breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι τρεις ένοχοι λόγοι για τους οποίους το CDC «θυσιάζει» τα παιδιά με το άχρηστο εμβόλιο κατά του covid

Ο ρόλος των φαρμακευτικών

CDC: Την ώρα που όλο και περισσότεροι διπλοεμβολιασμένοι και τριπλοεμβολιασμένοι άνθρωποι παγκοσμίως μολύνονται ξανά και… ξανά από τον κορωνοϊό, και ενώ έρευνες παραδέχονται πλέον ανοικτά την μερική αναποτελεσματικότητα των εμβολίων, οι ΗΠΑ με τον «κοιμισμένο Τζο Μπάιντεν» πανηγυρίζουν χειροκροτώντας για την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna για COVID για νήπια ηλικίας έως 6 μηνών.

Γιατί όμως αυτή η εμμονική τάση για χορήγηση εμβολίου για τον covid 19 στα παιδιά και βρέφη, ενώ αυτά δεν κινδυνεύουν από σοβαρή νόσηση; Γιατί οι Αρχές συστήνουν εμβόλια για τα οποία τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές είναι ελάχιστα; Με αυτήν τη σύσταση, η FDA και το CDC έχουν εξατμίσει τυχόν τελευταία υπολείμματα εμπιστοσύνης που μπορεί να είχαν.

Ο λόγος που ενέκρινε τα εμβόλια COVID για νήπια είναι επειδή η βιομηχανία φαρμάκων χρειάζεται αυτή τη ηλικιακή ομάδα να συμπεριληφθεί στην EUA για λόγους νομικής αποζημίωσης, δηλαδή μόλις συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα απαλλάσσονται από την νομική ευθύνη οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο FDA και το CDC «ξεπούλησαν» ουσιαστικά τα παιδιά της Αμερικής και διερωτόμαστε έρχεται και η σειρά των δικών παιδιών στην Ευρώπη; Πάντως, μόνο το 44% των Αμερικανών πιστεύει τις συστάσεις από το CDC, γεγονός που αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια και την ένσταση των γονιών… που μόνο ανόητοι δεν είναι.

Γιατί βιάζεται τόσο πολύ ο CDC;

«Ο COVID ήταν ξεκάθαρα μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία για τους ενήλικες το 2020. Αντίθετα, η επείγουσα ανάγκη είναι πλέον πολιτική», γράφει η Φινλει, μέλος της συντακτικής επιτροπής της Wall Street Journal.

«Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε εάν τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Η βιαστική δράση του FDA βασίστηκε σε εξαιρετικά αδύναμα στοιχεία. Είναι ένα πράγμα να δείχνεις ρυθμιστική ευελιξία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αλλά για τα παιδιά, ο COVID δεν είναι επείγουσα κατάσταση. Η FDA κατακρεούργησε τα πρότυπά της σε ασυνήθιστο βαθμό και παραμέρισε ανησυχητικά στοιχεία που απαιτούν περισσότερη έρευνα».

Ένα άλλο άτομο που πιστεύει ότι η πολιτική εμβολιασμού COVID για βρέφη είναι μέρος του πολιτικού θεάτρου, είναι ο Τόμπι Ρότζερς, Ph.D. Ο καθηγητής αποκαλύπτει πώς ο FDA και το CDC «καταπατούσαν επιστημονικούς κανόνες, ξεπέρασαν τις κατάλληλες μεθόδους και εγκατέλειψαν την επιστήμη».

Ο COVID, τα παιδιά αλλά και οι άλλες ασθένειες

Έρευνες επισημαίνουν ότι μόνο 209 παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και 4 ετών έχουν πεθάνει από (ή με) COVID, σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC. Τούτου λεχθέντος, η Φίνλει σημειώνει ότι τα δύο παιδιά στην παιδιατρική δοκιμή της Pfizer που ανέπτυξαν τις πιο σοβαρές λοιμώξεις «βγήκαν επίσης θετικά σε άλλους ιούς», επομένως «είναι πιθανό πολλές νοσηλεύσεις που αποδίδονται στον COVID αυτό το χειμώνα να υποκινήθηκαν ή να επιδεινώθηκαν από άλλους ιούς»

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στατιστικό είναι ότι ο αριθμός των νηπίων που νοσηλεύτηκαν με COVID από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν περίπου τα μισά από τον συνολικό αριθμό των νηπίων που νοσηλεύτηκαν με γρίπη τον προηγούμενο χειμώνα. Αυτά τα δεδομένα, πάλι, προέρχονται από το CDC, τόσο ξεκάθαρα, που γνωρίζουν πλήρως πώς συγκρίνεται ο κίνδυνος COVID με άλλες κοινές λοιμώξεις.

