breaking newsΔιεθνή

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ισχυρίζεται ότι μπορεί να νικήσει τον Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές του 2024

 

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ δήλωσε ότι μπορεί να νικήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές του 2024, απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι είναι υποψήφιος με μεγάλες πιθανότητες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Κένεντι είπε: «Ναι, μπορώ να κερδίσω», όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητές του να εκδιώξει τον Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές. «Οι δημόσιες δημοσκοπήσεις με δείχνουν στο 20% πάνω από τους Δημοκρατικούς», πρόσθεσε, «και οι ιδιωτικές μας δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχω πολύ ισχυρή υποστήριξη μεταξύ των ανεξάρτητων και ακόμη και των Ρεπουμπλικάνων».

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να δείξουμε στον κόσμο ότι η δημοκρατία λειτουργεί και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σαν τη Σοβιετική Ένωση, όπου το κόμμα επιλέγει τους υποψηφίους και το κοινό δεν έχει πραγματικά λόγο», δήλωσε ο Κένεντι στο Fox News σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή. «Και πρέπει να είμαστε το κόμμα της Νέας Συμφωνίας, όχι της Νοθευμένης Συμφωνίας, και νομίζω ότι η οπτική αυτού είναι επίσης πολύ κακή αυτή τη στιγμή».

Το σχόλιο του Κένεντι φαίνεται να είναι μια βολή προς την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) εν μέσω ισχυρισμών ότι το κόμμα δεν θα φιλοξενήσει κανένα προκριματικό ντιμπέιτ του 2024. Τον περασμένο μήνα, ορισμένοι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένων προοδευτικών όπως η πρώην αξιωματούχος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπέρνι Σάντερς, Νίνα Τέρνερ, εξέφρασαν ανησυχίες ότι το DNC είναι υπερβολικά δεσμευμένο στην επανεκλογή του Μπάιντεν και τον προστατεύει με το να μην προγραμματίζει κανένα ντιμπέιτ.

Το DNC δεν έχει δώσει κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με το αν θα υπάρξουν debate. Η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή έχει προγραμματίσει περίπου δώδεκα προεδρικές προκριματικές συζητήσεις, αν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι δεν θα συμμετάσχει.

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε το κοινό ότι είμαστε το Δημοκρατικό Κόμμα και ότι πιστεύουμε στη δημοκρατία. Και ότι το κοινό έχει πραγματικά τη δυνατότητα να επιλέξει τους υποψηφίους, να τους γνωρίσει, να τους δει να συζητούν, να τους αγγίξει και να συμμετάσχει στη διακυβέρνησή του», δήλωσε ο Κένεντι.

Ο Κένεντι, ο οποίος είναι ίσως περισσότερο γνωστός για τις επικριτικές δηλώσεις του σχετικά με τα παιδικά εμβόλια, επανέλαβε στη συνέντευξη στο Fox ότι συμμετείχε στην κούρσα του 2024 επειδή πιστεύει ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λάθος δρόμο» και έχει «γίνει το κόμμα του πολέμου, της λογοκρισίας [και] του φόβου».

Prime News.

Back to top button