breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

«Πρέπει να πάτε φυλακή»: Ο ΝτεΣάντις προειδοποιεί τους γιατρούς που κάνουν επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε παιδιά

 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις χαιρέτισε την πρόσφατα υπογραφείσα νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα σε ανήλικους που έχουν πέσει θύματα ιατρικής αμέλειας μετά από διαδικασίες μετάβασης φύλου να μηνύουν τους γιατρούς.

Ο ΝτεΣάντις σχολίασε το θέμα κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο «Dinesh D’Souza Podcast» την Πέμπτη, λέγοντας ότι οι γιατροί που πραγματοποιούν μη αναστρέψιμες επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε παιδιά «θα πρέπει να πάνε φυλακή γι’ αυτό».

Την Τρίτη, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης υπέγραψε μια σειρά από νομοσχέδια σε νόμο μπροστά σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε στο ευαγγελικό Χριστιανικό Σχολείο Κέιμπριτζ στην Τάμπα. Ένα από αυτά τα νομοσχέδια (pdf) -που ονομάζεται νομοσχέδιο 254 της Γερουσίας- απαγορεύει τις επεμβάσεις τρανσέξουαλ και τα φάρμακα που εμποδίζουν την εφηβεία σε ανηλίκους, ενώ δίνει επίσης τη δυνατότητα σε όποιον μετανιώνει για την απόφασή του να κινηθεί νομικά εναντίον του γιατρού που πραγματοποίησε την επέμβαση.

Ο ΝτεΣάντις προειδοποίησε εκείνους που χαρακτήρισε ως «απατεώνες» και «ιδεοληπτικούς» επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου ότι μπορούν να διωχθούν ποινικά εάν πρέπει να στειρώσουν ένα παιδί πριν αυτό γίνει ενήλικος με τη συγκατάθεσή του.

«Κάναμε επίσης ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι λυπηρό που πρέπει ακόμη και να το συζητήσουμε, για να ποινικοποιήσουμε τον ακρωτηριασμό των ανηλίκων που υποβάλλονται σε επεμβάσεις αλλαγής φύλου από αυτούς τους πραγματικά απατεώνες, ιδεολογικούς γιατρούς», δήλωσε ο ΝτεΣάντις. «Είχαμε σπαρακτικές μαρτυρίες από ανθρώπους που το έχουν περάσει αυτό όταν ήταν ανήλικοι. Τώρα είναι ενήλικες και αυτό είναι κάτι που πρέπει τώρα να ξεπεράσουν πραγματικά για το υπόλοιπο της ζωής τους, επειδή έγιναν μη αναστρέψιμες αλλαγές».

«Ένα από τα πράγματα που κάναμε σε αυτό το νομοσχέδιο όμως, είναι ότι δίνουμε στα θύματα τη δυνατότητα να μηνύσουν τους γιατρούς. Έτσι, αν το έχετε περάσει αυτό ως 16χρονος ή 15χρονος, τώρα είστε 24 ή 25 ετών και έχετε όλη αυτή τη μη αναστρέψιμη βλάβη, μπορείτε να κάνετε μήνυση εναντίον τους επειδή παραβίασαν τον όρκο του Ιπποκράτη, έβαλαν την ιδεολογία τους πάνω από την ιατρική που βασίζεται σε αποδείξεις, και απλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι θεμελιωδώς λάθος στην πολιτεία της Φλόριντα», πρόσθεσε.

Prime News.

Back to top button