breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρωτότυπο «αντιγονικό αμάρτημα»: Ο τεράστιος κίνδυνος των εμβολιασμών κατά του COVID και της γρίπης

Αυτός μπορεί να γίνει ο «σκοτεινός χειμώνας» για τον οποίο προειδοποίησε ο Μπάιντεν, αλλά όχι για τον λόγο που νομίζετε…

Πρωτότυπο «αντιγονικό αμάρτημα»: Ο COVID-19 συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και με ένα εντελώς νέο σύνολο μη δοκιμασμένων ενισχυτικών εμβολίων που κυκλοφορούν, ορισμένοι επιστήμονες κάνουν ένα βήμα πίσω, προειδοποιώντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς λειτουργούν οι δόσεις.

Λένε ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για αυτό που είναι γνωστό ως «αρχικό αντιγονικό αμάρτημα», γνωστό και ως «ανοσολογική αποτύπωση», το οποίο αναφέρεται στο πώς το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανταποκρίνεται σε επαναλαμβανόμενες εισαγωγές των παραλλαγών του COVID.

Κατανόηση του «Πρωτότυπου Αντιγονικού Αμαρτήματος»

Η ακόλουθη περιγραφή του αρχικού αντιγονικού αμαρτήματος δημοσιεύτηκε σε ένα έγγραφο του Journal of Immunology τον Ιανουάριο του 2019 με τίτλο «Πρωτότυπο αντιγονικό αμάρτημα: Πώς η πρώτη έκθεση διαμορφώνει τις ισόβιες ανοσοαποκρίσεις του ιού κατά της γρίπης»1

«Ο όρος «αρχικό αντιγονικό αμάρτημα» (OAS) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960 για να περιγράψει πώς η πρώτη έκθεση του ατόμου στον ιό της γρίπης διαμορφώνει το αποτέλεσμα επακόλουθων εκθέσεων σε στελέχη που σχετίζονται αντιγονικά. Τις δεκαετίες που πέρασαν, οι αποκρίσεις που μοιάζουν με το OAS έχουν αποδειχθεί ότι παίζουν αναπόσπαστο ρόλο τόσο στην προστασία από λοιμώξεις όσο και στην ευαισθησία σε λοιμώξεις.

Το OAS μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ντετερμινιστικό ρόλο στη διαφορική αποτελεσματικότητα των ανταποκρίσεων στο εμβόλιο της γρίπης που παρατηρείται για διάφορες ηλικιακές ομάδες κατά τις εποχές…

Το OAS περιγράφει το φαινόμενο κατά το οποίο η ανάπτυξη ανοσίας έναντι παθογόνων/Ag διαμορφώνεται από την πρώτη έκθεση σε ένα σχετικό παθογόνο/Ag… επακόλουθες λοιμώξεις με παρόμοια στελέχη του ιού της γρίπης ενισχύουν κατά προτίμηση την απόκριση Ab έναντι του αρχικού στελέχους…

Ο κρίσιμος ρόλος της πρωτογενούς έκθεσης στη διαμόρφωση της σύνθεσης του ρεπερτορίου Ab δεν παρατηρήθηκε μόνο στους ανθρώπους μετά από μολύνσεις από τον ιό της γρίπης. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε επίσης σε ζωικά μοντέλα και στο πλαίσιο άλλων μολυσματικών παραγόντων.

Για παράδειγμα, πρόσθετα πειράματα απορρόφησης ορού σε κουνάβια μολυσμένα διαδοχικά με τρία διαφορετικά στελέχη του ιού της γρίπης έδειξαν ότι σχεδόν όλα τα Abs του ξενιστή μετά τη σειρά μόλυνσης ήταν αντιδραστικά έναντι του πρώτου στελέχους, μόνο ένα κλάσμα του Abs ορού μπορούσε να απορροφηθεί από τον δευτερογενή ιό και λιγότερες ακόμη από τον τριτογενή ιό».