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας που αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων των pfizer και της Moderna στα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως κάτω των 2 ετών και παιδιά ηλικίας 2 ετών έως 5 ετών. Αυτό καθώς κατά τη διάρκεια του κύματος που οδηγήθηκε από την παραλλαγή της ιδιαίτερα μολυσματικής μετάλλαξης του ιού, Omicron το εμβόλιο έδειξε πως ήταν μόλις 43,7 % αποτελεσματικό στη νεότερη ομάδα και 37,5% αποτελεσματικό στα άλλα παιδιά.

Οι ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, έκριναν τώρα πως δεν θα πρέπει να δοθεί το εμβόλιο COVID-19 της Moderna για παιδιά με βάση μια κλινική δοκιμή που βρήκε το εμβόλιο κάτω από 50% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης, λένε οι ειδικοί. Υπενθυμίζεται πως η Moderna πίεζε αλλά και συνεχίζει τις προσπάθειες για έγκριση έκτακτης ανάγκης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για το έμβολό της για παιδιά ηλικίας έως 6 μηνών.

Την ίδια ώρα το κουβάρι περιπλέκεται και για το εμβόλιο της pfizer, η οποία μάλιστα επέμενε για 3η δόση στα παιδιά για να αυξήσει όπως έλεγε την αποτελεσματικότητα, ωστόσο η διαδικασία «πάγωσε» από τον FDA.

Πίεζαν «εκβιαστικά» τους γονείς για τα αναποτέλεσματικά εμβόλια κορωνοϊού

Η απόφαση έγκρισης για το εμβόλιο της Moderna θα σήμαινε ότι περίπου 20 εκατομμύρια από τα μικρότερα παιδιά στην Αμερική θα μπορούσαν να κάνουν εμβόλιο για τον COVID-19 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Μερικοί γονείς και ειδικοί θέλουν αυτό να συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα και είναι πρόθυμοι να δεχτούν λιγότερο από τα ιδανικά αποτελέσματα.

Όμως άλλοι δεν είναι πεπεισμένοι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ηλικιακής ομάδας χρειάζεται εμβόλιο, ειδικά ένα εμβόλιο που δεν έχει καλή απόδοση έναντι των αναδυόμενων παραλλαγών. Ενώ ορισμένα παιδιά έχουν πεθάνει ή αρρωστήσει βαριά από τον COVID-19, η ασθένεια που προκαλείται από τον SARS-CoV-2 η ευαλωτότητά τους είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους και η περισσότερη εμπειρία στους νέους ήπια ή καθόλου συμπτώματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη διαπίστωσε ότι τα Τ-κύτταρα, μια μορφή προστασίας, λειτούργησαν καλύτερα έναντι του ιού σε βρέφη ποντίκια παρά σε ενήλικα ποντίκια, ενώ ένα άλλη έρευνα που διεξήχθη σε βρέφη και νήπια που προσβάλλονται από τον ιό έχουν ανώτερη ανοσολογική απόκριση σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Ιδιάιτερα χαμηλός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν σοβαρά

Ο πολύ χαμηλός κίνδυνος σοβαρού COVID-19 για τα παιδιά παρουσιάζει έναν πολύ διαφορετικό λογισμό κινδύνου-οφέλους, λένε οι ειδικοί. Ειδικά για τα παιδιά, «πρέπει πραγματικά να δείξετε ότι τα οφέλη υπερτερούν σημαντικά των κινδύνων», είπε ο Δρ Πίτερ Κόλινον, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο της Καμπέρα, στους The Epoch Times.

Σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, για παράδειγμα, μια βρετανική κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε ότι 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου θα απέτρεπαν μόλις 17 νοσηλείες εξαιτίας της COVID-19. Εν μέσω μιας λιγότερο σοβαρής μελλοντικής παραλλαγής, θα χρειαζόταν περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις για να αποτραπεί η εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Δεν παρασχέθηκαν προοπτικά κλινικά ή επιδημιολογικά δεδομένα που γνωρίζω για να δείξει ότι οι νεότερες ηλικιακές ομάδες [που δοκιμάστηκαν] στη μελέτη Moderna θα είχαν διαφορετικά αποτελέσματα», Δρ. Ντέιβιντ Γκόρτλερ, συνεργάτης επίβλεψης πολιτικής του FDA στο Ethics and Public Policy.

