breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Άγαλμα του Τζέφρι Επστάιν εμφανίζεται στο Νέο Μεξικό

φωτοREUTERS/Handout 

Spolert alert: Ναι το έστησαν δικαιωματιστές

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της πόλης Άλμπουκέρκι, όταν το πρωί της Τετάρτης αντίκρισαν το άγαλμα του “αυτοκτονημένου” καταδικασμένου παιδόφιλου, Τζέφρι Επστάιν στημένο έξω από το παλιό δημαρχείο.

Το “άγαλμα”

Και ενώ αυτές τις ημέρες, η μόδα θέλει τα αγάλματα να πέφτουν, άγνωστοι προέβησαν στην ανέγερση ενός “μπρούτζινου αγάλματος” προς τιμήν του καταδικασμένου για παιδοφιλία, πολυεκατομμυριούχου Τζέφρι Επστάιν που βρέθηκε αυτοκτονημένος στο κελί του στις 10 Αυγούστου του 2019, λίγες ώρες πριν τη δίκη του.

Ο αποθαμένος

Το -αρκετά πρόχειρο- άγαλμα είχε μια πλακέτα που ανέγραφε:

Ο Τζέφρι (20 Ιανουαρίου 1953- 10 Αυγούστου 2019) Επστάιν ήταν ένας Αμερικανός Επιχειρηματίας που ξεκίνησε την καριέρα του σαν δάσκαλος και με τη δουλεία του κατάφερε από χαμηλόμισθος βοηθός να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς συμβούλους των ΗΠΑ. Είχε ένα σπίτι στο Νέο Μεξικό, το Ράντσο Ζορρό. Επίσης ήταν βιαστής και πέθανε στη φυλακή.

Η πλάκα ανέφερε επίσης πως το “μνημείο” ήταν μια “Γενναιόδωρη προσφορά στην κομητεία του Μπερναλίλο από την ‘καλλιτεχνική κολεκτίβα’ The Antlion Entertainment“.

Μετά τις πρώτες αναφορές στο δημαρχείο, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και έκαναν μια πρώτη επιτόπια έρευνα ανακαλύπτοντας πως το μπρούτζινο άγαλμα ήταν στην πραγματικότητα μια κούκλα βιτρίνας βαμμένη με σπρέι.

μια κούκλα βιτρίνας βαμμένη με σπρέι.

Fun Fact #1 – Στο νησί του Επστάιν υπήρχε μια πλαστική αγελάδα που βοσκάει την οποία το προσωπικό έπρεπε κάθε βδομάδα να της αλλάζει θέση

Όσο για την ‘καλλιτεχνική κολεκτίβα’ Antlion Entertainment, ήταν απλά μια “βιτρίνα” ακροαριστερών αγαλματοφοβικών ακτιβιστών οι οποίοι με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να δείξουν πως “κάποιοι άνθρωποι είναι κακοί και δεν τους αξίζει να έχουν αγάλματα”.

«Ξέρετε…τόσα πολλά αγάλματα κατεβαίνουν, αλλά, ξέρετε, κάποιοι λένε πως αυτοί είναι κακοί αθρώποι, οπότε, να, ξέρετε, ίσως χρειαζόμαστε περισσότερα αγάλματα ανθρώπων σαν τον Επστάιν γιατί και αυτός είναι ιστορική προσωπικότητα» δήλωσε ένας από τους οργανωτές της καλλιτεχνικής παπαριάς στην ρεπόρτερ Αναλίζα Πάρντο.

Ένα κομμάτι από την συλλογή έργω τέχνης στο νησί St.James του Επστάιν

Για την ιστορία, το πως οι ακτιβιστές κατάφεραν να στήσουν το installation χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, διερευνάται.

Fun Fact #2 – Το προσωπικό γραφείο του Επστάιν στο νησί St.James, κοσμούσε αυτός ο πίνακας

Συμπτωματικά, το όνομα του Επστάιν απασχολεί και για άλλον ένα λόγο την ειδησεογραφία σήμερα, εκτός του “αγάλματος” του, μιας και λίγη ώρα πριν, το FBI ανακοίνωσε πως έθεσε υπό κράτηση την πολυεκατομμυριούχο Γκισλέιν Μαξγουελ, στενή φίλη του Επστάιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα media, η Μάξγουελ αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία και για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, κάνοντας μάλιστα λόγο για “προσωπική προαγωγό του Τζέφρι Επστάιν που του προμήθευε ανήλικες σκλάβες του σεξ”.

conserva

Back to top button