breaking newsΔιεθνή

Iσχυρές εκρήξεις και πυκνός μαύρος καπνός σε περιοχή στρατιωτικού αεροδρομίου στην Κριμαία.Υπ.Άμυνας Ρωσίας: ανατινάχθηκαν πυρομαχικά. ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Iσχυρές εκρήξεις και πυκνός μαύρος καπνός κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Novofedorovka, περιοχή Saki, στη Κριμαία.

Ο σύμβουλος του επικεφαλής της Κριμαίας Oleg Kryuchkov ζήτησε αυτοσυγκράτηση στην εκδοχολογία: “Παρακαλώ περιμένετε για επίσημες πληροφορίες.”
Αναφέρονται τρεις ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή ου στρατιωτικού αεροδρομίου.Ο επικεφαλής της Κριμαίας ο Aksenov: “πήγα στην περιοχή του οικισμού Novofedorovka, στην περιφέρεια του Saki. Οι συνθήκες είναι υπό διερεύνηση”.

(φιλο-ουκρανικά μέσα μεταδίδουν τα 2 βίντεο:)

Το Saki είναι η βάση του 43ου Ναυτικού Συντάγματος Αεροπορίας Επιθέσεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (πολεμικά αεροπλάνα: Su-30SM, Su-24M, Su-24MP, Tu-134).

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις εκρήξεις στη Novofedorovka:

«Στις 9 Αυγούστου, περίπου στις 15.20, πολλά πυρομαχικά της αεροπορίας ανατινάχθηκαν στο έδαφος του αεροδρομίου Saki κοντά στον οικισμό Novofedorovka σε ένα χώρο αποθήκευσης που κατέρρευσε.”πολλά ασθενοφόρα κινήθηκαν προς το αεροδρόμιο.

Υπαινιγμοί από Ουκρανία.
Andrusiv, Υπουργείο Εσωτερικών Ουκρανίας: “Όπως καταλαβαίνετε, πύραυλοι με βεληνεκές 200-300 km είναι ήδη στην υπηρεσία μας και χρησιμοποιούνται”.

Το interfax: Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν την Τρίτη στο θέρετρο Novofedorovka στα δυτικά της Κριμαίας, δήλωσε ο Oleg Kryuchkov, σύμβουλος του αρχηγού της Κριμαίας, Sergei Aksenov.

“Μέχρι στιγμής, μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω το ίδιο το γεγονός πολλών εκρήξεων στην περιοχή Novofedorovka. Ζητώ από όλους να περιμένουν επίσημα μηνύματα και να μην παράγουν εκδοχές”, έγραψε στο Telegram.

Ο ίδιος ο Σεργκέι Ακσένοφ είπε ότι είχε φύγει για το τόπο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις. «Οι συνθήκες διερευνώνται», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Φωτογραφίες και βίντεο από εκρήξεις δημοσιεύουν αυτόπτες μάρτυρες στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε ορισμένες περιοχές και πόλεις της Κριμαίας, το υψηλό («κίτρινο») επίπεδο τρομοκρατικού κινδύνου παρατάθηκε μέχρι τις 9 Αυγούστου, έχει τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο.

dimpenews.com

Back to top button