Απλοποιημένο Παράδειγμα

Ακολουθεί μια απλή περίληψη για να απεικονιστεί αυτό το φαινόμενο όσο το δυνατόν πιο απλά, στο πλαίσιο του COVID:

  • Εκτεθειμένο στο αρχικό στέλεχος της Γουχαν, του SARS-CoV-2, το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι προγραμματισμένο να παράγει αντισώματα κατά του συγκεκριμένου ιού. Ομοίως, εάν κάνατε το εμβόλιο, το σώμα σας θα παράγει αντισώματα κατά της ιικής πρωτεΐνης ακίδας που σχηματίζεται σε αυτό το εμβόλιο.
  • Εκτεθειμένο στο στέλεχος Δέλτα, το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανταποκρίνεται πρώτα ενισχύοντας την παραγωγή των αρχικών αντισωμάτων, ενώ τα ειδικά αντισώματα κατά της Δέλτα παράγονται σε πολύ μικρότερη ποσότητα καθώς χρειάζεται χρόνος για να ανταποκριθεί το σώμα σας στο νέο στέλεχος.
  • Εκτεθειμένο σε μια μετάλλαξη Όμικρον, το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανταποκρίνεται και πάλι ενισχύοντας τα αρχικά αντισώματα, ενώ τα αντισώματα κατά της Όμικρον παράγονται σε ακόμη χαμηλότερες ποσότητες από εκείνα κατά της Δέλτα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, με κάθε έκθεση σε μια νέα μετάλλαξη, τα αρχικά αντισώματα «ενισχύονται ξανά». Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα αντισώματα κυριαρχούν.

Η διαδικασία είναι (τουλάχιστον θεωρητικά) ίδια για όλους τους εμβολιασμούς. Κάθε αναμνηστική δόση ενισχύει  τα αρχικά αντισώματα, καθιστώντας τα όλο και πιο κυρίαρχα. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση νεότερων στελεχών (ανάλογα με την ποσότητα της μετάλλαξης), με αποτέλεσμα να σας καθιστούν όλο και πιο επιρρεπείς σε συμπτωματική μόλυνση.

Οι συνεχιζόμενοι εμβολιασμοί μπορεί να αποτύχουν
Όπως αναφέρει το ABC News: 2

«Ορισμένοι ειδικοί λένε πως ανησυχούν για το γεγονός ότι η συχνή ενίσχυση με την αρχική έκδοση του εμβολίου μπορεί να έχει επιδεινώσει ακούσια την ανοσολογική αποτύπωση. Σε αυτό το σημείο της πανδημίας, ορισμένοι ενήλικες έχουν λάβει τέσσερις ή περισσότερες δόσεις του ίδιου εμβολίου…

[Ορισμένοι] επιστήμονες ανησυχούν για ένα πιθανό μπούμερανγκ, που θα προκαλέσει προβλήματα στο φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, αφήνοντάς το ουσιαστικά εκτεθειμένο σε ριζικά διαφορετικές μεταλλάξεις που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον.

Αυτό έχει σημασία αν προτρέπετε τους ανθρώπους να κάνουν συνεχόμενες αναμνηστικές δόσεις. Τους καθιστά πιο δύσκολο να ανταποκριθούν τότε σε έναν ουσιαστικά διαφορετικό ιό», λέει ο Δρ Πολ Όφιτ, καθηγητής παιδιατρικής στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας…

Επίσης είναι τρελό να πεις σε κάποιον να κάνει τώρα μια πέμπτη δόση με το εμβόλιο του αρχικού στελέχους και μετά από δύο μήνες που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για την Όμικρον, να του ζητήσεις να πάει να εμβολιαστεί εκ νέου, αυτό θα του διαλύσει τον οργανισμό.

«Είναι αλήθεια ότι οι καλύτερες ενισχυτικές δόσεις συνήθως είναι αυτές που δίνονται σπάνια,  ανοσολογικά, αν ενισχύεις κάτι πάρα πολύ και πολύ συχνά, τότε στο τέλος θα έχεις χαμηλότερη ανοσολογική απόκριση», είπε [διευθυντής του κέντρου ιολογίας και έρευνα εμβολίων στο Beth Israel Deaconess Medical Center, Dr. Dan] Barouch.

