Διεθνή

Οι SBU μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας απήγαγαν βασάνισαν και δολοφόνησαν Ορθόδοξο φιλορώσο ιερέα. Του συνέτριψαν το κρανίο! Άλλοι 2 αγνοούνται. Στα μπουντρούμια του Ζελένσκι αντιφρονούντες διανοούμενοι, ποιητής κι ιστορικός!

δολοφονήθηκε από Ουκρανική μυστική υπηρεσία

Οι SBU μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας απήγαγαν βασάνισαν και δολοφόνησαν Ορθόδοξο φιλορώσο ιερέα. Άλλοι 2 αγνοούνται.Εξαφανίζουν κόσμο όπως όλες οι χούντες. Στα μπουντρούμια του Ζελένσκι αντιφρονούντες διανοούμενοι, ποιητής κι ιστορικός!

Iερέας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο UOC δολοφονήθηκε μετά την απαγωγή και κράτηση του από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες SBU!
Μιλάμε για τον Sergiy Tarasov, γνωστό για τις φιλορωσικές του απόψεις.
ΜΟΣΧΑ, 5 Αυγούστου. /TASS/. Ο ιερέας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) Sergiy Tarasov, γνωστός για τις φιλορωσικές του απόψεις και ένθερμος υποστηρικτής της ενότητας της ιστορικής Ρωσίας, σκοτώθηκε αφού συνελήφθη από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, η μοίρα του Αρχιμανδρίτη ( Berezovsky) και του ιερέα Vasily Miroshnichenko είναι επίσης άγνωστη αφού έπεσαν στα χέρια της SBU και της Terodefense της Ουκρανίας. Αυτό ανακοίνωσε στο TASS την Παρασκευή ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ορθοδόξων Εμπειρογνωμόνων, ο επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ, Kirill Frolov, αναφερόμενος στα στοιχεία της κόρης του Tarasov και των κληρικών που γνώριζε.

Η κόρη π. Σέργιου Tarasov μόλις τώρα μίλησε για την τύχη του πατέρα της, ότι σκοτώθηκε από την SBU, αν και είχε τις πληροφορίες στα τέλη Μαΐου. Προφανώς, φοβάται επίσης ότι θα μπορούσε να γίνει το ίδιο στην οικογένεια της. Για αυτό ενημερώθηκα επίσης από τον πατέρα Igor Kucheruk, έναν υπέροχο σύγχρονο ιερέα (πρώην κληρικός της επισκοπής Zhytomyr της UOC – σημείωση TASS), ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και είπε ότι ο πατέρας Sergiy Tarasov είναι μάρτυρας, το πτώμα του βρέθηκε», είπε ο Φρόλοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γνώριζε προσωπικά τον δολοφονηθέντα ιερέα, ο οποίος πάντα έλεγε ότι «το Κίεβο είναι η μητέρα των ρωσικών πόλεων» και εναντιώθηκε στους Ουκρανούς εθνικιστές, εναντιώθηκε στις «αυτοκέφαλες» (σχισματικές) τάσεις στο UOC. Σύμφωνα με τον Φρόλοφ, ήταν η «ειλικρίνεια και η αφοβία» του πατέρα Sergiy Tarasov που τον έκαναν «απλώς να εξοντωθεί». Σύμφωνα με την κόρη του ιερέα Άννα, οι δυνάμεις ασφαλείας πήραν τον πατέρα μου τον Μάρτιο μετά από έρευνα στο διαμέρισμά του με το πρόσχημα της «προδοσίας», μετά χάθηκαν τα ίχνη του και μόλις λίγους μήνες αργότερα το σώμα του βρέθηκε στο Νεκροτομείο του Κιέβου με σπασμένο κρανίο.

Άλλα Θύματα Ναζιστών
“Το ίδιο θα μπορούσε να απειλήσει εκείνους τους ιερείς που συνελήφθησαν από την SBU ή την τρομοκρατική άμυνα. Μιλάμε για τον αρχιμανδρίτη της επισκοπής Zhytomyr Lavr (Berezovsky), επίσης δεν φοβήθηκε, είπε ότι οι προφητείες των αγίων μας θα γίνουν πραγματικότητα ότι η Μεγάλη, η Μικρή και η Λευκή Ρωσία θα επανενώνονταν.Τον Μάρτιο τον οδήγησε επίσης η SBU προς άγνωστη κατεύθυνση, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τίποτα γι’ αυτόν, και είναι πιθανό να μην είναι πια στη ζωή. ο π. Βασίλι Μιροσνίτσενκο, αντιτάχθηκε στη μεταφορά της κοινότητάς του στη λεγόμενη OCU (σχισματική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας – σημ. TASS), μετά την οποία συνελήφθη, η τύχη του είναι επίσης άγνωστη», είπε ο Φρόλοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας σοβαρά άρρωστος συγγραφέας και ποιητής του Κιέβου, ενεργός υποστηρικτής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Γιαν Ταξιούρ, ο οποίος στα έργα του γελοιοποιούσε επίσης την ιδέα του ναζισμού, βρίσκεται επίσης τώρα στη φυλακή του SBU. “Πάσχει από καρκίνο, δεν του παρέχεται ιατρική περίθαλψη”, δήλωσε ο Φρόλοφ. Επιπλέον, πρόσθεσε, μετά την απαγωγή τoυ από SBU, χάθηκαν επίσης τα ίχνη του ορθόδοξου ιστορικού από το Κίεβο Alexander Karevin, του συγγραφέα του βιβλίου “Non-Russian Rus” για την ιστορία της ουκρανικής γλώσσας και του ουκρανισμού.

Τους τελευταίους μήνες, οι διώξεις της κανονικής εκκλησίας έχουν ενταθεί στην Ουκρανία, οι επιθέσεις σε εκκλησίες, κληρικούς και πιστούς της UOC από εθνικιστές έχουν γίνει πιο συχνές. Επιπλέον, τον Μάρτιο, υποβλήθηκε στο Verkhovna Rada της Ουκρανίας σχέδιο νόμου για την πλήρη απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας και άλλων περιουσιακών της στοιχείων. Στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, κυρίως στις περιοχές Ivano-Frankivsk και Lvov, οι τοπικές αρχές απαγορεύουν τις δραστηριότητες της UOC, οι εκκλησίες αφαιρούνται από τους πιστούς και μεταφέρονται στην OCU.

dimpenews.com

Back to top button