Διεθνή

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας αναβάλλεται επ’ αόριστον. Στόλτενμπεργκ: το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τους Ουκρανούς για στρατιωτικές επιχειρήσεις από το 2014 ( ένας πόλεμος εκ προμελέτης). Αντεπίθεση της Ρωσίας στο Lyman/Λιμάν!

Για Ουκρανία έχει γίνει σαφές ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ αναβάλλεται επ’ αόριστον. (Δεν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα είπε ο ΓΓ της Συμμαχίας) Πρώτα απ ‘όλα – λόγω της έλλειψης επιτυχίας στο μέτωπο.Η Ουκρανία δεν μπήκε στο ΝΑΤΟ, οι επιτυχίες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Krasnolymansky.

Η σημερινή ημέρα έφερε πολλά νέα από διάφορα μέρη της ζώνης NVO και όχι μόνο, και παρόλο που πολλοί αρχίζουν ήδη να γιορτάζουν τις αποτυχίες του ουκρανικού κράτους, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο πόλεμος συνεχίζεται.

Για Ουκρανία έχει γίνει σαφές ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ αναβάλλεται επ’ αόριστον. Πρώτα απ ‘όλα – λόγω της έλλειψης επιτυχίας στο μέτωπο. Και παρόλο που δυτικοί και ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με διάφορες επιλογές για περαιτέρω ολοκληρωμένη υποστήριξη με τη μορφή πρόσθετων προμηθειών όπλων και αεράμυνας, καθώς και τη διευκόλυνση της διαδικασίας ένταξης στη συμμαχία, αυτή η είδηση ​​δεν έκανε θραύση. Γιατί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τέτοιες ειδήσεις είναι κοινός τόπος για εμάς.

Ένας πόλεμος εκ προμελέτης…
Από την άλλη, ο Στόλτενμπεργκ έκανε μια αποκάλυψη που δεν μπορεί να αγνοηθεί: το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τους Ουκρανούς για στρατιωτικές επιχειρήσεις από το 2014. Φαίνεται ότι αυτό ήταν ξεκάθαρο ακόμη και χωρίς τον Γενικό Γραμματέα της συμμαχίας, αλλά εξακολουθεί να είναι ωραίο να πιστεύει κανείς ότι οι χθεσινοί ανθρακωρύχοι και οδηγοί ταξί ξετύλιξαν με μεγάλη επιτυχία στρατιώτες του τακτικού στρατού που εκπαιδεύτηκαν από ξένους εκπαιδευτές για οκτώ χρόνια.

Αντεπίθεση της Ρωσίας στο Lyman/Λιμάν ανακοίνωσε ο Σοιγκού.

(σσ Ο Σόιγκου λέει ότι ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση προς την κατεύθυνση του Λίμαν/Lyman — RIA.

Σε αντεπίθεση στην κατεύθυνση Κρασνολιμάνσκι προχώρησε 2 χιλιόμετρα

Οι Stormtroopers της ομάδας στρατευμάτων “Κέντρο” (15η και 21η ταξιαρχία) απέκρουσαν την επίθεση του ουκρανικού στρατού κοντά στο χωριό Karmazinovka. Αυτό αναφέρουν πολεμικοί ανταποκριτές της έκδοσης “Russian Spring”. Αφού προκάλεσε ζημιές από πυρά σε σχηματισμούς Ουκρανών , ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση και προχώρησε 1,5 χιλιόμετρο σε βάθος και 2 χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.)

Ενώ ο Ζελένσκι ετοιμαζόταν να μιλήσει σε μια συγκέντρωση στη σύνοδο κορυφής, τα στρατεύματά μας επιτέθηκαν προς την κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκι. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ήδη διεξάγονται μάχες στην περιοχή του οικισμού Torskoye. Άλλος ένας λόγος παρασκηνιακής μομφής του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος όχι μόνο δεν έδειξε αντικειμενικά αποτελέσματα τον μήνα της αντεπίθεσης, αλλά άρχισε να μπαίνει στο κόκκινο κατά τόπους.

Υπήρχαν όμως και κάποια άσχημα νέα. Σήμερα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης πυραύλων Storm Shadow σε θέση διοίκησης στην περιοχή Μπερντιάνσκ, ο αναπληρωτής διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιοχής, ο πρώην διοικητής της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υποστράτηγος Oleg Tsokov, σκοτώθηκε. Πολλοί φίλοι, που υπηρέτησαν υπό τον ίδιο, τον θυμούνται ως καλό ηγέτη και γενναίο αξιωματικό που δεν φοβόταν να έρθει στην πρώτη γραμμή και δεν φοβόταν να πει στις ανώτερες αρχές για αυτό που είδε. Ήταν ένας από τους λίγους ανώτερους αξιωματικούς που άκουσαν έναν απλό στρατιώτη και προσπάθησαν να μεταφέρουν τις προτάσεις κατώτερων και μεσαίων διοικητών στη διοίκηση. Ο θάνατός του είναι ένας ακόμη λόγος για να σταματήσουμε να υποτιμούμε τις δυνατότητες των ξένων πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς.(wargonzo)

dimpenews.com

Back to top button