breaking newsΔιεθνή

Τούρκος υπ.Ενέργειας: «Σε 90 ημέρες θα έχουμε “τεμαχίσει” την ελληνική υφαλοκρηπίδα – Μετά ξεκινάμε έρευνες»

 

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα πως η Άγκυρα προχωράει ήδη τις διαδικασίες τεμαχισμού και αδειοδότησης των θαλασσο-τεμαχίων στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε έρευνες, μάλιστα ο Ντονμέζ δήλωσε πως ο χωρισμός των τεμαχίων θα ολοκληρωθεί και αναρτηθεί σε 90 ημέρες δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού.

 

Κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα δούμε τουρκικά γεωτρύπανα κάτω από την Κρήτη, στην ελληνική υφαλοκηπίδα, η οποία θα έχει «τεμαχιστεί» σε οικόπεδα με τουρκικά ονόματα στα πρότυπα της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι «η συμφωνία με τη Λιβύη ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Η διαδικασία της αδειοδότησης στις περιοχές δικαιοδοσίας μας συνεχίζονται. Μόλις ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή».

O Ντονμέζ επίσης πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ «εμείς συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας στις δικές μας περιοχές χωρίς να χρονοτριβούμε με βάση τις άδειες που έχουν παραχωρηθεί από την ΤΔΒΚ και την Τουρκική Δημοκρατία».

Με λίγα λόγια η Τουρκία στα πρότυπα της κυπριακής ΑΟΖ θα «τεμαχίσει» και θα δώσει τουρκικά ονόματα στις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πριν προχωρήσει σε έρευνες και γεωτρήσεις, κάτι που σημαίνει ολική υφαρπαγή των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, πετώντας την Ελλάδα εντελώς εκτός ενεργειακού «παιχνιδιού» της ανατολικής Μεσογείου

.

Pronews
Back to top button