breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρώτη η Ελλάδα σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού – Έχει διαλυθεί το ΕΣΥ ή λένε ψέματα – Σκάνδαλο με τα μονοκλωνικά

Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει ξεφύγει με την κυβέρνηση να παίρνει μόνο αυταρχικά και εκβιαστικά μέτρα, δείχνοντας συνεχώς με το δάχτυλο τους πολίτες. 

Είτε γιατί είναι «ανεύθυνοι» και βγαίνουν έξω (όπως τους χαρακτήριζαν πριν τα εμβόλια), είτε γιατί δεν εμβολιάζονται (όπως λένε τώρα). Όμως οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι και δείχνουν ότι την ευθύνη την έχει ξεκάθαρα η κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση έχει «ποντάρει» τα πάντα στα mRNA εμβόλια και παρόλο που έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού οι θάνατοι με Covid-19 έχουν σπάσει κάθε «μαύρο» ρεκόρ.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 99 νέους θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 697. Αριθμούς που δεν βλέπαμε ούτε όταν δεν είχαμε τα εμβόλια! Στο Μαξίμου αρκούνται στο να «κλείνουν τα μάτια» και να μιλούν για «πανδημία ανεμβολίαστων», λες και οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν ψυχή. 

Και φυσικά αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων, όταν –σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που επικαλέστηκε ο Κ.Αρβανίτης– πεθαίνουν περισσότεροι εμβολιασμένοι απ’ ότι ανεμβολίαστοι.

Κάτι συμβαίνει, ή είναι τελείως ανίκανοι και έχουν καταστρέψει το ΕΣΥ τελείως και δεν μπορούν να κρατήσουν τους ανθρώπους ζωντανούς, ή οι αριθμοί που δίνουν δεν είναι αληθινοί. 

Προτού παραθέσουμε τους αριθμούς να θυμίσουμε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται υπό διάλυση, όπως λένε συνεχώς οι ιατροί, βασικό ρόλο για την διάλυση του παίζουν οι 7.000 υγειονομικοί που έχει θέσει σε αργία. 

 

Προσφάτως ο διευθυντής στο Εργαστήριο Προγραμματισμού και Επεξεργασίας Πληροφοριών του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής του ΤΗΜΜΥ του ιδρύματος, Βασίλης Τσαουσίδης ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε χώρας και κατέληξε σε συμπεράσματα που προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή από την Τρίτη (23/11) η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά απωλειών από COVID (από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα) ανάμεσα σε όλες τις δυτικές χώρες του κόσμου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ.

Ακόμη πιο ζοφερή είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τους θανάτους του προηγούμενου δεκαπενθημέρου και τον ρυθμό αύξησής τους, που είναι σχεδόν διπλάσιος από τη δεύτερη της λίστας, Αυστρία.

Αυτή την έρευνα κάποια κυβερνητικά φερέφωνα προσπάθησαν να την διαψεύσουν, παρόλα αυτά οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους! Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε δίκαιο «η Ελλάδα είναι πρώτη και εάν μπορούσε θα ήταν και υπερπρώτη». 

Εμείς θα προσθέσουμε επίσης ότι η Ελλάδα έχει περισσότερους θανάτους και από χώρες που ανήκουν στα Βαλκάνια και έχουν αρκετά χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από εμάς.

Ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας παρέθεσε στοιχεία από την Αλβανία.

Η Αλβανία με εμβολιασμένο το 33%, των ώρα που η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 66%, έχει 1.079 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ η Ελλάδα έχει 1.770. Μια μεγάλη διαφορά καθώς πρόκειται επίσης και για ένα πιο φτωχό κράτος από την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική χώρα που ξεπερνά την Ελλάδα είναι η Βουλγαρία, καθώς πλέον έχουν περισσότερους θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού και από τα Σκόπια.

Δείτε το διάγραμμα: 

Σκάνδαλο με τα μονοκλωνικά 

Πολύ λίγα και πολύ αργά τα μονοκλωνικά που αγόρασε η Ελλάδα, καθώς μετά από περίπου έναν χρόνο αποφάσισε να πάρει 2.000 περίπου δόσεις.

Το μέγα σκάνδαλο είναι όμως ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 34 μόλις άτομα σε θεραπεία! Αναφερόμαστε σε έναν πάρα πολύ μικρό αριθμό και σίγουρα δεν ξέρουμε με τι κριτήρια επιλέχθηκαν αυτοί οι 34.

Ήταν VIP; Ήταν μόνο εμβολιασμένοι;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ξεκίνησε τη θεραπεία στις 26 Νοεμβρίου αφού έχει παραλάβει νωρίτερα μέσα στο μήνα 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.  Η ιατρική αίτηση για τη χορήγηση τους σε ασθενείς υποβάλλεται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Back to top button