breaking newsΔιεθνή

Από την ειδική επιχείρηση στον πόλεμο!! 3η φάση. Δημοψηφίσματα προσάρτησης στη Ρωσία ανακοίνωσαν ΛΔ Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ ενώ σ’αυτή τη λύση οδεύει και η Χερσώνα! Μετά την προσάρτηση τους θα είναι ρώσικο έδαφος και αν χτυπηθούν η Ρωσία θα κηρύξει πόλεμο ακόμη και τον πιο ολοκληρωτικό!!!

Από την ειδική επιχείρηση στον πόλεμο!! 3η φάση. Δημοψηφίσματα προσάρτησης στη Ρωσία ανακοίνωσαν ΛΔ Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ ενώ σ’αυτή τη λύση οδεύει και η Χερσώνα! Μετά την προσάρτηση τους θα είναι ρώσικο έδαφος και αν χτυπηθούν η Ρωσία θα κηρύξει πόλεμο ακόμη και τον πιο ολοκληρωτικό!!

Ανατροπή άρδην του σκηνικού.. Ραγδαίες και καταλυτικές διαφαίνονται οι εξελίξεις στο ουκρανικό που δρομολογούν ευρύτερες αναταράξεις. Καθώς οι Λ Δημοκρατίες Λούγκανσκ και Ντόνετσκ οδεύουν σε δημοψηφίσματα προσάρτησης στη Ρωσία όπως και η Χερσώνα μοιάζει να περνάμε στη γ΄φάση της ουκρανικής διαμάχης. (O ρώσικος στρατός ελέγχει το 95% της περιφέρειας Χερσώνας όλη την Λ Δ Λούγκανσκ και μεγάλο μέρος τη αντίστοιχης Ντόνετσκ.)

Αν η ειδική επιχείρηση Ρωσίας άρχισε με την αναγνώριση εκ Ρωσίας των 2 Λ Δημοκρατιών ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα κηρυχθεί μετά τα δημοψηφίσματα και μετά την προσάρτηση των 2 Δημοκρατιών ή και Χερσώνας από Ρωσία αν δεχθούν επίθεση ουκρανική αυτές οι περιοχές.

Τώρα τα Κοινοβούλια των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ ήδη ανακοίνωσαν πως θα κάνουν δημοψήφισμα.

Στο DPR, το δημοψήφισμα έχει επίσης προγραμματιστεί για τις 23-27 Σεπτεμβρίου, όπως και στο LPR

Έτσι, τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στις 28 ή 29 Σεπτεμβρίου, μετά την οποία η DPR και η LPR μπορούν να στείλουν επίσημο αίτημα για ένταξη στη Ρωσία.

Αντίστοιχα, στις 30 Σεπτεμβρίου ή την 1η Οκτωβρίου, το αίτημα αυτό μπορεί να γίνει επίσημα δεκτό και τα σχετικά έγγραφα θα υπογραφούν στο Κρεμλίνο.

Μετά από αυτό, το θέμα της απελευθέρωσης της υπόλοιπης ΛΔ Ντόνετσκ θα είναι το θέμα της απελευθέρωσης των ρωσικών εδαφών που έχουν καταλάβει οι Ουκρανοί Ναζί. Και αυτό ήδη επηρεάζει τα ζητήματα του στρατιωτικού νόμου και το ρωσικό πυρηνικό δόγμα.

Προηγουμένως σύμφωνα με το RIA Novosti, το Δημόσιο Συμβούλιο της περιφέρειας Χερσώνα απηύθυνε έκκληση στον επικεφαλής της περιοχής, Βλαντιμίρ Σάλντο, να διεξαγάγει αμέσως δημοψήφισμα για την ένταξη της στη Ρωσική Ομοσπονδία. Aντίστοιχα οι αυτοανακηρυχθείσες ανεξάρτητες Λ Δημοκρατίες του Ντονμπάς απαιτούν επειγόντως δημοψήφισμα για την προσάρτηση τους στη Ρωσία.

