breaking newsκοινωνία

Η Κύπρος τουρκοποιείται – αφρικανοποιείται κι αυτοί ερίζουν γελοιωδώς για το Mont Pelerin

 

γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης

Το μεταναστευτικό είναι απείρως χειρότερο και πιο επικίνδυνο από το Κυπριακό επειδή συναρτάται προς την δημογραφική σύνθεση, την άμυνα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι πραγματικά εξωφρενικό αλλά και ενδεικτικό της ανεπάρκειας, της πλαδαρότητας και της εντεύθεν εγκληματικής ανευθυνότητας με τις οποίες κομματάρχες και υποψήφιοι για την προεδρία αντιμετωπίζουν αυτήν την λαίλαπα

Κάποτε, ο στρατηγός Τζανετής (1908-2001) αποφάνθηκε με πικρία και οργή: «Αλίμονο εις το Έθνος το οποίον έχει αναξίους ηγέτας και μάλιστα εις κρισίμους στιγμάς». Η Κύπρος διέρχεται τις κρισιμότερες ίσως στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και δεν είναι σχήμα λόγου.

Το πιο καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος είναι το μεταναστευτικό που συναρτάται ευθέως προς το δημογραφικό, το οποίο επηρεάζει καταλυτικά το Κυπριακό και την ασφάλεια της Κύπρου. Θα ανέμενε κανείς πως οι επίδοξοι… σωτήρες, οι οποίοι διεκδικούν την προεδρία της Δημοκρατίας, θα έθεταν όλο το βάρος του ενδιαφέροντος και των προτάσεών τους στους τρόπους και μεθόδους αντιμετώπισης και του μεταναστευτικού και του δημογραφικού διά της ενίσχυσης της άμυνας.

Τους είδατε, όσοι αντέξατε το μαστίγωμα της νοημοσύνης και της υπομονής σας, κατά τη διάρκεια της μασκαράτας που προβλήθηκε από το ΡΙΚ. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ κατηγορούσε τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ ότι… παρέσυρε (!) τον Πρόεδρο και απέρριψε λύση στην οποία, κατ’ ισχυρισμόν, φτάσαμε στο Mont Pelerin. Ο Ν. Χριστοδουλίδης, αντί να απαντήσει στις κατηγορίες Μαυρογιάννη, επικαλείτο τον πρόεδρο Αναστασιάδη από τον οποίο ζήτησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ χαριεντιζόταν αναλισκόμενος στην ανακάλυψη-ανάλυση της αξιοπιστίας που πρέπει να έχουμε ως ηγέτες και ως κράτος.

Η κοινή συνισταμένη και των τριών είναι ότι υποστηρίζουν εφαρμογή ολέθριων ΜΟΕ, εμμένουν στην αγγλοτουρκοδιζωνική τερατουργία και αρνούνται τη θέση «μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα» πριν από τη λύση. Στο χορό των αντιπαραθέσεων μπήκε και ο πρώην σύμβουλος του Προέδρου, Τσελεπής, που κατηγόρησε τον Ν. Αναστασιάδη ότι δεν λέγει την αλήθεια, για να ανταπαντήσει ο Πρόεδρος με τις δικές του θέσεις. Όλα αυτά για όσα συνέβησαν ή δεν συνέβησαν πριν από πέντε χρόνια στο Mont Pelerin ή και στο Crans Montana. Έκτοτε σημειώθηκαν διεθνώς καταλυτικές αλλαγές και μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναμένονται τεκτονικές γεωπολιτικές, οικονομικές, ενεργειακές και αμυντικές εξελίξεις.

Οι ηγέτες της Κύπρου, όμως, και οι υποψήφιοι έμειναν κολλημένοι σε πρακτικές και νοοτροπίες του θλιβερού κομματικού παρελθόντος. Ισχύει ξανά η παροιμία: «Το δάκτυλο δείχνει το φεγγάρι και οι ηλίθιοι κοιτάζουν το δάκτυλο». Η Τουρκία, κατά παραδοχή και του Προέδρου και της κυβέρνησης όπως και όλων των πολιτικών δυνάμεων, εργαλειοποιεί και οπλοποιεί το μεταναστευτικό για να γονατίσει δημογραφικά και να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα. Δεν χρειάζεται! Τη δουλειά της θα την κάνουν οι χιλιάδες παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, που διοχετεύει στις ελεύθερες περιοχές.

Ιδού: Το ποσοστό των αιτούντων και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Κύπρο, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται να ανήλθε στις 45200 ατόμων, αντιστοιχεί στο 5% του πληθυσμού της νήσου. Στα τέλη του 2021, καταγράφηκαν 13235 νέοι αιτούντες ενώ κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022 προστέθηκαν επιπλέον 12048. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό είναι η πρώτη εθνικότητα στις αιτήσεις ασύλου ενώ η Νιγηρία, η Συρία, το Πακιστάν και η Μπλαγκλαντές αποτελούν τις πέντε κορυφαίες εθνικότητες σε αιτήσεις ασύλου. Οι παράνομες και αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές εντάθηκαν τον τελευταίο χρόνο με εισβολές διά θαλάσσης και περισσότερο διά της Γραμμής Αντιπαράταξης.

