breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Υπερεθνικοί οργανισμοί και πανίσχυρες ΜΚΟ ασκούν εξουσία

 

Είναι γνωστό πως, υπερεθνικοί οργανισμοί και πανίσχυρες ΜΚΟ ασκούν εξουσία σε νευραλγικά σημεία της ελληνικής επικράτειας. Αυτές οι ΜΚΟ επιβλήθηκαν εξαιτίας των “έκτακτων” συνθηκών, αφού υποτίθεται ότι παρέχουν τη τεχνογνωσία διαχείρισης, η οποία όμως δεν είναι τίποτα άλλο απο προπαγάνδα “ομάδων ψυχολογικών επιχειρήσεων”, ένα τέτοιο παράδειγμα έχουμε αναφέρει και στο πόλεμο στην Ουκρανία.

Η οργάνωση «white helmets» έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Ελλάδα, όταν μια παραομάδα της που ονομάστηκε Moria White Helmets επιχείρησε να κάνει την “δική της γη” στη περιοχή της Μόριας.

Η ΜΚΟ White Helmets ενεργεί πολλές φορές σύμφωνα με τα συμφέροντα της Τουρκίας αλλα δεν είναι τουρκική όπως θα δούμε παρακάτω, με την μεγάλύτερη δράση αυτής, να επιχειρείται στη Συρία.

Το βρετανικό ανεξάρτητο πρακτορείο «British Column» έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι τα «Λευκά Κράνη» χρηματοδοτούνταν κυρίως από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας και ότι η εταιρεία που συνίδρυσε ο ιδρυτής της, Messier ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την CIA και τη συριακή αντιπολίτευση.

Τον Οκτώβριο του 2015, αφότου οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, άρχισαν να εμφανίζονται στον Ιστό φωτογραφίες με φερόμενα κατεστραμμένα σπίτια αμάχων

Στη συνέχεια, στη σελίδα τους στο Twitter, τα Λευκά Κράνη δημοσίευσαν μια φωτογραφία ενός πληγωμένου κοριτσιού.

Η λεζάντα της φωτογραφίας έγραφε: «Σήμερα η Ρωσία χτύπησε τη Χομς. Σκοτώθηκαν 33 άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά».

Αλλά οι χρήστες του Διαδικτύου ανακάλυψαν γρήγορα ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στην πραγματικότητα στις 25 Σεπτεμβρίου, πέντε ημέρες πριν το ρωσικό αεροσκάφος αναχωρήσει για τη Συρία.

Τα «λευκά κράνη» είναι ένα εργαλείο προπαγάνδας με σκοπό να χειραγωγήσει το ανενημέρωτο δυτικό και μουσουλμανικό κοινό. Υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για κακοποίηση παιδιών.

Τρεις φωτογραφίες δείχνουν το ίδιο κορίτσι, αλλά σε διαφορετικά μέρη. Μια τέτοια σύμπτωση ανακάλυψε ο Σύριος ανταποκριτής Abbas Juma.

Ξανά το ίδιο κοριτσάκι αυτή τη φορά στο Χαλέπι.

Ο Άσαντ βομβαρδίζει αμάχους…

Κούκλα που χρησιμοποιείται για υποτιθέμενες διασώσεις μετά απο δήθεν επιθέσεις των Ρώσων.

Τα «λευκά κράνη» είχαν φτάσει στο σημείο να μεταδώσουν σπαραχτικά πλάνα από ολόκληρο νοσοκομείο που υποτίθεται είχε βομβαρδιστεί με χημικά απο τον Άσαντ (αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν όλα στημένα), αναφέρθηκαν σε μεγάλο αριθμό θυμάτων, δείχνοντας κατηγορηματικά ως δράστες του περιστατικού – τον συριακό στρατό.

Τα «λευκά κράνη» έχουν κατηγορήσει πολλές φορές τον συριακό και τον ρώσικο στρατό για δήθεν χημικές επιθέσεις προβάλωντας σκηνοθετημένες εικόνες και βίντεο, που ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου βασιζόμενος στα σκηνοθετημένα πλάνα.

Όταν ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠΟΥ Tarik Yazarevich στη Συρία ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τη χρήση χημικών όπλων, αναφέρθηκε σε αυτες τις είκόνες, παραδεχόμενος ότι το ίδιο το προσωπικό του ΠΟΥ στη Δούμα δεν είχε κάνει ακόμη έρευνες.