Η έρευνα πληροί τα κανονιστικά πρότυπα;

Η κλινική έρευνα από την οποία η Moderna ανακοίνωσε τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ονομάζεται KidCOVE. Περιλαμβάνει δύο ομάδες: παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως κάτω των 2 ετών και παιδιά ηλικίας 2 ετών έως 5 ετών.

Η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, στις 23 Μαρτίου, δημοσίευσε μια σύνοψη των ενδιάμεσων δεδομένων, ανακοινώνοντας ότι η δοκιμή πέτυχε το τελικό της σημείο, το οποίο ήταν ένα ορισμένο σημείο εξουδετερωτικής απόκρισης αντισωμάτων και στις δύο ηλικιακές ομάδες μετά τη λήψη μιας σειράς δύο δόσεων του εμβολίου.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο θετικά που «συνεργαζόμαστε με την FDA των ΗΠΑ και τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως για να υποβάλουμε αυτά τα δεδομένα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, σε δήλωση.

Αλλά η πραγματική κλινική επίπτωση ήταν υποτυπώδης. Κατά τη διάρκεια του κύματος της Omicron όπως ήδη αναφέραμε το εμβόλιο ήταν μόλις 43,7% αποτελεσματικό στη νεότερη ομάδα και 37,5% αποτελεσματικό στα άλλα παιδιά. Και οι δύο ενδείξεις ήταν κάτων από το προβλεπόμενο όριο του 50% που έχουν καθοριστεί από τον FDA και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την έγκριση έκτακτης ανάγκης.

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό με τα πρότυπα του FDA», δήλωσε στους The Epoch Times ο δρ Χάτφιλ, ιολόγος στην κυβέρνηση Tραμπ. «Η προσέγγισή μας ήταν πάντα η διεξαγωγή μιας κανονιστικής αναθεώρησης που ανταποκρίνεται στις επείγουσες ανάγκες δημόσιας υγείας που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, τηρώντας παράλληλα τα αυστηρά μας πρότυπα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τυχόν υποβολές που εκκρεμούν ενώπιον του οργανισμού, παραμένουμε δεσμευμένοι στη διεξαγωγή έγκαιρης και ενδελεχούς αξιολόγησης των διαθέσιμων δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τη χρήση των εμβολίων COVID-19 στα μικρότερα παιδιά», είπε η Άλισον Χαντ, εκπρόσωπος του FDA. Η Moderna δεν απάντησε στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η Pfizer αποτυγχάνει να δημιουργήσει επαρκή αποτελέσματα

Την ίδια ώρα στο ανίπαλο δέος η Pfizer, μια άλλη μεγάλη εταιρεία παραγωγής εμβολίων, σχεδίαζε να ζητήσει από τον FDA άδεια έκτακτης ανάγκης για μικρά παιδιά τον Οκτώβριο του 2021, αλλά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή έδειξαν ότι το σχήμα δύο δόσεων δεν παρήγαγε επαρκή ανοσολογική απόκριση σε ορισμένα από τα παιδιά.

Η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ και ο συνεργάτης της, η γερμανική BioNTech, στράφηκαν σε ένα σχήμα τριών δόσεων, ελπίζοντας ότι θα αποδειχτεί πιο επιτυχημένο. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν σύντομα ενημερώσεις από τις εταιρείες, αφού η Omicron έγινε η κυρίαρχη παραλλαγή στη χώρα, οδηγώντας σε ένα νέο κύμα κρουσμάτων COVID-19 και νοσηλειών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν έτοιμη να στείλει εκατομμύρια δόσεις για μικρά παιδιά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αλλά λίγο πριν από μια συνάντηση του Φεβρουαρίου με την ομάδα των ειδικών συμβούλων του, η FDA καθυστέρησε την απόφαση , λέγοντας ότι τα δεδομένα από τη δοκιμή έδειξαν ότι το εμβόλιο δεν πληρούσε τα πρότυπα του οργανισμού.

