breaking newsΔιεθνή

Ρώμη: Ακτιβιστές έβαψαν μαύρα τα νερά στο διάσημο σιντριβάνι της Πιάτσα Ναβόνα (βίντεο)

Τέσσερα άτομα έριξαν κάρβουνο αραιωμένο σε νερό στην Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών, διαμαρτυρόμενοι «για το μαύρο μέλλον που περιμένει την ανθρωπότητα»

Μαύρα έβαψαν τα νερά του διάσημου σιντριβανιού των Τεσσάρων Ποταμών στην εμβληματική Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) της Ρώμης ακτιβιστές της Ultima Generazione.

Τέσσερα άτομα έριξαν κάρβουνο αραιωμένο σε νερό στο σιντριβάνι διαμαρτυρόμενοι « για το μαύρο μέλλον που περιμένει την ανθρωπότητα» και που ήδη εκδηλώνεται με ξηρασίες και όλο και συχνότερες πλημμύρες.

Όταν έφτασε η αστυνομία, οι ακτιβιστές αντιστάθηκαν παθητικά και απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς.

Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών δημιουργήθηκε το 1651 από τον γλύπτη και αρχιτέκτονα Μπερνίνι και απεικονίζει τέσσερις μεγάλους ποταμούς των τεσσάρων ηπείρων στις οποίες είχε διαδοθεί η παπική εξουσία: το Νείλο της Αφρικής, το Δούναβη της Ευρώπης, το Γάγγη της Ασίας και το Ρίο ντε Λα Πλάτα της Αμερικής.

Έχει στο κέντρο της τον Οβελίσκο του Δομιτιανού ενώ η βάση της κρήνης είναι μια λεκάνη από το κέντρο της οποίας όγκοι τραβερτίνη υψώνονται για να στηρίξουν τέσσερις ποταμούς-θεούς και πάνω τους τον οβελίσκο, που επιστεγάζεται με το έμβλημα της οικογένειας Παμφίλι, ένα περιστέρι με ένα κλαδάκι ελιάς.

πηγή skai.gr

 

Back to top button