breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ομοσπονδιακός δικαστής «καλεί» τον Άντονι Φάουτσι και την Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ

Περισσότεροι από 50 υπάλληλοι της κυβέρνησης Μπάιντεν και 12 υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν εμπλακεί σε μια πίεση λογοκρισίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Έλληνες αρμοδίους η εντολή Ομοσπονδιακού δικαστή προς τον Δρ. Άντονι Φάουτσι  να παραδώσει όλα τα σχετικά email από τα οποία προκύπτει η κατευθυνόμενη προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρείες μέσω κοινωνικής δικτύωσης όπως Twitter, Meta (Facebook δηλαδή), Youtube, Instagram και LinkedIn.

Συγκεκριμένα Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την Τρίτη ανώτατα στελέχη (top-ranking) της κυβέρνησης Βiden- συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Άντονι Φάουτσι και της Γραμματείας Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ να παραδώσουν τις επικοινωνίες τους με πέντε γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εντός 21 ημερών.

Η απόφαση προέρχεται μετά από μήνυση που κατατέθηκε νωρίτερα φέτος από τον Γενικό Εισαγγελέα του Mιζούρι και τον Γενικό Εισαγγελέα της Λουϊζιάνα, Τζέφρι Λάντρι, σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεννοήθηκε με τις εταιρείες αυτές ώστε να λογοκρίνουν ορισμένες απόψεις με το πρόσχημα της αποτροπής της διακίνησης «παραπληροφόρησης».

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τέρι Ντότι,  τον Ιούλιο διέταξε την κυβέρνηση Μπάιντεν να παραδώσει γρήγορα τα αρχεία που ζητήθηκαν από τους ενάγοντες ως μέρος της διαδικασίας ανακάλυψης.

Στις 2 Αυγούστου, οι Σμιτ και Λάντρι υπέβαλαν αιτήματα ανακάλυψης αναζητώντας έγγραφα και πληροφορίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και τον διευθυντή του, Fauci, τη Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ, τον Γενικό Χειρουργό Δρ. Βίβεκ Μέρθι και την πρώην εκτελεστική διευθύντρια του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης Νίνα Γιάνκοβιτς.

Οι δικηγόροι των εναγόντων έστειλαν επίσης αιτήματα ανακάλυψης στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών και τη διευθύντρια της, Jen Easterly, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS).

Τα αιτήματα οδήγησαν σε μια κρύπτη εγγράφων που αποκάλυπταν ότι περισσότεροι από 50 υπάλληλοι της κυβέρνησης Μπάιντεν και 12 υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν εμπλακεί σε μια πίεση λογοκρισίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι – συμπεριλαμβανομένου του Φάουτσι – αρνήθηκαν να παράσχουν αρχεία ή να απαντήσουν σε ερωτήσεις που έθεσαν οι ενάγοντες, ισχυριζόμενοι ότι οι επικοινωνίες προστατεύονταν από εκτελεστικό προνόμιο.

Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι ο Φάουτσι δεν θα έπρεπε να υποχρεωθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του ενάγοντα ή να παράσχει αρχεία που σχετίζονται με την ιδιότητά του ως διευθυντής του NIAID ή που σχετίζονται με την ιδιότητά του ως ιατρικός επικεφαλής του Μπάιντεν. Επιπλέον, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει αρχεία και απαντήσεις από την Ζαν-Πιέρ.

Ο δικαστής Ντότι την Τρίτη έλυσε το αδιέξοδο αποφασίζοντας ότι τόσο ο Φάουτσι όσο και η Ζαν Πιέρ πρέπει να συμμορφωθούν με τις ανακρίσεις και να παραδώσουν τα αρχεία που ζητήθηκαν.

«Πρώτον», είπε ο δικαστής Ντότι στην απόφαση, «οι ζητούμενες πληροφορίες είναι προφανώς πολύ σχετικές με τους ισχυρισμούς των εναγόντων. Οι ανακοινώσεις του Δρ. Φάουτσι θα ήταν σχετικές με τους ισχυρισμούς των Εναγόντων σε σχέση με την υποτιθέμενη καταστολή της ομιλίας που σχετίζεται με τη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής της προέλευσης του COVID-19 και με την εικαζόμενη καταστολή της ομιλίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών και τα lockdown COVID-19. Οι επικοινωνίες της Ζαν-Πιέρ ως Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου θα μπορούσαν να είναι σχετικές με όλα τα παραδείγματα των Εναγόντων».

