breaking newsΔιεθνή

Νετανιάχου για Μακρόν: Έκανε ένα σοβαρό λάθος, από άποψη ακρίβειας και ηθικής

Ο Γάλλος προέδρος είχε πει πως το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ «πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας». Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Μακρόν «έκανε ένα σοβαρό λάθος, από άποψη ακρίβειας και ηθικής».

«Αυτός που εμποδίζει την εκκένωση των πολιτών δεν είναι το Ισραήλ, είναι η Χαμάς. Αυτός που πυροβόλησε τις περιοχές διέλευσης στον ασφαλή διάδρομο δεν είναι το Ισραήλ, είναι η Χαμάς… επομένως, η ευθύνη για την εκκένωση δεν είναι του Ισραήλ, είναι της Χαμάς» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ σχολίασε επίσης τις δηλώσεις των ξένων ηγετών: «Θέλω να πω σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες που μας επικρίνουν, ότι δεν θα σιωπήσουμε και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας ώστε να ηττηθεί η Χαμάς».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (10/11) σε συνέντευξή του στο BBC ο Γάλλος προέδρος τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα.

Είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς, εκτιμώντας ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε το Ισραήλ.

PrimeNews.

Back to top button