Διεθνή

Ο Πασινιάν δήλωσε πως θ΄αναγνωρίσει εδαφική ακεραιότητα Αζερμπαϊτζάν συμπεριλαμβανομένου του Αρτσάχ με αντάλλαγμα τη ειρήνη. Δέχεται ήδη ανοιχτά απειλές κατά της ζωής του. Η αντιπολίτευση τον θεωρεί προδότη. Διαδηλώσεις στο Γερεβάν! ΒΙΝΤΕΟ

Στο Κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός Αρμενίας ο Νικόλ Πασινιάν ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να υπογράψει ένα έγγραφο που θα αναγνωρίζει τις εδαφικές διεκδικήσεις του Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα την ειρήνη. Δηλώνει έτοιμος να υπογράψει ένα έγγραφο που θ’ αναγνωρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου του Αρτσάχ. Παραχωρεί το Αρτσάχ με αντάλλαγμα την ειρήνη. Διαδηλώσεις αντικυβερνητικές τώρα στο Γερεβάν ζητούν την παραίτησή του.

Ο Πασινιάν τόνισε: «Σκοπεύουμε να υπογράψουμε ένα έγγραφο, ως αποτέλεσμα του οποίου θα μας επικρίνουν, θα μας επιπλήξουν και θα μας πουν προδότη, και ο λαός μπορεί ακόμη και να μας απομακρύνει από την κυβέρνηση, αλλά και πάλι θα είμαστε ευγνώμονες γιατί ως αποτέλεσμα της συμφωνίας,η Δημοκρατία της Αρμενίας με τα 29.800 τετραγωνικά της χιλιόμετρα θα έχει διαρκή ειρήνη και ασφάλεια. Είμαι πρόθυμος να υπογράψω οποιαδήποτε απόφαση θα το εξασφαλίσει. Δεν με ενδιαφέρει τι θα συμβεί σε μένα, αλλά η Δημοκρατία της Αρμενίας».

Το Μπακού προσέφερε μονομερώς στο Ερεβάν ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

Νικόλ Πασινιάν δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι 105 στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Αζερμπαϊτζάν.

Ορισμένα αρμενικά κανάλια TG ζητούν ανοιχτά τη δολοφονία του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, προτού υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο.

η νύχτα θα είναι μεγάλη…

“Ο Πασινιάν σχεδιάζει να υπογράψει ένα αντεθνικό έγγραφο για χάρη της ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν. Αφήστε όλους να πάνε στους δρόμους, να κλείσουν αεροδρόμια και πύλες συνόρων. Αυτός ο προδότης δεν θα μπορέσει να ξεφύγει”.

-Αντιπολιτευόμενο μπλοκ της Αρμενίας

Οι διαδηλωτές αρχίζουν να συγκεντρώνονται στο Ερεβάν της Αρμενίας ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

Μεγάλος αριθμός ΜΑΤ αναπτύχθηκε στο κτίριο του κοινοβουλίου στο Ερεβάν της Αρμενίας..

dimpenews.com

Back to top button