breaking newsΔιεθνή

Γερμανία-Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Στη γερμανική πόλη Mannheim, διαδηλωτές κατά του αποκλεισμού αντιμετώπισαν αστυνομικούς που προσπαθούσαν να διαλύσουν μια μη εξουσιοδοτημένη συγκέντρωση, αφήνοντας 13 αστυνομικούς τραυματίες.

Ως αποτέλεσμα, ένας από τους αστυνομικούς χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Οι διαδηλωτές είχαν αγνοήσει την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων, βγαίνοντας στους δρόμους της πόλης ανεξάρτητα, για να πραγματοποιήσουν αυτό που περιέγραψαν ως « βόλτα » . Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 800 άτομα βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες το βράδυ της Δευτέρας. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν στη συγκέντρωση ήταν « Ειρήνη, Ελευθερία, όχι Δικτατορία », καθώς και « Είμαστε ο λαός! Οι διαδηλωτές πυροδότησαν επίσης μερικές κροτίδες κατά μήκος της διαδρομής τους.

Στην αρχή, η αστυνομία απλώς ειδοποιούσε τον κόσμο μέσω μεγαφώνων ότι παραβίαζε τους περιφερειακούς κανονισμούς, κάτι που με τη σειρά του οδήγησε σε αρκετούς καυγάδες και τελικά σε καυγά που καταγράφηκε από την κάμερα. Στα μη επαληθευμένα πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ομάδα διαδηλωτών φαίνεται να περνάει με το ζόρι μέσα από μια γραμμή της αστυνομίας, με μερικούς να ρίχνουν « εσκεμμένες γροθιές στους αστυνομικούς », όπως είπε στα μέσα ενημέρωσης ο Πάτρικ Κνάπ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μανχάιμ.

Οι αρχές συνέλαβαν 13 διαδηλωτές ύποπτους ότι επιτέθηκαν στην αστυνομία και εξέδωσαν προειδοποιήσεις σε άλλους 131 για παραβίαση της απαγόρευσης των δημόσιων συγκεντρώσεων.

Η αστυνομία έχει επίσης δεσμευτεί να παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιο στενά τις επόμενες ημέρες για σημάδια προβλημάτων.

Μια άλλη παρόμοια διαμαρτυρία στην ίδια περιοχή, στην πόλη Weinheim, κατέληξε επίσης σε βία μεταξύ ακτιβιστών και αρχών επιβολής του νόμου, με δύο αστυνομικούς να τραυματίζονται σύμφωνα με πληροφορίες.

Μη εξουσιοδοτημένες διαμαρτυρίες κατά των μέτρων Covid πραγματοποιήθηκαν επίσης στην πόλη του Ρόστοκ, με 10.000 άτομα να συμμετάσχουν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στο Schwerin, το Magdeburg και το Cottbus. Όλες αυτές οι διαδηλώσεις πέρασαν χωρίς επεισόδια, χωρίς αναφορές για συγκρούσεις ή βία.

 

https://www.rt.com/news/543891-anti-lockdown-protesters-clash-police/

Back to top button