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν την αρνητική αποτελεσματικότητα μετά τη δεύτερη δόση

Στο παραπάνω βίντεο, η Δρ. Μέριλ Νας εξετάζει τα επίσημα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι τα άτομα που έκαναν δύο ή τρία εμβόλια για τον COVID είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν με COVID έξι έως οκτώ μήνες μετά την τελευταία δόση, σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο.

Πρέπει να κάνετε διπλό εμβολιασμό με το ενισχυτικό κατά του COVID και με το εμβόλιο της γρίπης;

Οι απερίσκεπτες υγειονομικές αρχές μας, επιδεινώνουν περαιτέρω τα πράγματα πιέζοντας τους ανθρώπους να λάβουν ταυτόχρονα το «ενημερωμένο δισθενές ενισχυτικό για τον COVID» και ένα εμβόλιο εποχικής γρίπης αυτό το φθινόπωρο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, προέτρεψε τους Αμερικανούς να «κάνουν το ενημερωμένο εμβόλιο COVID-19 μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις» και ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για τον COVID-19, Ασίς Τζα, στις 16 Σεπτεμβρίου, δήλωσε: «Πραγματικά το πιστεύω αυτό, ο Θεός μας έδωσε δύο χέρια, το ένα για το εμβόλιο της γρίπης και το άλλο για το εμβόλιο για τον COVID» — μια δήλωση που θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο γελοία σχόλια ενός αξιωματούχου δημόσιας υγείας που έχει γίνει ποτέ. 3

Ένα πρόβλημα, αν και δεν είναι το πιο σημαντικό, είναι ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για το εμβόλιο της γρίπης. Όπως σημειώνει η STAT News: 4

«Η προστασία που παράγεται από τα εμβόλια κατά της γρίπης διαβρώνεται αρκετά γρήγορα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου γρίπης. Μια δόση εμβολίου που χορηγείται στις αρχές Σεπτεμβρίου μπορεί να προσφέρει περιορισμένη προστασία εάν η εποχή της γρίπης δεν κορυφωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο ή ακόμα και τον Μάρτιο, όπως συνέβη κατά τη σεζόν 2021-2022.

«Δεν είμαι υπέρ του να εμβολιαστείτε από τον Σεπτέμβρη», είπε στην STAT ο Φλόριαν Κράμερ, ειδικός στη γρίπη, από το Mount Sinai School of Medicine στη Νέα Υόρκη. «Καταλαβαίνω γιατί προωθείται, αλλά από ανοσολογική άποψη δεν έχει πολύ νόημα».

Η STAT αναφέρει μια έρευνα που δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της γρίπης μειώνεται κατά περίπου 18% για κάθε 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Αυτό που δεν αναφέρει είναι το γεγονός ότι το εμβόλιο της γρίπης ιστορικά είχε αποτελεσματικότητα πολύ κάτω από το 50%. Τα εμβόλια της γρίπης για το 2018/2019, για παράδειγμα, τα οποία ξεπέρασαν τα εμβόλια του 2017/2018, είχαν προσαρμοσμένη βαθμολογία αποτελεσματικότητας: 5

  • 29% για όλες τις ηλικίες
  • 49% για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 8 ετών
  • 6% για παιδιά ηλικίας 9 έως 17 ετών
  • 25% για ενήλικες μεταξύ 18 και 49 ετών
  • 12% για άτομα άνω των 50 ετών
Αυτός μπορεί να γίνει ο «σκοτεινός χειμώνας» για τον οποίο προειδοποίησε ο Μπάιντεν

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια για τον COVID, υπήρξαν υποψίες ότι συμβαίνει κάποιου είδους απόρριψη του οφέλους που θα μπορούσε να υπάρχει από τον οργανισμό μας. 6  Με τον μαζικό εμβολιασμό κατά της γρίπης, η πιθανότητα μετάδοσης επιδεινώνεται περαιτέρω και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το τι είδους ιογενείς μεταλλάξεις μπορεί να προκαλέσει ο συνδυασμός ενός δισθενούς εμβολίου κατά του COVID και ενός τετραδύναμου εμβολίου για τη γρίπη.

