Διεθνή

Η Κίνα ετοιμάζεται για «ειδική επιχείρηση» κατά της Ταϊβάν! Και ο Ερντογάν δεν θα κάνει πόλεμο, ”ειδική επιχείρηση” θα το πει. Και η Ταιβάν νησί είναι…

Η Κίνα ετοιμάζεται για «ειδική επιχείρηση» κατά της Ταϊβάν. Σήμερα, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τα σχέδια της ΛΔΚ να πραγματοποιήσει ειδική επιχείρηση στην Ταϊβάν. Νωρίτερα, η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι ο κινεζικός στρατός έλαβε το δικαίωμα να διεξάγει ειδικές επιχειρήσεις “για την αποτροπή απειλών”, “διατήρηση της ειρήνης” και “προστασία της κυριαρχίας”. Το δημοσίευμα σημείωσε ότι δεν μιλάμε για πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ στις 13 Ιουνίου παρέχει τη νομική βάση για την κατάληψη της Ταϊβάν. Οι διατάξεις αποσκοπούν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων, της κυριαρχίας, της ασφάλειας και των αναπτυξιακών συμφερόντων της χώρας, της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Το σύνολο των διατάξεων, που αποτελείται από έξι κεφάλαια και 59 άρθρα, θα χρησιμοποιήσει ως νομική βάση για τις ενέργειες του στρατού μη στρατιωτικού χαρακτήρα και θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιουνίου 2022. Η Κίνα αντέδρασε σοβαρά στην απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Wu Qian δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο για στρατιωτική δράση εάν κάποιος επιχειρήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα.

To ουκρανικό επιταχύνει τις εξελίξεις σε όλα τα επιπέδα.

Και ο Ερντογάν δεν θα κάνει πόλεμο ειδική επιχείρηση θα το πει. Και η Ταιβάν νησί είναι και η Κύπρος νησί και τα νησιά του Αιγαίου, νησιά….

dimpenews.com

Back to top button