breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γερμανικοί Δήμοι προετοιμάζονται για τον σκοτεινό χειμώνα των μπλακ άουτ

Προσομοίωση έδειξε πως θα υπάρχουν 400 θάνατοι τις πρώτες 96 ώρες – Οι δεξαμενές νερού θα στέγνωναν, η λεηλασία, η βία και ο τρόμος θα καταλάμβανε τους δρόμους

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Πόλεων και Δήμων (DStGB) προειδοποιεί τώρα για μια καταστροφή για την οποία κάποιοι «συνωμοσιολόγοι» προετοιμάζονται εδώ και καιρό: μπλακ άουτ και εμφύλιες αναταραχές. Χάρη στις αιφνιδιαστικές κυρώσεις των Ευρωπαίων ηγετών κατά της Ρωσίας και τη βιαστική εφαρμογή των πολιτικών πράσινης ενέργειας, ο ευρωπαϊκός λαός θα πρέπει να πληρώσει τρελά χρήματα στο ενεργειακό κόστος και  να ζει κάτω από τη συνεχή απειλή της διακοπής ρεύματος, ειδικά τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Οι δήμοι στη Γερμανία προετοιμάζονται για έναν σκοτεινό χειμώνα με μπλακ άουτ. Η κομητεία Hessian Rheingau-Taunus προσέλαβε μια εταιρεία για να προσομοιώσει και να αναλύσει τις πιο μεγάλες απειλές σε περίπτωση μπλακ άουτ αυτόν τον χειμώνα. Η προσομοίωση προέβλεψε ότι 400 θάνατοι είναι αναπόφευκτοι μέσα στην συγκεκριμένη περιοχή, μόνο τις πρώτες 96 ώρες. Αν πέσουν οι θερμοκρασίες, οι θάνατοι θα είναι πολύ περισσότεροι, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ιδιωτικών Παρόχων Κοινωνικών Υπηρεσιών (BPA) προειδοποιεί ότι «αυτή η κρίση θα κοστίσει σε ορισμένους παρόχους την ύπαρξή τους, επειδή τα βάρη από το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, τον γενικό πληθωρισμό και την πανταχού παρούσα έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων δεν μπορούν πλέον να αντιστραφούν». Οι οίκοι ευγηρίας και τα γηροκομεία θα «απειληθούν σε άνευ προηγουμένου βαθμό».

Οι γερμανικοί δήμοι προετοιμάζονται για μπλακ άουτ φέτος τον χειμώνα

Ο διευθύνων σύμβουλος της DStGB, Germ Landsberg, δήλωσε ότι οι επιθέσεις χάκερ αποτελούσαν πάντα απειλή για το δίκτυο, αλλά φέτος «υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος» που βασίζεται σε «υπερφόρτωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας»

Επισήμανε ότι φέτος πουλήθηκαν 650.000 αερόθερμα. Εάν η παροχή αερίου αποτύχει και όλοι αυτοί οι θερμαντήρες συνδεθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο ταυτόχρονα, ενδέχεται να προκληθεί μπλακ άουτ. Η περιφέρεια προετοιμάζεται για την ενοποίηση της ενέργειας για τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και για να διασφαλίσει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι διαθέσιμη για διακομιστές και συστήματα επικοινωνίας που υποστηρίζονται από δορυφόρους.

Τις πρώτες είκοσι τέσσερις ώρες της γερμανικής διακοπής ρεύματος, οι υποσταθμοί θα αστοχούσαν και οι δεξαμενές νερού θα στέγνωναν, προκαλώντας μια εντελώς νέα σειρά προβλημάτων. Τα ζώα θα πέθαιναν γρήγορα. Η λεηλασία και ο εμπρησμός θα συνέβαλαν σε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην πρώτη ημέρα. 

Σε μόλις δύο ημέρες, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα δεν θα λειτουργούσαν. Ο κόσμος θα πανικοβαλλόταν γρήγορα. Η βία θα καταλάμβανε τους δρόμους. Ο περιφερειακός επιθεωρητής της πυροσβεστικής, Κρίστιαν Ρόσελ, προειδοποιεί τους Γερμανούς να προετοιμαστούν λαμβάνοντας τροφή και πόσιμο νερό για 14 ημέρες.

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας των 65 δισεκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει μέρος του υψηλού ενεργειακού κόστους, αλλά στο τέλος της ημέρας, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκτυπώσει ενέργεια. Εάν δεν υπάρχει ενέργεια και το δίκτυο κατακλύζεται, κανένα χρηματικό ποσό δεν θα ανάψει ξανά τα φώτα και τη θερμότητα. Ο Γερμανός οικονομολόγος Jörg Krämer είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μπορούν να προστατευτούν από τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας».

Η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει έναν πιθανό σκοτεινό χειμώνα. Το γαλλικό Reseau de Transport d’Electricite προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα τους ζητηθεί πολλές φορές αυτό το χειμώνα να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Η Φινλανδία προειδοποιεί επίσης τους πολίτες για επερχόμενες διακοπές λειτουργίας και λέει σε όλους να προετοιμαστούν.

Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει δράση  τώρα, με νέους κανονισμούς που καλούν όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10%. Οι κανονισμοί περιλαμβάνουν υποχρεωτική μείωση 5% κατά τις ώρες αιχμής. Οι επιχειρήσεις της Γερμανίας πληρώνουν τώρα  τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι 1.000% υψηλότερες  από τις κανονικές και πολλές επιχειρήσεις  καταρρέουν σήμερα  λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους.

Σχόλιο συντάκτη: Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές σε αυτόν τον ιστότοπο μας, πολλές κυβερνητικές «προσομοιώσεις» γίνονται πριν από γεγονότα που όχι μόνο αναμένονται, αλλά μερικά είναι ακόμη και προγραμματισμένα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι τόσο ο Covid-19 όσο και η Ευλογιά των Πιθήκων είχαν προσομοιώσεις «περιέργως» συγκεκριμένες ελάχιστους μήνες προτού συμβούν στην πραγματικότητα; Η προσομοίωση που έκαναν οι γερμανικοί δήμοι αναφέρεται σε ένα σενάριο που είναι πολύ πιο πιθανό από προηγούμενες προσομοιώσεις που αποδείχθηκαν αληθινές.

Εάν η συγκεκριμένη προσομοίωση είναι έστω και εν μέρει ακριβής σχετικά με την αναταραχή που θα προκύψει, δεν γίνεται στ’ αλήθεια να πιστέψουν ότι θα υπήρχαν μόνο 400 θάνατοι στην εν λόγω περιοχή τις πρώτες 96 ώρες. Επιπλέον, ο αριθμός των νεκρών τις ημέρες και τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν μια πιθανή κατάρρευση θα έφτανε τις δεκάδες χιλιάδες, ίσως και περισσότερους, καθώς οι κλιμακωτές κρίσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη.

Back to top button