Μια μελέτη της 7  που δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018 στο περιοδικό PNAS έδειξε ότι τα άτομα που λαμβάνουν εμβόλιο για την εποχική γρίπη και στη συνέχεια προσβάλλονται από γρίπη εκκρίνουν μολυσματικούς ιούς γρίπης μέσω της αναπνοής τους.

Επιπλέον, όσοι εμβολιάστηκαν δύο συνεχόμενες φορές είχαν μεγαλύτερο ιικό φορτίο απόρριψης του ιού της γρίπης Α. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, «Παρατηρήσαμε 6,3 φορές μεγαλύτερη απόρριψη αεροζόλ μεταξύ των περιπτώσεων με εμβολιασμό την τρέχουσα και την προηγούμενη σεζόν σε σύγκριση με την έλλειψη εμβολιασμού σε αυτές τις δύο περιόδους».

Αυτή η μελέτη τόνισε επίσης την πιθανότητα ότι ο ετήσιος εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη προστασία έναντι της γρίπης με την πάροδο του χρόνου και ότι κάθε εμβολιασμός μπορεί να σας κάνει προοδευτικά πιο επιρρεπείς στο να αρρωστήσετε. Αυτό είναι το αρχικό φαινόμενο αντιγονικής αμαρτίας που συζητήθηκε παραπάνω.

Τώρα, συνδυάστε την πιθανότητα αντιγονικής αμαρτίας για τον COVID με την αντιγονική αμαρτία για τη γρίπη, σε τι μπορεί να καταλήξουμε; Ποιος ξέρει; Η έρευνα 8  έδειξε επίσης ότι η πλήρωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος με εμβόλιο γρίπης μπορεί επίσης να σας κάνει πιο ευαίσθητους σε βακτηριακές λοιμώξεις. Και με τι είναι γεμάτες οι μάσκες προσώπου; Με βακτήρια.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να αντιμετωπίσουμε λοιπόν τον «σκοτεινό χειμώνα» που προειδοποίησε ο πρόεδρος Μπάιντεν ότι θα συμβεί στους ανεμβολίαστους πέρυσι. Αλλά θα υποφέρουν περισσότερο όσοι κάνουν ενισχυτικές δόσεις κατά του COVID και τετραδύναμα εμβόλια γρίπης. Οι υπόλοιποι από εμάς ελπίζουμε να αποφύγουμε τα προβλήματα με την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό.

Και οι δύο λήψεις σχετίζονται με σοβαρές παρενέργειες

Εκτός από την πιθανότητα αντιγονικής αμαρτίας τόσο για το εμβόλιο κατά του COVID όσο και για το εμβόλιο της γρίπης, υπάρχει η πιθανότητα να υποστείτε σοβαρές παρενέργειες από ένα ή και τα δύο από αυτά τα εμβόλια. Πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, ο τραυματισμός μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης ήταν η πιο αποζημιωμένη αξίωση στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα αποζημίωσης τραυματισμών από εμβόλια (VICP).

Μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2006 και 31 Δεκεμβρίου 2019, υποβλήθηκαν συνολικά 5.407 αιτήσεις τραυματισμού για εμβόλιο κατά της γρίπης, εκ των οποίων οι 4.614 αποζημιώθηκαν. 9  Με βάση τις σχετικές αναφορές και τα στοιχεία, το εμβόλιο της γρίπης ήταν το πιο επικίνδυνο εμβόλιο που υπήρχε. Το εμβόλιο κατά του COVID, ωστόσο, από τις πρώτες κιόλας μέρες της χρήσης του, έκανε τις παρενέργειες από το εμβόλιο κατά της γρίπης να μοιάζουν ασήμαντες.