Τη Δευτέρα, την πρωτοβουλία για άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία έλαβαν τα δημόσια επιμελητήρια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) και του Ντόνετσκ (DPR). Στράφηκαν στους αρχηγούς των δημοκρατιών, Leonid Pasechnik και Denis Pushilin.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημοσίου Συμβουλίου που διαβάστηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρό του Βλαντιμίρ Οβτσαρένκο:

«Θεωρούμε ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να λάβουμε μια σταθερή απόφαση για την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την είσοδο της περιοχής Χερσώνα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαστε σίγουροι ότι η πρωτοβουλία θα υποστηριχθεί πλήρως από τους κατοίκους της περιοχής Kherson. Η ένταξη στη Ρωσία δεν θα είναι μόνο ένας θρίαμβος της ιστορικής δικαιοσύνης, αλλά θα διασφαλίσει επίσης την επικράτεια, θα ανοίξει νέες ευκαιρίες στο δρόμο προς την αναγέννηση και την αποκατάσταση της δύναμης της γης μας και την επιστροφή σε μια πλήρη και ειρηνική ζωή. »

Μόλις η Χερσώνα προσαρτηθεί στη Ρωσία, το Κρεμλίνο πολύ λογικά θα μπορεί να θεωρήσει ότι η Ουκρανία επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα της Ρωσίας. Σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων TASS, τα μέλη του Συμβουλίου υποστήριξαν ομόφωνα αυτό το κάλεσμα.

Οι αυτοανακηρυχθείσες ανεξάρτητες Λ Δημοκρατίες του Ντονμπάς απαιτούν επειγόντως δημοψήφισμα για την προσάρτηση τους στη Ρωσία.
Οι ηγέτες των αυτοαποκαλούμενων Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ δήλωσαν ότι θα ενώσουν τις προσπάθειές τους ώστε αυτή η προσάρτηση να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Ανησυχεί επίσης η περιοχή της Kherson.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, οι ηγέτες των επαρχιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν επειγόντως τη διοργάνωση δημοψηφίσματος προσάρτησης στη Ρωσία. Ο αρχηγός της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν, κάλεσε τον ομόλογό του στο Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέτσνικ, για κοινή δράση προς αυτή την κατεύθυνση.όπερ και εγένετο….

Την Τρίτη, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστήριξε προσωπικά τη διοργάνωση αυτών των δημοψηφισμάτων στο Telegram, θεωρώντας ότι θα ήταν «ουσιώδη». Η ημερομηνία της 4ης Νοεμβρίου θα είχε οριστεί από το Ντόνετσκ, όπως ανέφερε ο Paul Gogo, ανταποκριτής στη Μόσχα για πολλά γαλλικά ΜΜΕ. Μια άκρως συμβολική ημερομηνία, καθώς αντιστοιχεί στη Ρωσία με την ημέρα της Εθνικής Ενότητας, που τιμά μια λαϊκή εξέγερση του 17ου αιώνα που εκδίωξε τις πολωνικές δυνάμεις κατοχής από τη Μόσχα.

Η περιοχή Χερσώνα, έχει επίσης συμμετάσχει σε αυτήν την έκκληση. Στις 5 Σεπτεμβρίου, η ρωσική διοίκηση ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις προετοιμασίες για δημοψήφισμα προσάρτησης λόγω των ουκρανικών στρατιωτικών κινήσεων στην περιοχή. Ωστόσο τώρα το Δημόσιο Συμβούλιο της περιφέρειας Χερσώνα απηύθυνε έκκληση στον επικεφαλής της περιοχής, Βλαντιμίρ Σάλντο, να διεξαγάγει αμέσως δημοψήφισμα για την ένταξη της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τα δημοψηφίσματα θα παρείχαν στις δύο αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες και στην περιφέρεια της Χερσώνα την ειδική προστασία της Μόσχας: θα γίνονταν έτσι αναπόσπαστο μέρος του ρωσικού εδάφους και οποιαδήποτε επίθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επίθεση εναντίον της ίδιας της Ρωσίας. Κάτι που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να πυροδοτήσει πυρηνικά πυρά, αφού σύμφωνα με το δόγμα της, η Ρωσία «επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο (…) σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με συμβατικά όπλα, δεδομένου ότι η ίδια η ύπαρξη του κράτους θα απειλούνταν».

Μια επιλογή που επιβεβαίωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Η καταπάτηση στο έδαφος της Ρωσίας είναι έγκλημα που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για αυτοάμυνα, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος στο κανάλι του στο Telegram. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα δημοψηφίσματα τα φοβούνται τόσο το Κίεβο και τη Δύση, και γι’ αυτό πρέπει να διεξαχθούν». Για να προσθέσει: «Θα αλλάξουν εντελώς τον φορέα ανάπτυξης της Ρωσίας για δεκαετίες. (…) Μετά την ενσωμάτωση αυτών των νέων εδαφών στη Ρωσία, ο γεωπολιτικός μετασχηματισμός του κόσμου θα γίνει μη αναστρέψιμος».

dimpenews.com

Back to top button