Διεθνή

O Γέροντας της Κύπρου ο Μόρφου , σκέφτηκε τα παιδιά της Συρίας……. ράπισμα στο ρατσισμό, ρήγμα στην Ανατολικοφοβία των ημερών. Τα παιδιά της Συρίας και οι φαμίλιες τον ευχαριστούν . ”Θέλω να τον ευχαριστήσω εκ μέρους της χαράς….”

Ένας Γέροντας της Κύπρου, σκέφτηκε τα παιδιά της Συρίας..ράπισμα στο ρατσισμό, ρήγμα στην Ανατολικοφοβία των ημερών. Τα παιδιά της Συρίας και οι φαμίλιες τον ευχαριστούν . ”Θέλω να τον ευχαριστήσω εκ μέρους της χαράς….”

Η αγάπη σπάει τα παγόβουνα της αναλγησίας, της αναισθησίας, της κοινωνικής αδιαφορίας.. Δημιουργεί συνεχή ρήγματα στο κατεστημένο

Στέλνει συμβολική βοήθεια στα Συριόπουλα και σε πολύτεκνες οικογένειες που βιώνουν καθεστώς χρόνιας εμπόλεμης ζώνης. Σε παιδιά ανεξαρτήτως φυλής , χρώματος, και θρησκείας..Στον αλλόθρησκο και στον αλλογενή, αλλοεθνή……..

Στα χαρτιά που είναι δυσεύρετα έγραψαν στην αραβική το ευχαριστώ τους, με τα αθώα χέρια τους, εκτείνοντάς τα μέχρι την γειτονική , βασανισμένη, Μητρόπολη Μόρφου.

Θέλω να τον ευχαριστήσω εκ μέρους της χαράς που πρόσφερε κι εκ μέρους των παιδιών για τη χαρά που πρόσφερε με όλη μου την καρδιά… Με το που πήρα το μήνυμα ότι θα λάβω μια οικονομική βοήθεια που θα προστεθεί στις δικές μου πενιχρές οικονομίες, πήρα μεγάλη χαρά και τους λέω: o Θεός είναι μεγάλος .. και λέω σε όλους πρώτα θα σας δώσω ένα φιλί και μετά θα σας πω την είδηση… και μετά τους είπα ότι ο Αμπούνα από Κύπρο μας έστειλε κάποια χρήματα.. και στήθηκε χορός έγινε το σώσε. Χαμός..Χθες τραγουδήθηκε ο Αμπούνα ( Γέροντας). Χοροί και τραγούδια όλοι σε κύκλο..Λες και ήμασταν σε πανηγύρι. ”.

κουράστηκα να είμαι θεατής, της Παλαιστίνης

κουράστηκα να εξευτελίζεται το αίμα τους και θέλησα να βρω κάποια άλλα παιδιά που αυτά δεν πρόλαβαν να σκοτωθούν….και παρά τις αντιξοότητες αυτή τη φορά το πολύ μικρό ποσό που είχα ήθελα να πάει σε φτωχούς, πολύ φτωχούς και κυρίως σε παιδιά,.. σε παιδιά για να πιάσει τόπο…και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξερα αν θα πήγαινα… μέχρι να πας στους μαχαλάδες…. δεν πας εύκολα στα ενδότερα μιας χώρας… δεν ξεφεύγεις εύκολα από τη βιτρίνα ..

Ήθελα να πάρω μια ευλογία να πάω να βρω την ανθρωπιά που λείπει από τον κόσμο..

και προσπάθησα και κάνω μια κλήση στον Γέροντα της Κύπρου που δεν το σηκώνει αλλά το σήκωσε.

Δεν τον έχω δει ποτέ, ούτε τηλεοπτικά, ούτε σε φωτογραφία…μόνο σε ένα όνειρο τον έχω δεί…εκτιμώ όμως τις θέσεις του.

Ο λαός στην Ελλάδα τον λέει Μόρφου. Τον ακούνε σαν μιντιακό αστέρα αλλά ουσιαστικά δεν τον ακούνε. Έχει φοβερή ακροαματικότητα αλλά στην ουσία δεν τον ακούνε ...

Εγώ ζήτησα την ευλογία μόνο να μπορέσω να φτάσω και ήταν ο μόνος ο επίσκοπος αυτός που είπε από τη Μητρόπολη Μόρφου εγώ θα σου στείλω χρήματα να πάνε σε παιδιά στη Συρία κι εγώ είπα μα είναι ισλάμ εκεί που θα πάω δεν είναι χριστιανοί εκεί που θα πάω και απάντησε: καμιά διαφορά να είναι ευλογημένα.

Κι εδώ υπήρχε μεγάλη χαρά χοροί και γλέντια λες και πήραμε το μάνα εξ ουρανού από την Ορθόδοξη Κύπρο. από την επισκοπή των κατεχομένων έφτασαν αγαθά στο αδούλωτο κομμάτι της Συρίας κι αυτό είναι ένα θαύμα πολύ μεγάλο κι ευχαριστούμε πάρα πολύ

Ο Χριστός εκτός από θαύματα ιάσεως, αναστάσεως κλπ έκανε και κοινωνικά θαύματα, όπως που έθρεψε με το πολλαπλασιασμό άρτων και ιχθύων χιλιάδες πριν από την επί του όρους Ομιλία.. ”καὶ ἄλλα πρόβατα ἔχω, ἃ οὐκ ἔστιν ἐκ τῆς αὐλῆς ταύτης·…”(Ιω. 10,16)

dimpenews.com

Back to top button