Αυτό το φθινόπωρο, λένε στους ανθρώπους να σχηματίσουν ουρές για να εμβολιαστούν και με τα δύο αυτά θανατηφόρα εμβόλια. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το εμβόλιο για τη γρίπη και το εμβόλιο για τον COVID είναι «ασφαλή», ακόμα και αν γίνονται ταυτόχρονα. Ωστόσο, ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να υποστηρίζει έναν τέτοιο ισχυρισμό.
Από τις 2 Σεπτεμβρίου 2022, μόλις 21 μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών για τον COVID, 1.400.350 περιστατικά παρενεργειών έχουν αναφερθεί στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS). 10  Αυτό είναι πάνω από το ήμισυ όλων των αναφορών για παρενέργειες που έγιναν για όλα τα εμβόλια από την έναρξή του συστήματος, πριν από 32 χρόνια.

«Και αυτό το φθινόπωρο, λένε στους ανθρώπους να κάνουν ουρά για τις δύο πιο επικίνδυνες και θανατηφόρες ενέσεις που υπάρχουν εκεί έξω. Κατά την άποψή μου, αυτό είναι απερίσκεπτο, και θα ήθελα να προειδοποιήσω και τους κρατικούς φορείς, αλλά και τον κόσμο, να πάνε ενάντια σε αυτήν τη στρατηγική», τονίζει ο Δρ. Μέρκολα.

Το Vaccine Journal προειδοποιεί για σοβαρές παρενέργειες

Το γεγονός ότι τα εμβόλια για τον COVID μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες είναι προφανές βλέποντας κανείς μόνο τα δεδομένα από το VAERS, αλλά πλέον αρχίζουν να εμφανίζονται μελέτες που αναλύουν εκ νέου τα δεδομένα των αρχικών δοκιμών που υποβλήθηκαν στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα αυτών των σκευασμάτων.

Πιο πρόσφατα, μια μελέτη 12 13  στο περιοδικό Vaccine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για τον COVID σχετίζονται με 16% «υπερβάλλον κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων ειδικού ενδιαφέροντος» σε σχέση με την αρχική εκτίμηση του εικονικού φαρμάκου, κατά μέσο όρο. Όπως αναλύεται σε αυτό το έγγραφο: 14

«Το 2020, πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου για τον COVID-19, η Συνεργασία του Μπράιτον δημιούργησε έναν κατάλογο προτεραιότητας, που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με πιθανά ανεπιθύμητα συμβάντα που σχετίζονται με τα εμβόλια για τον COVID-19. Προσαρμόσαμε τη λίστα Συνεργασίας του Μπράιτον για να αξιολογήσουμε σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα ειδικού ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκαν σε δοκιμές εμβολίου με mRNA για τον COVID-19.

Μέθοδοι:  Δευτερεύουσα ανάλυση σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν στις ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο, τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ των εμβολίων Pfizer και Moderna mRNA COVID-19 σε ενήλικες … εστιάζοντας την ανάλυση στα ανεπιθύμητα συμβάντα Brighton Collaboration ειδικού ενδιαφέροντος.

Αποτελέσματα: Τα  εμβόλια Pfizer και Moderna mRNA COVID-19 συσχετίστηκαν με υπερβολικό κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών ειδικού ενδιαφέροντος 10,1 και 15,1 ανά 10.000 εμβολιασθέντες… αντίστοιχα. Συνδυαστικά, τα εμβόλια mRNA συσχετίστηκαν με υπερβολικό κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών ειδικού ενδιαφέροντος 12,5 ανά 10.000 εμβολιασθέντες…

Η δοκιμή της Pfizer εμφάνισε 36 % υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών στην ομάδα του εμβολίου. διαφορά κινδύνου 18,0 ανά 10.000 εμβολιασμένους… Η δοκιμή της Moderna έδειξε 6% υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών στην ομάδα του εμβολίου: διαφορά κινδύνου 7,1 ανά 10.000 …

Ο υπερβολικός κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που βρέθηκε στη μελέτη μας υποδεικνύει την ανάγκη για επίσημες αναλύσεις βλάβης-οφέλους, ιδιαίτερα εκείνων που διαστρωματώνονται ανάλογα με τον κίνδυνο σοβαρών εκβάσεων του COVID-19. Αυτές οι αναλύσεις θα απαιτήσουν τη δημόσια δημοσίευση των συνόλων δεδομένων σε επίπεδο συμμετεχόντων.»