Σύμφωνα με τον δικαστή Ντότι:

  • «Οι κυβερνητικοί κατηγορούμενοι διαβεβαιώνουν όλες τις επικοινωνίες στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον Δρ Φάουτσι και την Ζαν-Πιέρ με βάση τα εκτελεστικά προνόμια και το προνόμιο επικοινωνίας των προέδρων.
  • «Οι ενάγοντες παραδέχονται ότι δεν ζητούν εσωτερικές επικοινωνίες του Λευκού Οίκου, αλλά μόνο εξωτερικές επικοινωνίες μεταξύ του Δρ Φάουτσι και/ή της Ζαν-Πιέρ και πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης τρίτων.
  • «Το πιο σημαντικό, το δικαστήριο διέταξε ότι τα εξωτερικά email του Δρ Φάουτσι και της Καρίν Ζαν-Πιέρ στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να παραχθούν και να παραδοθούν έως τις 27 Σεπτεμβρίου, εντός 21 ημερών από την απόφαση.

Η Τζανίν Γιάνς, δικαστική σύμβουλος της New Civil Liberties Alliance και δικηγόρος μερικών από τους Ενάγοντες, είπε: «Γνωρίζουμε από τον προηγούμενο γύρο ανακάλυψης ότι οι προσπάθειες λογοκρισίας της ομιλίας όσων διαφωνούν με την κυβέρνηση σχετικά με την πολιτική του Covid έχουν έρθει από την κορυφή.

»Οι Αμερικανοί αξίζουν να γνωρίζουν τη συμμετοχή του Anthony Fauci σε αυτή την επιχείρηση, ειδικά επειδή έχει απαιτήσει δημόσια να λογοκρίνονται συγκεκριμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο πελατών μας, του Τζέι Μπακαταρίγια και του Μάρτιν Κ΄λαντοφ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Είναι καιρός ο Δρ. Φάουτσι να απαντήσει για την κατάφωρη περιφρόνησή του για τα συνταγματικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες των Αμερικανών», πρόσθεσε η Γιάνς.

Η New Civil Liberties Alliance τον Αύγουστο προσχώρησε στη μήνυση, αναφέροντας στην περίληψη της υπόθεσης ότι η αγωγή εκπροσωπεί επίσης τους επιδημιολόγους και τους συν-συγγραφείς της Διακήρυξης του Great Barrington, Δρ.Τζέι Μπακαταρίγια και Μάρτιν Κάλντοφ, καθώς και οι Δρ. Άαρον Κεριάτι και Τζιλ Χάινς.

Ως μέρος της απόφασης της Τρίτης, ο δικαστής Ντότι δέχθηκε επίσης το αίτημα των εναγόντων να ανακρίνουν επιπλέον κυβερνητικούς αξιωματούχους με βάση την εξέταση των αρχείων που ελήφθησαν από το προηγούμενο αίτημά τους ανακάλυψης.

Αν και ο Φάουτσι με την Ζαν-Πιέρ δεν συμμορφώθηκαν με το αρχικό αίτημα ανακάλυψης, τα κυβερνητικά αρχεία που ελήφθησαν «αποκάλυψαν έναν στρατό ομοσπονδιακών γραφειοκρατών λογοκρισίας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων στον Λευκό Οίκο, το HHS, το DHS, την CISA, το CDC, το NIAID, το Γραφείο του Γενικού Χειρουργού, του Γραφείου Απογραφής, του FDA, του FBI, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Υπουργείου Οικονομικών και της Επιτροπής Εκλογικής Βοήθειας των ΗΠΑ», ανέφερε η NCLA σε δελτίο τύπου την 1η Σεπτεμβρίου.

Δημήτρης Σωτηρίου

primenews

Back to top button