Διεθνή

Δυο στάσεις από το κέντρο της πόλης οι οδομαχίες στη Μαριούπολη!! Η άμυνα του εχθρού διασπάστηκε στο κέντρο της πόλης. ΒΙΝΤΕΟ

«Ο εχθρός πιάστηκε στον ύπνο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης»: η άμυνα του διασπάστηκε στο κέντρο της πόλης. Η επίθεση του ρώσικου στρατού συνεχίζεται. Χθες το βράδυ οι μάχες δίνονταν δυο στάσεις λεωφορείων από το κέντρο της Μαριούπολης. Οι Τσετσένοι και οι Ρώσοι πεζοναύτες πολεμούν δίπλα δίπλα στο εργοστασιακό σύμπλεγμα Azovstal. Από την πλευρά του οικισμού Vinogradnoe, υπάρχει επίσης προέλαση του στρατού της ΛΔΔ και των τοπικών ειδικών δυνάμεων.

Στα εννιαόροφα κτίρια που καταλαμβάνει το Vostok στα περίχωρα της Μαριούπολης, μαχητές της ομάδας επίθεσης εξακολουθούν να κάθονται, ενισχύθηκαν χθες το βράδυ. Ήρθε η βοήθεια.. Ένα δεύτερο, η ομάδα προσγείωσης ξεχύθηκε από την πανοπλία και έτρεξε στην είσοδο. Ο εχθρός παραβίασε την επιχείρηση. Είναι πολύ δύσκολο για τον εχθρό γενικά, είναι τρομοκρατημένος.

Μαχητές της Τσετσενικής Δημοκρατίας διέρρηξαν τις άμυνες της Μαριούπολης και απελευθέρωσαν πολίτες που κρατούνταν σε υπόγεια από τους Ναζί. Η πόλη καθαρίζεται. Ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το εμπορικό κέντρο “Port City” που έγινε φάντασμα.

Οι δυνάμεις επίθεσης των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΛΔΔ συνεχίζουν να εισέρχονται στην πόλη.
Πολυόρωφα κτίρια, στην είσοδο της πόλης,που λειτουργούσαν ως οχυρά σημεία του «Αζόφ», υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές.

Οι αριστερές συνοικίες της πόλης, που λειτουργούσε ως ασπίδα για τις δυνάμεις του Αζόφ και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σφυροκοπήθηκε από πυροβολικό κι από αέρος..

Σήμερα η Μαριούπολη πλαγιοκοπήθηκε από ρώσικες δυνάμεις κι από τα ανατολικά. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μάχες στην Αριστερή Όχθη της πόλης, όπου οι μαχητές του NM DPR κατάλαβαν το διοικητήριο και ώψωσαν τη σημαία τους.

Όλη η διαδρομή Ντόνετσκ – Μαριούπολη έχει διασφαλιστεί από ρώσικο στρατό.

dimpenews.com

Back to top button