breaking newsΕλλάδα

Η Bασiλισσα Eλισάβετ πρoσφερε Eξαιρετικές Υπnρεσiες λεει ο Mnτσoτακnς…(Εkτέλεσε τoυς αγωvιστές της ΕOKΑ)

Ανιστορητος ή Ανθελληνας ο Κουλης; 

Ας θυμηθούμε τα εγκλήματα της αποθανούσας κατά των Κυπρίων αδελφών μας… Ιδού η λίστα των εκτελεσθέντων ηρώων, οι οποίοι απαγχονίστηκαν τα έτη 1956 και 1957:

Απαγχονίστηκαν μαζί στις 10 Μαΐου 1956:Μιχαήλ Καραολής

Ανδρέας Δημητρίου

Απαγχονίστηκαν μαζί στις 9 Αυγούστου 1956:

Ανδρέας Ζάκος

Ιάκωβος Πατάτσος

Χαρίλαος Μιχαήλ

Απαγχονίστηκαν μαζί στις 21 Σεπτεμβρίου 1956

Μιχαήλ Κουτσόφτας

Στέλιος Μαυρομάτης

Ανδρέας Παναγίδης

Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

Πρωτοφανής ανάρτηση εξύμνησης της βασίλισσας που διέπραξε εγκλήματα στην Κύπρο

Προφανώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι γνώστης της ελληνικής Ιστορίας αλλιώς στο συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ δεν θα ανέφερε την φράση ότι «κατά τη διάρκεια της βασιλείας της οι υπηρεσίες της αποδείχτηκαν όχι μόνο υποδειγματικές αλλά εξαιρετικές».

Γιατί πως εξηγεί τις «εξαιρετικές υπηρεσίες» της αποθανούσας βασίλισσας από την στιγμή που η συγκεκριμένη υπέγραψε τον απαγχονισμό δεκάδων Ελλήνων Κυπρίων μαχητών κατά την διάρκεια του αγώνα που έδωσε η Ε.Ο.Κ.Α. για την ανεξαρτησία της Κύπρου από τους Βρετανούς την περίοδο 1955 – 1959.

Μέσα στον ορυμαγδό της «αγιοποιητικής» νεκρολογίας για τη νεκρή πλέον βασίλισσα φαίνεται πως κανείς δεν θυμάται το έγκλημα που συντελέστηκε με δικές της υπογραφές στην Κύπρο.

Μάλιστα τα στελέχη της ΕΟΚΑ που απαγχονίστηκαν από τους Άγγλους θαβόντουσαν σε ένα συγκεκριμένο μέρος, το οποίο ακριβώς επειδή έχει ποτιστεί με το αίμα τους, έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη ιερή αξία για τον Ελληνισμό.

Μιλάμε για τα Φυλακισμένα Μνήματα (μία παγκόσμια βρετανική πρωτοπορία, να κρατούν φυλακισμένους ακόμα και τους νεκρούς που τους φοβόντουσαν περισσότερο από όταν ήταν ζωντανοί).

Εν πάσει περιπτώσει, θεωρεί «εξαιρετικές υπηρεσίες» τις εκτελέσεις των μαχητών της Ε.Ο.Κ.Α; Θα πει κάποιος να μην έστελνε συλλυπητήριο μήνυμα; Συλλυπητήριο ναι, αλλά τα άλλα όχι μόνο δεν χρειαζόντουσαν αλλά έδειξαν έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται στον κόσμο του και δεν κατανοεί ούτε τα κομβικά σημεία της Ιστορίας.

Σχετικά με την βασίλισσα Ελισάβετ B’ αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 13 Οκτωβρίου του 1993 βρέθηκε στην Κύπρο για την 29η Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας.

Για τον ελληνοκυπριακό λαό ήταν η «Αλισαβού», η επικεφαλής της εγκληματικής αποικιοκρατίας και ήταν ανεπιθύμητη.

Κατά την παραμονή της στο νησί πραγματοποιήθηκαν πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρισκόταν και ο γιατρός Χάρης Αριστείδου, ο οποίος δεν δίστασε να σπάσει το τζάμι της λιμουζίνας της.

Ο Αριστείδης, οργισμένος από την επίσκεψη της «Δολοφόνου Βασίλισσας», όπως την χαρακτήρισε, δεν δίστασε να επιτεθεί όχι μία αλλά τρεις φορές.

Πρώτα επιτέθηκε σε Άγγλο Αξιωματικό ο οποίος επέβλεπε αιμοδοσία προς τιμήν της Βασίλισσας, με μία φραστική επίθεση γύρω από τα όσα συμβόλιζε η στολή του…

Η αιτία της αντίδρασης ήταν οι απαγχονισμοί των αγωνιστών. H βασίλισσα Ελισσάβετ εκπροσωπούσε τη βάρβαρη Αγγλική αποικιοκρατία και παράλληλα ενώ είχε την νομική ισχύ και την ευκαιρία να δώσει «χάρη» στον 17χρονο Ευαγόρα Παλλικαρίδη και τους άλλους 8 δεν το έκανε παρά ενέκρινε τις εκτελέσεις τους οι οποίες το σημειώνουμε είχαν συνδυαστεί με βασανιστήρια που υποτίθεται δεν θα τα έκανε ποτέ μία ευρωπαϊκή χώρα στην σύγχρονη εποχή.

Το ιστορικό

Η εξέγερση της δεκαετίας του ’50 για την Κύπρο είχε τον μελανό απολογισμό να βασανιστούν με πολύ άγριο και βάναυσο τρόπο τουλάχιστον 14 νεαροί Κύπριοι και κατόπιν να δολοφονηθούν από τις βρετανικές δυνάμεις.

Οι νεκροί, άνδρες ήταν ηλικίας μεταξύ 17 και 37 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτοι και κατηγορήθηκαν ότι διοργάνωσαν αντάρτικη εκστρατεία για την ανατροπή του βρετανικού ελέγχου στην Κύπρο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εικόνες φαίνεται να δείχνουν ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων.

«Είδα τους στρατιώτες να βγάζουν τον Νίκο Γεωργίου από το κελί του, σχεδόν αναίσθητο, με αφρό να βγαίνει από το στόμα του. Έκανε έναν απαίσιο ήχο σαν λιοντάρι που γρυλίζει καθώς πέθαινε. Τον άφησαν να πεθάνει στο τσιμέντο έξω», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

 

πηγη

Back to top button