Οι ερευνητές καλούν για αποδέσμευση των κλινικών δεδομένων των ασθενών

Σε μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στους Διευθύνοντες Συμβούλους της Pfizer και της Moderna που δημοσιεύτηκε στο The BMJ 15,  οι συγγραφείς αυτού του εγγράφου ζητούν την αποδέσμευση όλων των κλινικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων μεμονωμένων συμμετεχόντων, ώστε να μπορεί να γίνει μια πιο ενδελεχής εκ νέου ανάλυση:

«Η προσπάθεια προετοιμασίας αυτών των συνόλων δεδομένων είναι ελάχιστη και δεν απαιτούνται δυνητικά δεδομένα ταυτοποίησης… Σήμερα (31 Αυγούστου), η μελέτη μας για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες στις δοκιμές εμβολίων COVID-19 φάσης 3 Pfizer και Moderna δημοσιεύθηκε στο περιοδικό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εμβόλια Pfizer και Moderna εμφάνισαν και τα δύο απόλυτη αύξηση κινδύνου σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων ειδικού ενδιαφέροντος (συνδυασμένα, 1 ανά 800 εμβολιασθέντες), εγείροντας ανησυχίες ότι τα εμβόλια mRNA σχετίζονται με μεγαλύτερη βλάβη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί κατά τη στιγμή της έγκρισης έκτακτης ανάγκης.

Αναγνωρίζουμε ότι οι εκτιμήσεις μας είναι μόνο κατά προσέγγιση, επειδή τα αρχικά δεδομένα παραμένουν δεσμευμένα. Για παράδειγμα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαστρωμάτωση κατά ηλικία, κάτι που θα βοηθούσε να διευκρινιστούν οι πληθυσμοί στους οποίους τα οφέλη υπερτερούν των βλαβών.

Ένας πιο οριστικός προσδιορισμός των πραγματικών βλαβών και οφελών απαιτεί δεδομένα μεμονωμένων συμμετεχόντων (IPD) που παραμένουν μη διαθέσιμα στους ερευνητές… Τα εμβόλια για τον COVID-19 είναι πλέον από τα πιο ευρέως διαδεδομένα φάρμακα στην ιστορία του κόσμου.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα από τις βασικές κλινικές δοκιμές δεν μπορούν να επαληθευτούν από ανεξάρτητους αναλυτές. Το κοινό έχει νόμιμο δικαίωμα σε αμερόληπτη ανάλυση αυτών των δεδομένων…

Η διαφάνεια, η αναπαραγωγιμότητα και η αναπαραγωγή είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της υψηλής ποιότητας επιστήμης. Έχει καθυστερήσει η Pfizer και η Moderna να επιτρέψουν σε ανεξάρτητους επιστήμονες και γιατρούς να δουν τα αρχικά δεδομένα ώστε να ερευνήσουν και να μελετήσουν τις αναλύσεις».

Εμβόλια που συνδέονται με υπερβολικούς θανάτους

Τα εμβόλια COVID φαίνεται επίσης να ευθύνονται για την ταχεία αύξηση των υπερβολικών θανάτων σε όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, από το The Defender, 16  αυτά προκαλούν τραυματισμούς, παρενέργειες και θανάτους, σε κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί στο ιατρικό ιστορικό.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κάνουν τα στραβά μάτια. Οι περισσότεροι ιατροί-ερευνητές αποφεύγουν επίσης να αναφερθούν σε αυτά τα δεδομένα, όπως η πανούκλα, από φόβο μήπως «αποπληρωθούν». Δύο καθηγητές πανεπιστημίου στη Γερμανία, ωστόσο, έχουν ανατρέψει αυτή την τάση.

