breaking newsΔιεθνή

Αποχαιρετά την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ ο μοναδικός μαύρος μαύρος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τιμ Σκοτ

Γιατί αποσύρεται από τη «μάχη» των εκλογών

Ο 58 ετών, γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, Τιμ Σκοτ ο οποίος ήταν ο μοναδικός αφροαμερικανός στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα αυτό του αμερικανικού Κογκρέσου αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του GOP ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News την Κυριακή (12/11).

Οι πιθανότητες του κ. Σκοτ, που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην κούρσα τον Μάο, θεωρούνταν εξαρχής ελάχιστες. Προστέθηκε χθες στους αντιπάλους του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του μεγάλου φαβορί της κούρσας στην παράταξη της αντιπολίτευσης (58% των προθέσεων ψήφου στις τάξεις των οπαδών της πολιτικής του οικογένειας), που εγκατέλειψαν.

Δεν κατάφερε να αποκτήσει ορμή

Ο γερουσιαστής, ο οποίος ονειρευόταν να γίνει ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ορμή, περιοριζόταν στο 2,5% των προθέσεων ψήφου στις τάξεις του κόμματος και την 6η θέση, κατά δεδομένα δημοσκοπήσεων που συγκεντρώνει ο εξειδικευμένος ιστότοπος RealClearPolitics. Ξεκαθάρισε εξάλλου πως δεν σκοπεύει να γίνει υποψήφιος αντιπρόεδρος κανενός.

«Αναστέλλω την εκστρατεία μου. Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι μου, που είναι οι πιο εξαιρετικοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, μου είπαν με σαφήνεια ”όχι τώρα, Τιμ”», δήλωσε στο Fox News.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι ο σημαντικότερος από τους άλλους εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Τραμπ που εγκατέλειψε, στα τέλη Οκτωβρίου.

 

PrimeNews.

Back to top button