breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Όμηρος» της γραφειοκρατίας ασθενής με μυοκαρδίτιδα μετά από εμβόλιο της Pfizer

 

Την ταλαιπωρία που έχει υποστεί ένας 20χρονος που διεγνώσθη με μυοκαρδίτιδα μετά την 1η δόση του εμβολίου της Pfizer καταγγέλλει στο zougla.gr η μητέρα του.

Η κ. Αγάπη Σιγάλα μιλάει για το ιστορικό νόσησης του γιου της ως ασυμπτωματικός έπειτα από επαφή με θετικό περιστατικό, κάτι που συνειδητοποίησε ύστερα από τεστ αντισωμάτων, καθώς έως τότε έβγαινε αρνητικός. Οι υγειονομικές αρχές δεν αναγνώρισαν το τεστ αντισωμάτων ως τεστ νόσησης και ο 20χρονος έσπευσε τον Σεπτέμβριο να κάνει την 1η δόση του εμβολίου της Pfizer.

Δείτε το τεστ αντισωμάτων:

Την 4η ημέρα μετά τον εμβολιασμό του ο 20χρονος, έπειτα από πόνους στο στήθος, κάψιμο στην αριστερή μεριά και μασχάλη, αλλά και δύσπνοια, διεγνώσθη με οξεία μυοκαρδίτιδα. Ακολούθησε η άμεση εισαγωγή του στο καρδιολογικό τμήμα ιδιωτικής κλινικής της Βορειοανατολικής Αττικής.

«Από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της κλινικής προσκομίζεται ιατρική βεβαίωση διά της οποίας δεν συνιστάται η 2η δόση του εμβολίου και υποβάλλεται κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, χωρίς όμως να γίνει ξεκάθαρο και κατανοητό πώς αυτό το παιδί θα πάρει ανάλογο πιστοποιητικό-έγγραφο, για να μπορέσει να πάει στη σχολή του και γενικά να κινηθεί οπουδήποτε βάσει των νέων μέτρων για ανεμβολίαστους», επισημαίνει η μητέρα του 20χρονου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Σιγάλα, σε σχετικό ερώτημα στην Υπηρεσία Εμβολιασμού «η πρώτη απάντηση που λάβαμε είναι να κάνει τη δεύτερη δόση! Και, αφού ξαναείδαν τα χαρτιά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η δεύτερη απάντησή τους ήταν ότι δεν υπάρχει σαφής οδηγία και ότι το αίτημά μου θα παραμείνει για επεξεργασία».

Έκκληση της μητέρας του 20χρονου είναι να υπάρξει μια πρόβλεψη και για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς, όπως τονίζει, εκτός από την υγεία τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα ψυχολογικό βάρος. «Κάθε μήνα για τα επόμενα δύο χρόνια που χρήζει παρακολούθησης θέλει για εξετάσεις 100€, παίρνει αγωγή, απαγορεύεται για 6 μήνες να κάνει οτιδήποτε που ανεβάζει παλμούς – άθληση, περπάτημα, εργασία κ.λπ. Και κάθε δύο μέρες πρέπει να πληρώνει 5 ευρώ για να κινηθεί στον έξω κόσμο, έχοντας όλο αυτό και επιπτώσεις σε ψυχολογικό επίπεδο», εξήγησε.

Ακούστε >>ΕΔΩ<< το ηχητικό της μητέρας του 20χρονου

https://sofalogia.gr

Back to top button