Ελλάδα

Σκoτωvει τoυς Oυκραvoυς ο ψυxoπαθnς Θεατρivoς…

Πέντε ημέρες μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπιθέσης στο μέτωπο της Χερσώνας είναι πλέον εμφανές ότι οι δυνάμεις του Κιέβου δεν καταφέρνουν να πετύχουν τον αντικειμενικό τους σκόπο.

Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το ουκρανικό γενικό επιτελείο, οι ουκρανικές δυνάμεις απλά πέτυχαν μικρές προωθήσεις σε δύο κατευθύνσεις:

Η μία έλαβε χώρα στον παραπόταμο Inhulets και η άλλη στην γραμμή Pot’omkyne-Osokorivka.

Και τα δύο σημεία απέχουν πάνω από 180 χλμ. από την Χερσώνα, ενώ οι Ρώσοι έχοντας συγκρατήσει όλες τις μεγάλες επιθετικές ενέργειες των Ουκρανών έχουν σταθεροποίησει το μέτωπο και ήδη προχωρούν σε ενέργειες ενίσχυσης των στρατευμάτων τους.

Στο μεταξύ όμως οι απώλειες των Ουκρανών είναι ιδιαίτερα μεγάλες και δημιουργούνται ερωτήματα κατά πόσο θα μπορέσουν να συνεχίσουν με αυτούς τους έντονους ρυθμούς τις επόμενες ημέρες καθώς πλέον παραδέχονται και οι ίδιοι ότι η 128η Ταξιαρχία πρακτικά πλέον δεν υφίσταται. Οι Ρώσοι είχαν ανακοινώσει την πλήρη εξολόθρευση της από χθες αλλά το Κίεβο το παραδέχτηκε πολύ αργότερα.

Το ενδιαφέρον με την 128η Ταξιαρχία. είναι πως μεταφέρθηκε από την Δυτική Ουκρανία, εντάσσοταν δηλαδή στις ουκρανικές εφεδρείες.

Αυτό δείχνει πως το Κίεβο αναγκάστηκε να καταναλώσει μεγάλο μέρος των εφεδρειών του στην επιχείρηση της Χερσώνας και μένει να φανεί μέσα στο Σεπτέμβριο αν αυτό θα του στοιχίσει ή εάν του απέφερε κάποιο κέρδος.

Το δεύτερο πάντως δεν δείχνει να έχει πραγματοποιηθεί καθώς τα εδαφικά κέρδη που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα των πέντε ημερών είναι πολύ λίγα και συνήθως σε τέτοιες επιχειρήσεις η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη, εν προκειμένω η Ρωσία, ανασυντάσσεται, ενισχύεται και στο τέλος περνάει στην αντεπίθεση


πηγη

Back to top button