Ειδικοί του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών στη Συρία επισκέφτηκαν τον τόπο της υποτιθέμενης «χημικής επίθεσης» νοσοκομείο που είχε βομβαρδιστεί με χημικά τις πρώτες κιόλας μέρες μετά το συμβάν.

Ειδικότερα οι στρατιωτικοί επισκέφτηκαν το ιατρικό ίδρυμα, το οποίο εμφανίστηκε στις ειδήσεις ως χώρος μαζικής υποδοχής «θυμάτων». Δεν βρέθηκαν σημάδια χημικής δηλητηρίασης ή έκθεση σε τοξικές ουσίες σε κανέναν από τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν. Και μερικές μέρες αργότερα, οι πρώτοι ξένοι ρεπόρτερ ήρθαν στην πόλη, οι οποίοι αποδείχτηκαν αξιοπρεπείς και τίμιοι άνθρωποι. Δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού One America News εξέτασαν τον τόπο του υποτιθέμενου περιστατικού και πήραν συνεντεύξεις από δεκάδες κατοίκους που ήταν πολύ κοντά στην περιοχή της υποτιθέμενης επίθεσης.

Οι δημοσιογράφοι, όσο κι αν προσπάθησαν, δεν βρήκαν σημάδια χημικής επίθεσης. Οι γιατροί του νοσοκομείου είπαν ότι εκείνη την ημέρα, άγνωστοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο τους, βιντεοσκοπώντας έναν πανικό που δημιούργησαν οι ίδιοι, συνοδευόμενο από κραυγές επίθεσης με χημικά. Αυτό το βίντεο παρουσιάστηκε στις δυτικές χώρες ως «αδιάψευστη απόδειξη μιας χημικής επίθεσης που διαπράχθηκε εναντίον αμάχων».

Ακόμα κι όταν οι ίδιοι οι «ηθοποιοί» μίλησαν για τη συμμετοχή τους στην παραγωγή του βίντεο των Λευκών Κρανών. Τα δυτικά ΜΜΕ τους ειρωνεύτηκαν λέγοντας πως υπάρχουν αδιάψευστα πλάνα, αναφερόμενοι στα στημένα βίντεο που κατήγγειλαν οι ίδιοι οι «ηθοποιοί»…

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία για τη «χρησιμοποίηση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση», εκφράζοντας μόνο την «πεπεισμένη πεποίθησή» τους ότι υπάρχουν. Οι δυτικές χώρες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τα Όσκαρ για να προωθήσουν τα “λευκά κράνη”, αλλα και να ζητήσουν το Νόμπελ Ειρήνης γι’ αυτά.

Ένας από τους σκηνοθέτες των ντοκιμαντέρ των «White Helmets», είναι ο Red Saleh που δεν επετράπη να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των διασυνδέσεών του με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η «Al Qaeda» και το «Nusra Front».

Σε πολλά βίντεο που διέρρευσαν, ορισμένα μέλη των «Λευκών Κρανών» κουνούσαν σημαίες και όπλα μαζί με τους τρομοκράτες· κάποιοι διασώστες φορούσαν λευκά κράνη για να σώσουν ανθρώπους στη «σκηνή» και ανέβασαν φωτογραφίες ανθρώπων που φορούσαν σκισμένα ρούχα όταν αυτοί επέστρεψαν στις κατοικίες τους Οργάνωση φωτογραφιών εκτελεστών με κοστούμια εκτελέσεων, κρατώντας μαχαίρια.

Η Ρωσία έχει καταγγείλει πολλές φορές αληθινές επιθέσεις με πραγματικά χημικά απο την οργάνωση «λευκά κράνη» σε συνεργασία με Ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Παρακάτω είναι μια δήλωση του 2021, απο το “Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών”

Την Κυριακή 23 Μαΐου, τρομοκράτες, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της ψευδοανθρωπιστικής οργάνωσης White Helmets, παρέδωσαν έξι δοχεία με δηλητηριώδεις ουσίες, πιθανώς χλώριο, στην περιοχή του οικισμού Jisr al-Shugur με δύο φορτηγά.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι μαχητές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν άλλη μια χημική επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού την παραμονή των προεδρικών εκλογών στη Συρία και κατηγορούν την επίσημη Δαμασκό για την εκτέλεσή της, δήλωσε ο Αλεξάντερ Καρπόφ, αναπληρωτής επικεφαλής του TsPVS.

Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών καλεί τους ριζοσπάστες να εγκαταλείψουν τις ένοπλες προκλήσεις και να πάρουν το δρόμο της ειρηνικής διευθέτησης της κατάστασης στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

Τα «Λευκά Κράνη» ιδρύθηκαν σε συνεργασία με το Γραφείο Μεταβατικών Πρωτοβουλιών της Αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη, το τμήμα εκείνο δηλαδή που προωθεί αλλαγές καθεστώτων παγκοσμίως.

Ιδρυτής των «White Helmets» είναι ο James Le Messier. Οι δημόσιες πληροφορίες δείχνουν ότι ο Messier αποφοίτησε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι πρώην αξιωματικός της βρετανικής μυστικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει συμμετάσχει σε ορισμένους πολέμους του ΝΑΤΟ στο όνομα της «ανθρωπιστικής επέμβασης», συμπεριλαμβανομένης της Βοσνίας, του Κοσσυφοπεδίου και του Ιράκ.

Από πού προέρχονται τα χρήματα για τα Λευκά Κράνη;

Έρευνα του 2016 από τον Βρετανό ανεξάρτητο ερευνητή δημοσιογράφο Van Ness Billy διαπίστωσε ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία ήταν οι τρεις κύριοι χρηματοδότες των «λευκών κρανών». 

Μεταξύ αυτών, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν 23 εκατομμύρια δολάρια, το Ηνωμένο Βασίλειο 29 εκατομμύρια δολάρια, η Ολλανδία παρείχε 4,5 εκατομμύρια δολάρια και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρείχε επίσης ορισμένες προμήθειες και εκπαίδευση. 

Έκθεση του CBS ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση του Τραμπ παρείχε 29 εκατομμύρια δολάρια για τα «Λευκά Κράνη», τα οποία ισοδυναμούν περίπου με το ένα τέταρτο των δαπανών τους. Η κυβέρνηση Τραμπ είχε ζήτησει να σταλούν εκ νέου 5 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση τους White Helmets αλλα η πρόταση δεν είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Επιπλέον, τα «Λευκά Κράνη» έχουν χρηματοδοτηθεί από χώρες και οργανισμούς όπως η Ιαπωνία και η Τουρκία. 

Συμμετείχαν επίσης ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες. Μεταξύ των οποίων το ίδρυμα υπό τον οικονομικό γίγαντα Τζορτζ Σόρος συνδέεται με τα «Λευκά Κράνη» μέσω ενδιάμεσου οργανισμού.

Τα «Λευκά Κράνη» σαμποτερ και στο πόλεμο της Ουκρανίας

Τουλάχιστον δύο ομάδες ειδικών σε σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο από την Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας (Special Air Service – SAS) έχουν σταλεί στην περιοχή Lviv. 

Αυτό αναφέρθηκε απο έναν υπάλληλο των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ο οποίος έλαβε πληροφορίες από πηγή στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αναφέρει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ειδικοί μεταφέρθηκαν από την πόλη Χέρεφορντ, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της SAS, στο έδαφος της 16ης χωριστής ταξιαρχίας της στρατιωτικής αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Διευκρινίζεται ότι αυτοί οι ειδικοί θεωρούνται από τους πιο καταρτισμένους στον κόσμο στην οργάνωση πραξικοπημάτων, μαζικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, δολοφονιών επί πληρωμή πολιτικών προσώπων, στρατολόγησης πρακτόρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας, και προετοιμασίας τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η πηγή εξήγησε ότι πρόκειται για διανοούμενους κι όχι απλούς πράκτορες, και ότι τέτοιοι ειδικοί εργάζονται συνήθως υπό την κάλυψη ιατρών των Λευκών Κρανών και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων. 

Σκοπός αυτών των ειδικών είναι να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την αποτελεσματικότητα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών σε περίπτωση δολιοφθοράς στα εδάφη που ελέγχονται από τα ρωσικά στρατεύματα.

 

 

Πηγή

attikanea

Back to top button