breaking newsΚύπρος

Προσπάθεια φίμωσης ενός επιστήμονα, καταγγέλλει ο δικηγόρος Σωτηριάδη

Προσπάθεια φίμωσης ενός επιστήμονα, καταγγέλλει ο δικηγόρος Σωτηριάδη

  Νικολέττα Κουρούσιη   

Για προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού ενός επιστήμονα κάνει λόγο ο δικηγόρος του Δρος Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη, Γιάννος Γεωργιάδης, σχολιάζοντας στο philenews τη σύλληψή του, την ώρα που οι Αρχές διερευνούν υπόθεση διοργάνωσης και υποκίνησης σε εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Δρ Σωτηριάδης συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα με ακόμη δύο πρόσωπα, για συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση και οχλαγωγία και ειδικότερα ως ύποπτος για τα αδικήματα της διοργάνωσης και υποκίνησης της διαμαρτυρίας και επειδή κατά την εκδήλωση φέρεται να μιλούσε κατά των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας. Την ίδια μέρα, όπως μας λέχθηκε από την Αστυνομία, συνελήφθησαν συνολικά 7 πρόσωπα, με τους 4 εξ αυτών να σχετίζονται με τα επεισόδια στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Δρ Σωτηριάδης δεν θεωρείται ότι είναι ύποπτος για τα εν λόγω επεισόδια που ακολούθησαν της διαμαρτυρίας.

Από πλευράς του ο δικηγόρος του Δρος Σωτηριάδη, Γιάννος Γεωργιάδης, μας ανέφερε ότι θεωρήθηκε εσφαλμένα από πλευράς Αστυνομίας ότι ο πελάτης του φαίνεται να είναι εκ των διοργανωτών ή υποκινητών της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, καθώς ήταν εκ των ομιλητών σε αυτήν και προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα, εξαιτίας και του τεράστιου όγκου υλικού που εξετάζει η Αστυνομία, το δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του συμμετείχε απλά ως ομιλητής στην εκδήλωση, μετά από πρόσκληση φιλικού του προσώπου και παρά τις επιφυλάξεις του, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν διοργανωτής, πράγμα για οποίο εξασφαλίστηκε μαρτυρία από πρόσωπο, το οποίο κατέθεσε χθες στην Αστυνομία.

Όπως ανέφερε ακόμη ο δικηγόρος, παραδόθηκε αυτούσια η ομιλία του επιδημιολόγου στις Αρχές, προκειμένου να γίνει σαφές το περιεχόμενό της, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο δρ Σωτηριάδης θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος.

Επεσήμανε ότι θεωρούμε απαράδεχτο το γεγονός ότι συνελήφθη ένας επιστήμονας, ο οποίος εξέφρασε τις θέσεις του, σημειώνοντας ότι στην ομιλία του μίλησε κατά του διχασμού και υπέρ της αγάπης και της ελευθερίας.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι είναι οξύμωρο να τονίζεται από τη μια η ελευθερία της έκφρασης, με αφορμή τα επεισόδια στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και από την άλλη πλευρά να γίνεται προσπάθεια φίμωσης ενός επιστήμονα.

Υποστήριξε καταληκτικά ότι ο επιδημιολόγος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς εκφοβισμού, μιας και κλήθηκε ως μάρτυρας υποστήριξης σε δύο υποθέσεις αστικής αγωγής κατά του κράτους, που αφορούν το safepass και τα rapid test στα σχολεία.

philenews.c

Back to top button