breaking newsΔιεθνή

Ισραήλ: Ο Μακρόν υποσχέθηκε στις οικογένειες των Γάλλων ομήρων ότι θα «επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς»

Το Παρίσι θα κάνει τα πάντα «για να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στη Γαλλία» οι Γάλλοι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, υποσχέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στις οικογένειές τους με τις οποίες συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Ο αρχηγός του κράτους τις διαβεβαίωσε για την πλήρη κινητοποίησή του, όπως και γι’αυτήν όλων των υπηρεσιών του κράτους για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωσή τους», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συνομιλίες που είχε ο Μακρόν με τις οικογένειες των Γάλλων ομήρων.

«Θα γίνουν τα πάντα για να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στη Γαλλία». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε εκ νέου στις οικογένειες την υποστήριξή του και αυτή όλων των Γάλλων απέναντι σε αυτήν την τρομερή δοκιμασία (που αντιμετωπίζουν) και την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί αδιάκοπα κατά όλων των μορφών τρομοκρατίας”, σημείωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν μίλησε σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης από το προεδρικό Μέγαρο με τις οικογένειες των Γάλλων ομήρων που απήχθησαν και κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς, περιβαλλόμενος από την υπουργό Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, η οποία είχε συναντήσει την Κυριακή στο Τελ Αβίβ τις οικογένειες των Γάλλων ομήρων, τον γενικό γραμματέα της γαλλικής προεδρίας Αλεξίς Κολέρ και τον διπλωματικό του σύμβουλο Εμανουέλ Μπον.

Την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «εντατικές συνομιλίες» διεξάγονταν, προσθέτοντας ότι «αυτές προχωρούν, τις παρακολουθούμε αυτές τις συνομιλίες ώρα την ώρα». Επίσης είχε υπογραμμίσει ότι το Παρίσι είχε «επαφές, προφανώς, με τις ισραηλινές αρχές», αλλά και με «φιλικές μεσολαβήτριες δυνάμεις με τη Χαμάς για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων μας κι όλων των ομήρων».

Επίσης είχε βεβαιώσει την οικογένεια της Μία Σεμ, νεαρής Γαλλοϊσραηλινής ομήρου, βίντεο της οποίας έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Χαμάς, και όλους τους συγγενείς ανθρώπων που αγνοούνται μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ, για την υποστήριξή του και την «αφοσίωσή» του. Η μητέρα της Σεμ ικέτευσε την Τρίτη «τους ηγέτες του κόσμου» για την απελευθέρωση της κόρης της.

Ο απολογισμός των Γάλλων που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 28 και των αγνοουμένων σε 7, μεταξύ των οποίων ορισμένοι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς.

PrimeNews.

Back to top button