breaking newsΚύπρος

Τούρκοι βουλευτές στα Κατεχόμενα! Ξεκίνησε η εκστρατεία του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα υπόγεια σχέδια Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Η Τουρκία θα υψώσει τη φωνή της για την αναγνώριση της ‘τδβκ’ από άλλες χώρες. Η Κύπρος δεν αξίζει να την θυμούνται ως ένα χώρο εντάσεων», είχε δηλώσει πριν από μερικές μέρες ο Σουλτάνος και η εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει.

Τούρκοι Βουλευτές βρίσκονται από χθες στα Κατεχόμενα, ασκώντας πιέσεις για το παράνομο κατασκευαστικό έργο ανάμεσα στους οικισμούς Αρσους και Πύλας, ενώ παράλληλα εξαπολύουν επιθέσεις κατά του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠ, ο Φουάτ Οκτάι που επισκέφθηκε χθες το απόγευμα την περιοχή του Περγάμου κοντά στην Πύλα, μαζί με τα άλλα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα μεταβούν στο Βαρώσι.

Ο Οκτάι αναφερόμενος στην πρωτοφανή επίθεση ακόμα και με μπουλντόζες κατά της ειρηνευτικής δύναμης, κατηγόρησε τους Έλληνες ότι διαστρέβλωσαν το περιστατικό στη διεθνή κοινότητα και ισχυρίστηκε ότι ο «δρόμος Άρσους – Πύλας είναι ένα ανθρωπιστικό έργο».

Μάλιστα δήλωσε ότι «δεν είναι αποδεκτό η λεγόμενη Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ, η οποία βρίσκεται στην περιοχή για να διατηρήσει την ειρήνη, να έρχεται και να παρεμβαίνει στην επικράτεια» του ψευδοκράτους! Επιπλέον χαρακτήρισε «απαράδεκτο και εντελώς εκτός αλήθειας το να παρουσιάζεται όλο αυτό από τον ΟΗΕ σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο».

Ο Οκτάι επέμεινε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί: «Χρέος μας είναι να ολοκληρώσουμε αυτό το ανθρωπιστικό έργο. Βασικά, το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτοί, περιλαμβανομένης της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ. Αυτό το έργο είναι έργο και ένα έργο ειρήνης που πρέπει να ολοκληρώσουμε όλοι μαζί και να είμαστε περήφανοι», υποστήριξε.

Την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα προανήγγειλε την Παρασκευή ο Τούρκος ομόλογός του, Γιασάρ Γκιουλέρ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους επισήμανε, επίσης, ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα της απόκτησης και αναβάθμισης των F-16 από τις ΗΠΑ.

«Με την γειτονική Ελλάδα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε την θετική ατμόσφαιρα, που έχει αναπτυχθεί πρόσφατα» ανέφερε ο Γκιουλέρ, επαναλαμβάνοντας ότι θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας εξήγησε πως ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί περιοχές που καταστράφηκαν από τους σεισμούς, υπερτονίζοντας το θετικό κλίμα με την Ελλάδα.

«Ο Δένδιας θέλει να έρθει στην Τουρκία, θα τον φιλοξενήσουμε. Μας έχει προσκαλέσει κι εκείνος, και εμείς θα τιμήσουμε αυτή την πρόσκληση» ανέφερε.

Για θέμα της απόκτησης και αναβάθμισης των F-16 από τις ΗΠΑ ο Γκιουλέρ επισήμανε ότι δεν συνδέεται με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα.

«Λέμε ότι είναι κάτι που δεν έχει καμία σχέση. Δεν είναι σωστό να συμβιβάζεται αυτό το ζήτημα με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η επαφή και ο συντονισμός μας συνεχίζεται. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν θετικές και συγκεκριμένες εξελίξεις το επόμενο διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

PrimeNews.

Back to top button