Ο ψυχολόγος Κριστόφ Κουμπάντνερ και ο Ματίας Ράιτζνερ, ένας στατιστικολόγος, ανέλυσαν δεδομένα υπερβολικής θνησιμότητας από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας (Bundesamt für Statistik) από το 2020 έως τον Αύγουστο του 2022. 17,18

Εφαρμόζοντας αναλογιστική ανάλυση στα δεδομένα θνησιμότητας για όλες τις αιτίες —δηλαδή, υπολογίζοντας τον αριθμό των θανάτων από κάθε αιτία κατά τη διάρκεια αυτών των ετών δεν είχε υπάρξει πανδημία και στη συνέχεια συγκρίνοντάς τον με τους παρατηρούμενους θανάτους όλων των αιτιών— βρήκαν ότι ο αριθμός των θανάτων στο απόγειο της πανδημίας, ήταν στην πραγματικότητα κοντά στον αναμενόμενο αριθμό.

Το 2021, ωστόσο, ο παρατηρούμενος αριθμός θανάτων ήταν «δύο εμπειρικές τυπικές αποκλίσεις πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό». Επιπλέον, η αύξηση της θνησιμότητας άρχισε να συσσωρεύεται μόλις μετά τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Παρόμοιο μοτίβο παρατηρήθηκε και για τις θνησιγένειες, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 11% το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το παρακάτω σχήμα απεικονίζει τις διαφορές στην υπερβολική θνησιμότητα μεταξύ του 2020, του έτους του ιού, και του 2021, του έτους των εμβολίων κατά του COVID. 19,20  Βλέποντας τις ηλικιακές ομάδες, εντοπίζουμε κάτι πολύ περίεργο. Το 2021, η υπερβολική θνησιμότητα ήταν η υψηλότερη μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15 έως 79 ετών, ωστόσο η μόλυνση από τον COVID σκότωσε κυρίως τους ηλικιωμένους, ηλικίας 70 έως 79 ετών, το 2020.

Η θνησιμότητα στις ηλικιακές ομάδες 15 έως 29 και 50 έως 59 ετών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πριν από το εμβόλιο, ήταν στην πραγματικότητα κάτω από το μέσο όρο και η υπερβολική θνησιμότητα μεταξύ των παιδιών ήταν πολύ κάτω από το μέσο όρο. Ωστόσο, το 2021, η υπερβολική θνησιμότητα αυξήθηκε για όλες τις ηλικιακές ομάδες, όχι μόνο για τους ηλικιωμένους. Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι ο ιός COVID δεν ήταν ο κύριος παράγοντας αυτού, αλλά οι πειραματικές ενέσεις.

Epoch Times PhotoΟι Κουμπάντνερ και Ράιτζνερ σημειώνουν περαιτέρω ότι υπήρξαν αιχμές στη θνησιμότητα τον Απρίλιο και τον Μάιο και ξανά τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021. Η άνοδος Απριλίου/Μαΐου συμπίπτει με την παρουσία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία και οι αυξήσεις το φθινόπωρο συσχετίζονται με την εκστρατεία για την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης.

Το ακόλουθο γράφημα 21,22  δείχνει πόσο στενά συνδέονται οι υπερβολικοί αριθμοί θνησιμότητας με την άνοδο και την πτώση των χορηγούμενων εμβολίων κατά του COVID.

Epoch Times Photo

Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εμβόλια για τον COVID προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό και ο συνδυασμός ενός αναδιαμορφωμένου και ποτέ δοκιμασμένου δισθενούς ενισχυτή, με ένα τετραδύναμο εμβόλιο γρίπης θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι καταστροφικός.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, στο Mercola.com

Παραπομπές

21 ResearchGate Αυγούστου 2022 DOI: 10.13140/RG.2.2.27319.19365

22 Eugyppius.com 27 Αυγούστου 2022

*Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της σελίδας

primenews

Back to top button