυελίτιδας, το οποίο είναι ένα μάθημα τεσσάρων δόσεων, το οποίο ξεκίνησε μεταξύ 6 εβδομάδων και 2 μηνών και ακολούθησε ένα εμβόλιο στους 4 μήνες, ένα στους 6 έως 12 μήνες και ένα εμβόλιο μεταξύ των ηλικιών 4 και 6. Σύμφωνα με το τμήμα υγείας, περίπου το 60% των παιδιών στην κομητεία Rockland έχουν λάβει τρία εμβόλια πολιομυελίτιδας πριν από τα δεύτερα γενέθλιά τους, όπως και περίπου το 59% στην Κομητεία Όραντζ — και τα δύο κάτω από το ποσοστό του 79% σε ολόκληρη την πολιτεία.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα παιδικού εμβολιασμού του CDC, περίπου το 93% των παιδιών ηλικίας 2 ετών στις ΗΠΑ είχαν λάβει τουλάχιστον τρεις δόσεις εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας.

Εν τω μεταξύ, οι ενήλικες που δεν είναι εμβολιασμένοι θα λάβουν ανοσοποίηση τριών δόσεων και όσοι είναι εμβολιασμένοι αλλά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μπορούν να λάβουν αναμνηστικό εμβόλιο εφ’ όρου ζωής, σύμφωνα με το τμήμα υγείας.

Το εμβόλιο είναι 99% αποτελεσματικό σε παιδιά που λαμβάνουν το πλήρες σχήμα των τεσσάρων δόσεων, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

“Είναι ανησυχητικό ότι η πολιομυελίτιδα, μια ασθένεια που έχει εκριζωθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω του εμβολιασμού, κυκλοφορεί τώρα στην κοινότητά μας, ειδικά δεδομένων των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού για αυτήν την εξουθενωτική ασθένεια σε ορισμένες περιοχές της κομητείας μας”, η Επίτροπος Υγείας της κομητείας Orange, Δρ. Irina είπε ο Γκέλμαν. «Προτρέπω όλους τους μη εμβολιασμένους κατοίκους της Όραντζ Κάουντι να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό ιατρικά».

Η Επίτροπος του Υπουργείου Υγείας της κομητείας Rockland, Δρ. Patricia Schnabel Ruppert, εξέδωσε παρόμοια δήλωση, καλώντας τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν τα εμβόλια «αμέσως».

Η πολιομυελίτιδα έχει εμφανιστεί σπάνια στις ΗΠΑ από τότε που κηρύχθηκε εξαλειφθείσα πριν από περισσότερα από 40 χρόνια.

dimpenews.com

Back to top button