breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ρίχνει φως στην «επιδημία» ξαφνικών θανάτων μελέτη του Πανεπιστημίου Μάχιντολ

Καρδιακά προβλήματα παρουσίασαν νεαροί λήπτες του εμβολίου της Pfizer για τον Covid

Σχεδόν τρία στα 10 παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer για Covid παρουσίασαν αργότερα καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που ρίχνει και το πρώτο φως στην «επιδημία» ξαφνικών θανάτων ανά τον κόσμο.

Ερευνητές μελέτησαν 301 μαθητές σε δύο σχολεία στην Ταϊλάνδη πολλοί εκ των οποίων παρουσίασαν καρδιακάπροβλήματα εξαιτίας του εμβολίου της Pfizer για Covid.

Οι μαθητές ήταν ηλικίας 13 έως 18 ετών και είχαν λάβει μια δόση του εμβολίου Pfizer χωρίς σοβαρές παρενέργειες

Οι περισσότεροι δεν είχαν υποκείμενο νόσημα, ενώ 44 είχαν παθήσεις όπως άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν εργαστηριακές δοκιμές για να καθορίσουν μια βασική γραμμή και παρακολούθησαν τους μαθητές μετά και τη δεύτερη δόση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 29% των νέων παρουσίασαν καρδιαγγειακές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων της ταχυπαλμίας, του πόνου στο στήθος και της δύσπνοιας.

Τα προβλήματα

Πενήντα τέσσερις είχαν μη φυσιολογικά αποτελέσματα ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Έξι εμφάνισαν πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, την οποία η Mayo Clinic περιγράφει ως νόσο της καρδιακής βαλβίδας. έξι είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση και επτά διαγνώστηκαν με καρδιακή φλεγμονή.

Δύο από τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, με το ένα μάλιστα στην εντατική.

Οι περιορισμοί της μελέτης, που δημοσιεύθηκε πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους και χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μάχιντολ, περιελάμβαναν την απαίτηση γονικής άδειας για εξετάσεις αίματος, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμμετοχή.

Σχεδόν το 100% των ληπτών του εμβολίου ανάρρωσαν μέσα σε δύο εβδομάδες, είπαν οι ερευνητές.

Ωστόσο, λόγω της ανίχνευσης καρδιακών επιδράσεων, οι νέοι που λαμβάνουν οποιοδήποτε από τα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA – Pfizer και Moderna- «θα πρέπει να παρακολουθούνται για παρενέργειες», είπαν οι ερευνητές.

Η Pfizer δεν απάντησε σε αίτημα του ιστότοπου Epoch Times για σχολιασμό.

Φως στην επιδημία ξαφνικών θανάτων;

Αρκετοί καρδιολόγοι, αφού εξέτασαν τη νέα μελέτη είπαν ότι προσθέτει στο σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων ότι οι κίνδυνοι των εμβολίων μπορεί να υπερτερούν των ωφελειών, ειδικά για τους νέους.

«Οποιαδήποτε μορφή καρδιακής βλάβης σε νεαρά άτομα είναι ανησυχητική, καθώς οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι καρδιακής ανεπάρκειας και αιφνίδιου θανάτου με την άσκηση είναι άγνωστοι», δήλωσε ο Δρ. Πίτερ Μακάλοχ, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Ιδρύματος Truth for Health.

«Αυτή είναι μία από τις 200 δημοσιευμένες εργασίες που καταδεικνύουν ότι οι κίνδυνοι του εμβολιασμού κατά του Covid υπερτερούν κατά πολύ κάθε θεωρητικού οφέλους», πρόσθεσε.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη σχέση μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna και της καρδιακής φλεγμονής, αλλά υποστηρίζουν ότι τα οφέλη των εμβολίων υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες ηλικίας άνω των έξι μηνών.

Ανησυχητικά στοιχεία

Σύμφωνα με αναφορές στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου των ΗΠΑ (VAERS) έως τις 26 Μαΐου, άνδρες ηλικίας 5 έως 49 ετών και γυναίκες ηλικίας 12 έως 29 ετών είχαν υψηλότερα από το ιστορικό ποσοστά μυοκαρδίτιδας μετά από δεύτερη δόση Pfizer.

Το υψηλότερο ποσοστό ήταν 76 ανά εκατομμύριο μέσα σε επτά ημέρες από μια δεύτερη δόση μεταξύ ανδρών 16 ή 17 ετών.

Ο Δρ. ‘Ανις Κόκα, καρδιολόγος στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, είπε ότι τα αποτελέσματα της νέας μελέτης «δεν είναι καθησυχαστικά».

Ενώ οι συγγραφείς της μελέτης είπαν ότι οι περισσότεροι ασθενείς ανάρρωσαν, ορισμένες από τις καταστάσεις που αντιμετώπισαν δεν είναι καθόλου ήπιες, έγραψε o Κόκα.

«Η μελέτη της Ταϊλάνδης συμβάλλει στη συμπλήρωση ορισμένων από τα κενά δεδομένων, ώστε οι γονείς και οι γιατροί τους να μπορούν να ενημερώνονται καλύτερα όταν συζητούν τους κινδύνους και τα οφέλη των εμβολίων», είπε.

primenews

Back to top button