breaking newsΕλλάδα

”Oυρλιάζουν” τα ”φερέφωνα” του Ερντογάν: Ως “απειλή” χαρακτηρίζoυν την ελληνική Εθνοφυλακή

 

Προκλητικό άρθρο γνωστής μειονοτικής εφημερίδας προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την στάση ορισμένων στην Δυτική Θράκη, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζεται η εθνοφυλακή μας ως “απειλή” για τα μειονοτικά χωριά.

Η μειονοτική εφημερίδα θεωρεί ότι η ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής επανήλθε ξανά σε ημερήσια διάταξη, ως έργο του ΥΦΑΜ Α.Στεφανή. Η ίδια παρατήρησε ιδιαίτερο δυναμισμό ειδικά τους τελευταίους μήνες λόγω φυσικών των απειλών της Άγκυρας για τους οποίους δεν διαθέτει άποψη, ούτε τις θεωρεί σημαντικές.

Η ελληνική Εθνοφυλακή, συγκροτείται από πολίτες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο αναβιώνει, αλλά έχει τεθεί και σε φάση ενεργοποίησης, συμβαδίζοντας με την εποχή των σύγχρονων πολέμων, ενώ έχει τεθεί και η απαραίτητη νομική βάση.

Το όνειρο του ΥΦΑΜ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, δεν πραγματοποιείται μόνο βήμα προς βήμα, αλλά επεκτείνεται και ενισχύεται, δημιουργώντας μια πλήρως εξοπλισμένη στρατιωτική δύναμη. Ένα από τα σοβαρά ζητήματα που θα ενεργοποιηθούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την προσεχή περίοδο θα είναι η συγκρότηση Εθνοφυλακή από πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Ο ελληνικός τύπος θεωρεί ότι το ελληνικό έδαφος απειλείται στο σύνολο του από την Τουρκία, εξ ου και η ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής. Ένα άλλο καθήκον των δυνάμεων της Εθνοφυλακής (κατά την περίοδο του πολέμου), όπως στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου” το 1974 ( Έτσι ονομάζουν οι Τούρκοι την στυγερή και παράνομη εισβολή του Αττιλα), ήταν ο ρόλος του αποκλεισμού των τουρκικών χωριών στη Δυτική Θράκη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας εκείνη την εποχή (περιπολίες στα χωριά το βράδυ και πιέσεις στην μειονότητα).

Έτσι σε περίπτωση παρόμοιας κατάστασης στο μέλλον, είναι προφανές ότι γίνονται υπολογισμοί (από την ελληνική κυβέρνηση) για τον αποκλεισμό και τον έλεγχο της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη”, καταλήγει το άρθρο μεταξύ πολλών άλλων. 

Η συγκρότηση και η ενεργοποίηση της εθνοφυλακής είναι μέσα στα πλαίσια των κινήσεων για την αύξηση της άμυνας της χώρας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζει την δύναμη αυτή ως “εργαλείο” άσκησης ελέγχου και πίεσης αφού η αποστολή της είναι η βοήθεια στον τακτικό στρατό και η διαφύλαξη κρίσιμων υποδομών και περιοχών σε περίπτωση πολέμου. 

Το ελληνικό κράτος σε όλη την διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας δεν απείλησε και δεν προέβη σε πράξεις και ενέργειας κατά οποιασδήποτε μειονότητας, σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία “παράγει” μέχρι και σήμερα “γενοκτονίες”. Σήμερα είναι οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες κά, παλαιότερα ήταν οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και άλλοι λαοί. Κανένας δεν πρέπει να συγχέει την άμυνα της πατρίδας με τα προσωπικά οφέλη.

Υπενθυμίζουμε ότι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου το στυγνό καθεστώς Ερντογάν έχει δημιουργήσει παράλληλες δομές οπλισμένων με όπλα δυνάμεων επιβουλής του νόμου για τυχόν εξέγερση των Τούρκων και μη πολιτών, σε μια προσπάθεια να μην απολέσει την εξουσία του.

 

 

pentapostagma

Back to top button