Η Τουρκία, διά των Τουρκικών Αερογραμμών και της εταιρείας Pegasus έχει μεταφέρει, μέσω Κωνσταντινούπολης και Τύμπου, στην Κύπρο παράνομα χιλιάδες Αφρικανούς. Ήδη μαύρισε ο τόπος! Παντού κυκλοφορούν Αφρικανοί ενώ πρόσφατα άρχισε εισβολή και Αφγανών επειδή αδυνατούν να εισβάλουν στην Ελλάδα.

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής, είναι ο μόνος που ασχολείται σοβαρά με την γάγγραινα του μεταναστευτικού. Λογικά θα έπρεπε να έχει την αμέριστη και τάχιστη, έμπρακτη συμπαράσταση των ομολόγων του υπουργών Εργασίας, Οικονομικών, Άμυνας και κυρίως Δικαιοσύνης. Κι όμως! Τα μεγαλύτερα εμπόδια προέρχονται από αξιωματούχους αυτών των υπουργείων που με τυπολατρική γελοιότητα και γραφειοκρατική ανεπάρκεια επιχειρούν να παρεμβάλουν προσκόμματα στην αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος που διαπράττεται κατά της Κύπρου και των νόμιμων κατοίκων της.

Οι Αφρικανοί και άλλες εθνικότητες οικονομικών μεταναστών εισβάλλουν στις ελεύθερες περιοχές. Κρατούν μόνο ένα πανάκριβο κινητό τηλέφωνο και ένα σακίδιο στην πλάτη. Είναι παράνομοι! Λογικά δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για άσυλο αλλά αμέσως να συλλαμβάνονται, να φυλακίζονται και να απελαύνονται. Δυστυχώς η ΕΕ δεν επιτρέπει στην Κυπριακή Δημοκρατία το δικαίωμα να αρνείται παραχώρηση ασύλου σε όλους αυτούς τους παράνομους. Ο Ν. Νουρής έχει πάρει πολλά μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης. Πέρα από το συρματόπλεγμα που ακόμα ενισχύεται, θα τοποθετηθεί ισραηλινό σύστημα παρακολούθησης της Γραμμής Αττίλα ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης ακόμα να συστήσει την ομάδα των 300 επιτηρητών της Γραμμής.

Απορεί κανείς: Αφού καθ’ ομολογίαν Νουρή είμαστε μόνοι στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, γιατί τα άλλα υπουργεία δεν συνεργάζονται στον απαιτούμενο βαθμό; Γιατί δεν κάνουμε όπως η Λιθουανία, η Πολωνία, η Δανία, η Ουγγαρία, η

Βρετανία και η Ελλάδα; Η Πολωνία σε έξι μήνες ανήγειρε ατσάλινο φράχτη ύψους έξι μέτρων και σε μήκος 165 χλμ. Γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία δεν απαιτεί από την ΙΑΤΑ κυρώσεις κατά των Τουρκικών Αερογραμμών και της Pegasus; Το μεταναστευτικό είναι απείρως χειρότερο και πιο επικίνδυνο από το Κυπριακό επειδή συναρτάται προς την δημογραφική σύνθεση, την άμυνα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το κράτος και ειδικά οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να κατανοήσουν ότι ο τόπος αντιμετωπίζει έναν τρίτο, πιο αδίστακτο Αττίλα που κρατά ένα πανάκριβο κινητό και ένα σακκίδιο στον ώμο και απαιτεί να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση και να υπονομεύσει την ασφάλειά μας. Είναι πραγματικά εξωφρενικό αλλά και ενδεικτικό της ανεπάρκειας, της πλαδαρότητας και της εντεύθεν εγκληματικής ανευθυνότητας με τις οποίες κομματάρχες και υποψήφιοι για την προεδρία αντιμετωπίζουν αυτήν την λαίλαπα.

Αντί ο Πρόεδρος να ερίζει με κόμματα και υποψήφιους για το τι έγινε ή δεν έγινε στο Mont Pelerin ή στο Crans Montana, γιατί δεν συγκαλεί μια ευρεία σύσκεψη για να ληφθούν σκληρές αποφάσεις για το μεταναστευτικό; Αλλά λησμονούμε. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και όλες οι ψήφοι μετρούν…

ΠΗΓΗ:http://savvasiacovides.com.cy/i-kypros-toyrkopoieitai-afrikanopoieitai-ki-aytoi-erizoyn-geloiodos-gia-to-mont-pelerin/

Back to top button