breaking newsΕλλάδα

Κ.Μητσοτάκης: «Δεν γνώριζα! – Παρακολουθούσαμε νόμιμα τον Ανδρουλάκη αλλά υπήρξε… πολιτικό ολίσθημα»!

Είχε τον άμεσο έλεγχο της ΕΥΠ αλλά «δεν ήξερε» – Ποιος υπέγραψε τις υποκλοπές; – Ποιος τις ζήτησε;

Ο εξαφανισμένος επί τρεις ολόκληρες ημέρες Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε να κάνει δήλωση για να μας ενημερώσει ότι… «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε»! 

«Στη Δημοκρατία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές», ανέφερε ανοίγοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες περί «νόμιμης επισύνδεσης» στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. «Παρότι έγιναν νόμιμα, η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση της ενέργειας αυτής», υπογράμμισε επιρρίπτοντας ευθύνες στη… δική του ΕΥΠ. «Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», τόνισε χαρακτηρίζοντας ως «ελλιπή» τον χειρισμό της υπόθεσης, αναφέροντας ότι την πρακτική ευθύνη την ανέλαβε ο Παναγιώτης Κοντολέων και την πολιτική ευθύνη ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

«Αυτό που έγινε ήταν λάθος. Δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ», σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μιλώντας περί ανάγκης ύπαρξης «πρόσθετων φίλτρων» όσον αφορά τις υποθέσεις της ΕΥΠ.

«Η υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια και την προστασία από ασύμμετρες απειλές». Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε… άμεση συγκατάθεση σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής, «ρίχνοντας» βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς το ζήτημα δεν πρέπει να μετατραπεί σε «κατασκοπευτικό θρίλερ», όπως σημείωσε, παρουσιάζοντας με λίγα λόγια τον διοικητή της ΕΥΠ. «Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δημιουργικές παθογένειες».

pronews

Back to top button