Διεθνή

Σφοδρές μάχες Αζέρων κι Αρμενίων. Βομβαρδίζονται οι αρμένικες πόλεις Vardenis και Jermuk. Ετοιμάζουν εισβολή και στο Αρτσάχ! ΒΙΝΤΕΟ

Άνοιξε και πάλι το μέτωπο στο Αρτσάχ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά αυτή τη φορά χτυπούν την ενδοχώρα της ίδιας της Αρμενίας.Δεν είναι διασυνοριακές εχθροπραξίες αλλά πόλεμος Αζέρων κατά Αρμενίας. Σύμφωνα με τους Αρμένιους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι μάχες έχουν ξεκινήσει σε όλο το μήκος των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Υπάρχουν πληροφορίες για βομβαρδισμούς των αρμενικών πόλεων Vardenis and Jermuk.Οι ήχοι εκρήξεων ακούγονται και κοντά στο Goris και στο χωριό Τατέβ.Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος και επιθετικά drones (Bayraktars) σε όλο το μέτωπο.

Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας: «Τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρά με βαρύ πυροβολικό και όπλα μεγάλου διαμετρήματος εναντίον αρμενικών θέσεων προς τους οικισμούς Γκόρις, Σοτκ και Τζερμούκ.
Όλα τα μέρη που βομβαρδίστηκαν από το Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα της Αρμενίας και όχι στις αμφισβητούμενες περιοχές.
Πρόκειται για μια σκόπιμη επίθεση κατά της Αρμενίας από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Καμία σχέση με μια «συνοριακή σύγκρουση»

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζονται ότι η Αρμενία έχει εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας προκλήσεις κατά των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, ως εκ τούτου, το στρατιωτικό προσωπικό του Αζερμπαϊτζάν διεξάγει έντονο πυρ σε αρμενικές θέσεις
Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν στη στρατιωτική μονάδα στο Αρένι και στην ιατρική μονάδα στο Τζερμούκ, καταγράφηκε επίσης πλήγμα στην πόλη.Ακούγονται εκρήξεις κοντά στην πόλη Γκόρις, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, σημειώνεται ανταλλαγή πυροβολισμών και με χρήση βαρέων όπλων.

Τούρκικες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση στο Καραμπάχ. Θυμηθείτε ότι ο πόλεμος του 2020 ξεκίνησε επίσης τον Σεπτέμβριο
Η ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έχει προγραμματιστεί για τη 01:00 ώρα Μόσχας.
Με φόντο την όξυνση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, υπάρχουν πληροφορίες για συναγερμό της 102ης ρωσικής βάσης στο Gyumri.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή επιθέσεις με ρουκέτες σε αρμενικές θέσεις.

dimpenews.com

Back to top button