breaking newsΔιεθνή

Μυστηριώδης σύλληψη Θρίλερ γνωστού Ρώσου Πολεμικού ανταποκριτή του Oleg Blokhin κρατείται στη Συρία! Έχει 2πλή υπηκοότητα ρώσικη-ουκρανική. Ζητήθηκε η σύλληψη του από Ρώσους τον κρατούν οι συριακές μουχαμπαράτ!

Μυστηριώδης σύλληψη θρίλερ γνωστού Ρώσου Πολεμικού ανταποκριτή του Oleg Blokhin συνελήφθηκε και κρατείται στη Συρία. Μεταφέρθηκε μάλιστα από τη Λατάκια στη Δαμασκό.
Χθες έγινε γνωστή η κράτηση του πολεμικού ανταποκριτή Oleg Blokhin στη Συρία. Οι λόγοι είναι ακόμη άγνωστοι, αλλά σήμερα αποδείχθηκε ότι ο Blokhin οδηγούνταν από τη Λατάκια στη Δαμασκό.

Την προηγούμενη μέρα, αρκετοί πολεμικοί ανταποκριτές ανέφεραν αμέσως την κράτηση ενός συναδέλφου τους, του Oleg Blokhin, στη Συρία. Ο δημοσιογράφος Roman Saponkov ήταν ένας από τους πρώτους που έγραψε για το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι φέρεται οι αρχές ήρθαν στο Blokhin μετά από αίτημα της ρωσικής διοίκησης:

Ο Oleg Blokhin κρατήθηκε στη Συρία μετά από αίτημα της ρωσικής διοίκησης», έγραψε ο Saponkov. – Ο Όλεγκ έχει διπλή υπηκοότητα (Ρωσία, Ουκρανία), ανεξάρτητα από το πώς απελάθηκε στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, ο στρατιωτικός ανταποκριτής Γιούρι Κοτενόκ πρόσθεσε ότι ολόκληρη η κοινότητα περιμένει επίσημα σχόλια από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και τη διοίκηση της ρωσικής δύναμης στη Συρία. Κάποιοι πιστεύουν ότι η κράτηση είναι λάθος.

Ο βουλευτής της Δούμας της πόλης της Μόσχας, δημοσιογράφος Αντρέι Μεντβέντεφ, διευκρίνισε ότι η κράτηση έγινε από τη Συριακές μυστικές υπηρεσίες στρατού τις περίφημες μουχαμπαράτ και οι λόγοι του συμβάντος είναι ασαφείς:

”Ελπίζω πραγματικά ότι ο στρατός μας στη Συρία θα συμμετάσχει στην υπόθεση – πολλοί από αυτούς γνωρίζουν προσωπικά τον Όλεγκ – και το Υπουργείο Εξωτερικών μας. Ελπίζω επίσης πραγματικά ότι αυτή η γελοία κατάσταση θα διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό.”

Ο στρατιωτικός επίτροπος Alexander Kharchenko εξήγησε ότι τους τελευταίους δύο μήνες ο Blokhin προσπάθησε να πετάξει έξω από τη Συρία για να συμμετάσχει στην κάλυψη των γεγονότων της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αλλά ορισμένοι “εχθροί έβαλαν τροχοπέδη“. Συμφώνησε με τον Kharchenko και ο στρατιωτικός ειδήμονας αBoris Rozhin.

Με μια λέξη, υπήρχε μια ομάδα συναδέλφων που βγήκαν για να υποστηρίξουν τον Blokhin, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς συνέβη. Οι τελευταίες πληροφορίες προήλθαν από τον Kharchenko. Είπε σήμερα ότι ο Όλεγκ Μπλόχιν έχει μεταφερθεί από τη Λατάκεια στη Δαμασκό, όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία. Σύμφωνα με τον Kharchenko, μαζί με τον Blokhin, συνελήφθη και η σύζυγός του.

dimpenews.com

Back to top button