Ελλάδα

Aπιvιδωτες στα σxoλεiα; Γιατi; Τi εxετε καvει και τi περιμεvετε ρε;

Από το 2021 ξεκίνησε η συζήτηση για την προμήθεια των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (Automated External Defibrillator – AED) σε δημόσιους η ιδιωτικούς χώρους καισε χώρους με πολύ κόσμο…

Φυσικά υπάρχει και η παρακάτω εγκύκλιος(Υ4αοικ 22.8.2007, Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης «Κανόνες Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή ή Απινιδιστή σε Δημόσιους Χώρους») από τον Αύγουστο του 2007 ! “η οποία δεν λειτούργησε ποτέ”, η μάλλον δεν χρησιμοποιήθηκε γιατί δεν είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Τα εύλογα ερωτήματα είναι : Γιατί στα σχολεία? Γιατί στα παιδιά που η θνησιμότητα είναι μηδενική? Μήπως γνωρίζουν κάτι και εμείς όχι? Μήπως περιμένουν να ανέβουν οι παιδικοί θάνατοι από ανακοπές και αν ναι ποια είναι η αιτία? Καταλαβαίνουμε φυσικά ότι έχει ξεκινήσει η παραπάνω αύξηση θανάτων σε μικρές ηλικίες (ξεπέρασαν τους 200 τον τελευταίο χρόνο από “άγνωστη” αιτία) ξεκινούν από 3 ετών και έως 17 !!!

Αν δε, το δούμε συγκριτικά με άλλες χρονιές, θα δούμε ότι το ποσοστό αύξησης, είναι τεράστιο. Φανταστείτε να δούμε την διαφορά σε δεκαετία. Αν εξετάσουμε το τι διαφορετικό υπάρχει τα τελευταία χρόνια είναι πασιφανές ότι το νέο “Δοκιμαστικό Φαρμακευτικό Σκεύασμα” βαδίζει μαζί με την αύξηση των θανάτων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και με την ταυτόχρονη έναρξη των μπολιασμάτων.

Ας μη εθελοτυφλούμε λοιπόν και ας δούμε την επείγουσα κατάσταση που απειλεί ακόμα και τα μωρά μας !!!


πηγη

Back to top button