Διεθνή

Σφοδρές μάχες κοντά στη Ζαπορίζια. Ο Πούτιν όντως αποσύρθηκε στο Σότσι εν όψει μιας μεγάλης απόφασης;

Κάποιες πηγές αναφέρουν πως ο Πούτιν αποσύρθηκε στη ντάτσα του στο Σότσι και ακύρωσε όλες τις συναντήσεις του με στρατιωτικό επιτελείο. Οι Moscow Times είναι μια από αυτές τις πηγές που όμως είναι κυρίως αντιπολιτευόμενες όπως κι Αμερικανοί ανταποκριτές. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέπτεται συχνά την Krasnaya Polyana στο Σότσι, διεξάγει διεθνείς διαπραγματεύσεις και χρόνο ανάπαυσης εκεί είναι η μια εκδοχή. Η άλλη είναι ότι αν υφίσταται αυτή η εξέλιξη ο Ρώσος πρόεδρος είναι στα πρόθυρα μιας μεγάλης απόφασης ή της υλοποίησης μιας προειλλειμμένης καίριας απόφασης.

Αναφέρονται έντονες μάχες στην περιοχή του οικισμού Vasylivka, στην περιοχή Zaporozhye. Υπάρχουν πολλοί ρώσικοι πύραυλοι στον ουρανό.

Στην περιοχή Χάρκοβο καταγράφεται η σταθεροποίηση του μετώπου κατά μήκος του ποταμού Oskol.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για το Svyatogorsk.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν ανακοίνωσαν την κατάληψη του Σβιατογκόρσκ. Από την πλευρά μας δεν υπάρχει βίντεο από το Svyatogorsk.

Πολυάριθμες εχθρικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 2 τακτικές ομάδες τάγματος, ενισχυμένες από δύο στήλες αρμάτων μάχης, καθώς και πάνω από χίλιους Ναζί και Πολωνο-Βρετανούς μισθοφόρους από PMC, πραγματοποίησαν ισχυρή επίθεση στο Krasny Liman. Τελικά απωθήθηκαν πολλά χιλιόμετρα.

dimpenews.com

Back to top button