Διεθνή

Ο Πούτιν θα ”πάρει κεφάλια” στο ΓΕΣ για το φιάσκο στη Balakleya! Άρχισε η ”εκκαθάριση”. Το ρώσικο φράγμα άντεξε στο στρατηγικό Kupyansk!

Ο Πούτιν θα ”πάρει κεφάλια” για το φιάσκο στη Balakleya που πέρασε στα χέρια Ουκρανών στο μέτωπο του Χάρκοβο. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η «εκκαθάριση» έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτοί που ευθύνονται για το τεράστιο φιάσκο στη Balakleya θα τιμωρηθούν. Το διοικητικό επιτελείο θα αλλάξει ριζικά.

Στο μεταξύ αν και στη Χερσώνα δείχνει ν΄άντεξε το ρώσικο φράγμα στο Χάρκοβο το νέο μέτωπο δεν έχει σταθεροποιηθεί.Μέτωπο Kherson: στην αριστερή όχθη των Ingulets, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκαταλείπουν τις προηγμένες θέσεις τους, αλλά προσπαθούν να επεκτείνουν το ίδιο το προγεφύρωμα.

Στον άξονα Χάρκοβο η UAF συνεχίζει να κινείται ΝΔ του Kupyansk και ανακατέλαβε το Senkovo, το Shevchenkovo και το R-07 HW στο τμήμα από το Shevchenkovo προς την Grushevka είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η τελευταία προσπάθεια εισβολής Ουκρανών ωστόσο στο στρατηγικό Kupyansk που είναι όπως φαίνεται κι ο αντικειμενικός στόχος αυτής της νέας επιχείρησης ήταν ανεπιτυχής.

Ο ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από μια μεγάλη περιοχή ανατολικά του Chuhuiv, αφήνοντας δέκα οικισμούς άδειους που ανακαταλαμβάνουν οι Ουκρανοί.Υπάρχει μια τακτική αναδίπλωσης εκεί.
Μετά την πτώση του Σεφτσένκοβε, η περιοχή αποκόπηκε σχεδόν πλήρως από τη ρωσική γραμμή ανεφοδιασμού.

Πηγές του έργου wargonzo αναφέρουν ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, 6.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας στάλθηκαν από το Κίεβο, πιθανώς προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο, για να ενισχύσουν τις τρέχουσες θέσεις και πιθανώς να εξαπολύσουν αντεπιθέσεις στο Μπαρβένκοβο και τις περιοχές Izyum.

dimpenews.com

Back to top button