«Τα δεδομένα που είδαμε μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμασταν δεδομένα από μια τρίτη δόση, όπως στη δοκιμή που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να αποφασιστεί ότι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση εξουσιοδότησης», δήλωσε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Φαρμάκων του FDΑ στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο πρώην επίτροπος του FDA Σκοτ Γκότλιντ, τώρα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, είπε ότι η απόφαση προήλθε από έναν χαμηλό αριθμό περιπτώσεων COVID-19 και στα δύο σκέλη της δοκιμής. Παραμένει ασαφές εάν το εμβόλιο της Pfizer είχε αποτελέσματα παρόμοια με αυτά της Moderna. Την ίδια ώρα στην αφάνεια μένουν τα εσωτερικα έγγραφα από τις εταιρείες, που θα έριχναν περισσότερο φως σε αυτό το τούνελ της πανδημίας και το τι πραγματικά συμβαίνει με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Γιατί τα δύο τρίτα των νηπίων αποχώρησαν από τη δοκιμή της Pfizer;

Αν σκεφτείτε πόσο κακές ήταν οι παιδιατρικές δοκιμές, δεν καταλαβαίνουμε πώς κάποιος γονέας θα διακινδύνευε να δώσει το εμβόλιο για τον COVID στο παιδί του. Όπως εξηγείται από τους Μπίνεν και Χεγκ:

«Η έγκριση για τα εμβόλια COVID σε βρέφη και νήπια βασίζεται σε δύο δοκιμές που χρησιμοποίησαν αλλαγές στα επίπεδα αντισωμάτων ως εκτίμηση της αποτελεσματικότητας, αλλά δεν αξιολόγησαν την προστασία από σοβαρή νόσο, νοσηλεία ή πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά (MIS-C), σημαντικό αποτελέσματα για τα οποία ανησυχούν οι γονείς.

Σε μια συνάντηση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 28 Ιουνίου, ο Αντιπρόεδρος της Pfizer για τα ιικά εμβόλια, Κένα Σουόνσον, αναγνώρισε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει αποδεδειγμένη συσχέτιση» μεταξύ των επιπέδων αντισωμάτων και της προστασίας από ασθένειες. Στη δοκιμή Pfizer, το διάστημα εμπιστοσύνης — το οποίο δείχνει το πιθανό εύρος του επιπέδου προστασίας — ήταν ανησυχητικά μεγάλο, με το κάτω όριο να υποδηλώνει την πιθανότητα αύξησης 380% στην πιθανότητα μόλυνσης μετά την τρίτη δόση.

Επιπλέον, καμία από τις δοκιμές δεν πληρούσε την απαίτηση αποτελεσματικότητας 50% που καθορίστηκε από τον FDA για την έγκριση εμβολίων για ενήλικες κατά του COVID. Ο Πίτερ Μαρκς, ο κορυφαίος αξιωματούχος του FDA για τα εμβόλια, είπε στο Κογκρέσο τον Μάιο ότι η «απαίτηση αποτελεσματικότητας θα μειωνόταν για το παιδιατρικό εμβόλιο απλώς και μόνο επειδή η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της παραλλαγής omicron ήταν γενικά χαμηλότερη».

Είναι όλα σχετικά με την εξασφάλιση αποζημίωσης

Η σκληρή αλήθεια που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι ότι ο FDA και το CDC δεν ασχολούνται πλέον με την προστασία της δημόσιας υγείας. Εξασφαλίζουν κέρδη για τη βιομηχανία φαρμάκων και η λήψη EUA για βρέφη και μικρά παιδιά είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την εξασφάλιση μόνιμης νομικής αποζημίωσης για τους παραγωγούς ναρκωτικών.

Όπως εξήγησε ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ., χρειάζονται αυτή η τελευταία ηλικιακή ομάδα που απομένει να συμπεριληφθεί στο EUA, επειδή μόλις η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρυχθεί οριστικά «λήξει», η επόμενη φάση της θωράκισης ευθύνης απαιτεί ότι τα εμβόλια λαμβάνουν έγκριση από τη συμβουλευτική επιτροπή του CDC για τις πρακτικές ανοσοποίησης (ACIP). Αυτή είναι η ομάδα που αποφασίζει ποια εμβόλια θα προστεθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού της παιδικής ηλικίας.

Μόλις το εμβόλιο μπει στο πρόγραμμα εμβολιασμού της παιδικής ηλικίας, οι παρασκευαστές εμβολίων προστατεύονται μόνιμα από την ευθύνη για παρενέργειες και θανάτους που συμβαίνουν σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων…

Prime News

Back to top button