Ελλάδα

ΜOΝO σε διπλoεμβoλιασμέvoυς τα 17 κρoύσματα της μετάλλαξnς Oμικρov στην Eλλάδα ! ! ! ΣYΜΠTΩΣH;

Μπορεί το επίσημο αφήγημα να είναι ότι οι μεταλλάξεις «σκοτώνουν» τους ανεμβολίαστους, παρόλα αυτά το πρώτο δείγμα που έχουμε για την μετάλλαξη Όμικρον εκθέτει τους «ειδικούς»…..



Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 17 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, όλα… σε πολίτες διπλά εμβολιασμένους!  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όλοι έχουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε απομόνωση και κατ’ οίκον νοσηλεία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι ανεμβολίαστοι κάνουν δύο φορές την εβδομάδα τεστ, αντιθέτως οι εμβολιασμένοι δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, κάτι που σημαίνει ότι εάν είχε καταγραφεί κρούσμα της Όμικρον σε ανεμβολίαστο θα είχε εντοπιστεί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν παραπάνω κρούσματα σε εμβολιασμένους.

Ανησυχητικό είναι επίσης ότι τρία από τα 11 εγχώρια κρούσματα προέκυψαν από άγνωστη πηγή μόλυνσης, γεγονός που συνηγορεί στη διασπορά του νέου στελέχους στην κοινότητα και στην Ελλάδα. Αποδεικνύεται μάλιστα τόσο μεγάλη η ταχύτητα της εξάπλωσης του νέου στελέχους στη Βρετανία, που οι Έλληνες επιστήμονες μιλούν πλέον για δυναμική εκθετικής διασποράς και υποστηρίζουν ότι δεν θα αργήσει να επικρατήσει και στη χώρα μας.

«Προετοιμαζόμαστε για τη διασπορά και τελικά την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον και στη χώρα μας, το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι όλοι όσοι έχετε νοσήσει και μέχρι σήμερα θεωρούσατε τον εαυτό σας ασφαλή, θα πρέπει να κλείσετε άμεσα ραντεβού και να πάτε να εμβολιαστείτε», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η χαρτογράφηση των νέων κρουσμάτων της Όμικρον

Τα τρία πρώτα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρήτη και την Αττική. Το απόγευμα της Πέμπτης 16/12, επίσης, γνωστοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ επιπλέον δεκατέσσερα περιστατικά στα οποία ταυτοποιήθηκε το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον και τα οποία εντοπίστηκαν:

τρία εισαγόμενα κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες: Λασιθίου, Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Ηρακλείου Κρήτης και

11 εγχώρια κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες: Λασιθίου (7), Λακωνίας (3) και του Ηρακλείου (1).

Η συνολική εικόνα για τα 17 κρούσματα σε όλη τη χώρα, διαμορφώθηκε πλέον ως εξής:

3 κρούσματα στην Αττική (Κεντρικός Τομέας)

3 στη Λακωνία (Σπάρτη)

8 στο Λασίθι (4 στη Σητεία και 2 στον Άγιο Νικόλαο)

1 στα Χανιά

2 στο Ηράκλειο




πηγη 

Back to top button